День святої Анни: що обов'язково зробити дівчатам і жінкам

Юлія Романова

22 грудня православні християни відзначають незвичайне свято. А саме - день зачаття Пресвятої Богородиці. І це особливий день для всіх жінок з багатьох причин.

Історія свята. Відповідно до церковного переказу, Анна була дружиною Іоакима. Разом подружжя прожило багато років. І хоч були заможною родиною, не було у них дітей, про що вони обидва були вбиті горем. Щоб зрозуміти всю глибину горя, сучасній людині потрібно знати, що в ті часи євреї вважали, що бездітність - це покарання за гріхи і ганьба. Іоаким і Анна не тільки вели праведне життя, допомагали бідним, але і молили Господа про милосердя. Наприклад, Іоаким пішов у пустелю і там 40 днів постив, плакав і молився, щоб Бог подарував йому на щастя дитини. Молилася і Анна.

Молилася і Анна

В результаті Бог змилувався над ними. І вже в досить похилому віці Анна зачала і народила Марію, яка згодом стала матір'ю Ісуса Христа.

Що треба робити в день святої Анни дівчатам і жінкам

Наші предки знали: діти - це основа життя. Тому цей день треба обов'язково почати з молитви за дітей . Особливо ретельно потрібно молитися тим жінкам, які мріють, але поки не можуть народити малюка. Щира молитва і заступництво святих творять справжні дива.

Крім того, треба сходити на службу і подякувати Господу за все, що трапляється в нашому житті. Адже, на жаль, сучасні люди найчастіше згадують про Бога, коли щось потрібно попросити - здоров'я, удачі, грошей ...

22 грудня жінкам треба більше відпочивати, забувши про турботи. Адже з давніх часів після Анни починалася активна підготовка до новорічних і різдвяних свят, левова частка турбот за якими лягала саме на тендітні жіночі плечі. Тому використовуйте і ви цей день як перепочинок в передноворічному марафоні.

Жінкам в цей день не можна було вишивати, прясти і в'язати. Вважалося, що у порушниць заборони буде часто і сильно боліти голова.

Вважалося, що у порушниць заборони буде часто і сильно боліти голова

Наші прапрабабусі також вважали, що 22 грудня треба бути особливо обережними ... вагітним жінкам. Їм треба було не тільки не працювати, а й дотримуватися підвищеної обережності, оскільки, як вважали наші предки, будь-яка дія може відбитися на малюкові. Наприклад, шиття «зашиє» рот і дитина не буде розмовляти, а запалений вогонь «залишить» на тілі малюка родима пляма.

Свято святої Анни в році, що минає 2017 року припадає на п'ятницю - пісний день. Тому в цей день не можна їсти скоромну їжу (м'ясо, молоко). Обмеження поширюється і на рибу, яку в Різдвяний піст їдять по вівторках, четвергах, суботах і в неділю.

А ще наші предки вірили, що 22 грудня піст особливо потрібен дівчатам, які мріють про щасливу родину.

І ще обов'язково збережіть собі в закладках 2 материнські молитви, які насправді творять чудеса.