Як боротися з депресією мусульманину?

  1. Дуа - ліки від усіх хвороб

Що про депресію говорить Іслам

Що про депресію говорить Іслам?

Депресія і стрес - хвороби, що вражають сучасної людини. За своєю поширеністю ці недуги в світі є одним з чільних місць і ділити його з таким бичем, як рак. В стрес і депресію людини можуть ввести різноманітні зовнішні фактори: перевтома, горе, труднощі і проблеми. депресія і стрес характеризуються такими наслідками: стан пригніченості, безнадії, пригніченості і безпорадності. Депресія і стрес вважаються хворобами сучасної людини, на плечі якого звалюються мільйони справ і емоцій, з якими він не завжди в силах собладать і впоратися.

Іноді доводиться чути, що депресія несумісна з вірою. Однак всім людям однаково властиво переживати глибокі душевні терзання, занепад сил, збої настрою, особливо при виникненні труднощів і проблем. Мусульманина відрізняє те, як він справляється з цією недугою. Пророк Мухаммад (мир йому) сказав: «Немає жодного серця, яка не закривалася б хмарою подібно до хмари, що закриває місяць, коли вона сяє, і так, що раптово стає темно, але коли воно (хмара) йде, серце сяє знову».

По-перше, якщо у вас виникла депресія, зверніться до свого серця, прислухайтеся до нього. Можливо, є щось що змусило його відповісти вам зневірою і пригніченістю? Можливо, ви зробили те, що засмутив вас, і те, чого не хоче приймати ваша душа і плоть. Можливо, так Всевишній подає знак, що ви зійшли з істинного шляху.

Пророк Мухаммад (мир йому) сказав: «Воістину, коли віруючий здійснює гріх, він відзначається чорною крапкою на його серце. Якщо він покається і залишить цей гріх, і дорікне себе за нього, то очиститься його серце. А якщо він додасть ще гріх, то чорна точка буде збільшуватися, поки не покриє всі серце, і це та пелена, про яку йдеться в аяті: «Так ні ж! Діяння їх огорнули пеленою їх серця »

Що ж стосується психологічних розладів в контексті ісламу, Пророк Мухаммад (мир йому) сказав: «Аллах ніколи не заподіює хвороби, не пропонуючи від неї лікування; тільки знають пам'ятають про це, а й сторонні не пам'ятають ». Що ж є ліками від депресії?

Дуа - ліки від усіх хвороб

У будь-якій ситуації, що склалася, в тому числі депресії, стресі і будь-яких інших душевних розладах, головним у житті віруючого є Всевишній, в ньому і ліки від усіх бід і до нього має бути наше звернення. Всевишній Аллах і поклоніння Йому - джерело гармонії і душевного спокою. У будь-якій складній ситуації пам'ятайте про Всевишнього, всезнаючий і всевидячим. Просіть Його полегшити ваші справи, послати мудрість і терпіння приймати те, що трапилося, і сили впоратися зі цим. Милість Всевишнього всеосяжна, і вона ніколи не залишає тих, хто просить про неї.

Боротьба з депресією і іншими недугами полягає в сподіванні на Аллаха. Сподіваючись на Всевишнього, хто вірує віддається волі Всевишнього, а це життя - всього лише випробування, нагорода або ж покарання за яке чекає кожного у вічній обителі. Серце знаходить спокій, знаючи, що все, що трапляється, - приречення Всевишнього.
У будь-якій незрозумілій ситуації, при хворобах серця, розуму і душі робіть дуа. Дуа - ліки від всіх хвороб, наш зв'язок з Всевишнім, в руках якого наше полегшення і душевний спокій. А найкращою профілактикою від депресій і стресів є дотримання здорового способу життя, дотримання поклоніння і здійснення благих діянь.

Islam-today

Будь ласка, зробіть репост цієї статті в соцмережах!

Якщо ви знайшли помилку, виділіть текст і натисніть Ctrl + Enter.

Можливо, є щось що змусило його відповісти вам зневірою і пригніченістю?
Що ж є ліками від депресії?