Бліцкриг 3 отримав шквал критики

Самі розробники позиціонують Бліцкриг як «чисту» стратегію в реальному часі, напхану громіздкою сучасної механікою. В одиночній компанії ви зможете виконувати місії, засновані на реальних подіях, з реальними супротивниками і озброєнням. У режимі кампанії (яка, до речі, ще не додана в гру) ви пройдете славний шлях від Сталінграда до заповненого чорними свастиками Берліна, де і заб'єте фашистську нечисть до смерті. Також ви приймете участь в звільненні Європи від загарбників.
Самі кампанії обіцяють бути дуже красивими. Нам обіцяють руйнуються будівлі і дерева, які падають під гусеницями танків, піхоту, що стріляє з задимлених руїн, ще пів години тому колишніми будинками, - війна, як наочна картина, тут дуже вражає. І ця краса не буде зіпсована дурнями: в грі не можна буде взяти відразу всю зброю, всі транспортні засоби і кататися по карті, сіючи всюди хаос. Тут все серйозно - ви будете зв'язуватися з артилерією і давати координати удару, рухати техніку для підвезення піхоти, розставляти блокпости і засідки. Нічого незвичайного.

А ось що незвично в бліцкриг - так це мультиплеер. Він уже присутній в грі і ділиться на два види - синхронний і асинхронний. У синхронному режимі ви граєте з реальними гравцями, в сесії реального часу. Ви можете скооперуватися і почати будувати базу, навколо якої розташовувати озброєння. Після цього ви можете взяти під контроль війська з ІІ та допоміжні юніти, потім вже безпосередньо переходити до бойових дій. Вам потрібно буде захищати базу, захоплювати точки з ресурсами і атакувати ворожі укріплення. Вам на допомогу є авіація, танки, піхота, артилерія і багато іншого.
Але якщо вам це набридло, ви можете кинути все це і вийти з гри. І ваша сесія буде продовжена, тільки воювати буде вже штучний інтелект. Якої якості буде ця операція, думаю, здогадатися не складно, незважаючи на те, що в грі новий ІІ. Це і є асинхронний режим мультиплеєра, в якому ви будуєте бази і тили постачання, навчаєте війська і купуєте зброю, а далі гра йде в режимі круїз контролю. Незвично? Безумовно, ось тільки який від цього всього буде вихлоп, поки не зрозуміло. Захоплювати прапори, утримувати території і штурмувати міста цікавіше все-таки з реальними супротивниками і союзниками.

Трохи про сумне. Гра отримала багато негативних відгуків, і на це є вагомі причини. По-перше, фанати перших двох частин мріяли про щось новому, а отримали стратегію з не сильно захоплюючим геймплеєм і масою нісенітниць, наприклад, що не відповідає технікою в різні періоди війни. Також засуджується відсутність масштабності самих бойових дій і незрозумілою прокачуванням умінь в разі перемог. Помилки раннього доступу вносять свою лепту в хор незадоволених - снаряди можуть летіти кудись в текстури, а юніти зависати надовго.
Та й самі розробники підливають масло у вогонь - підтирання неугодних постів і заперечення очевидного - одного гравця забанили в грі за негативний відгук на ігровому форумі. Для затятих фанатів старого Бліцкригу нова гра може виявитися великим розчаруванням.

Незвично?