До свята: якими були перші "ловці чоловіків" Петро і Павло

  1. АВТОРИ:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

12 липня 2016, 11:58 Переглядів:

Картина Ель Греко "Петро і Павло" ..

12 липня православний світ вшановує пам'ять апостолів Петра і Павла, які названі первоверховними за те, що найбільше потрудилися в проповіді і поширення по світу Євангелія.

"Первоверховні апостоли розрізнялися за своїм соціальним становищем і освіти, - пояснює митрополит Павло. - Петро вважався чоловіком невченим, а Павло перевершував вченістю багатьох тодішніх мудреців. Я б радив читачам напередодні свята почитати житіє цих великих подвижників. Ви здивуєтеся великому Божому провидінню, побачите, що його людським розумом осягнути просто неможливо. Тому, коли ми в молитві приходимо до Господа і просимо його вирівняти наше життя, то повинні повністю покластися на милість його, дозволити Йому царювати в свого життя. Гонитель християн Савл був упевнений в своїй правоті, вбивав "заради Бога" лише тому, що судив розумом людським. Але після явища йому Христа у вигляді світла все змінилося. Чи міг він своїм розумом припустити, наскільки зміниться його життя? Звичайно , не міг. Але він дозволив Богу змінити себе і став безстрашним проповідником, якого спочатку боялися навіть християни, пам'ятаючи вбивство Стефана. Петро ж після Вознесіння Господнього був ведений Духом Святим, який його примудряються, з його допомогою Петро зціляв і являв безліч чудес. Якщо кому і потрібно наслідувати, так це Петру і Павлу. Намагатися хоч трохи уподібнитися їх перетворенню і силі віри і молитви. Орієнтуйтеся на перших, кращих служителів Христа.

ПРИКЛАД ДЛЯ НАСЛІДУВАННЯ. У Петра і Павла можна брати в приклад ревнощі, любов, терпіння, лагідність. Вони були приблизно одного віку, були вбиті за віру Христову в один рік - 67-й. За рік до того вони навіть разом проповідували і разом же дійшли до Риму, після чого Петро залишився в столиці, а Павло пішов далі проповідувати. Взагалі Павло проповідував більше язичникам, а Петро - іудеям. Павло, швидше за все, знав, чув про Христа до Його розп'яття. Однак промислітельно Господь не допускав його близько до Себе, щоб показати масштаб людського перетворення з ласки Божої. Приклад Павла показав, що знання потрібні і важливі, але потрібно перш набиратися мудрості, яка лежить в вірі в Христа, Його перетворення, Його воскресіння. Важливо знання Закону та виконання його. Тому що знати можна, але, щоб виконати закон , Потрібно набиратися мудрості, щоб змінити своє життя. Згадайте, коли Господь зупинив його на дорозі в Дамаск, Він сказав: "Я - Христос, якого ти женеш". Він не сказав "Бог". Чому? Адже юдеї знали Бога, і в ім'я Його гнали перших християн, не визнаючи Христа Богом.

За переказами, коли Павла усікли мечем, з його жив потекли кров і молоко. Чому? Тому що він завжди говорив, що людина - як немовля. Йому потрібна тонка, легка їжа - таке слово Боже, яке є людському розумінню. Мені пощастило, що при народженні батьки назвали мене Петром, а в чернецтві я став Павлом. Можу сказати, що я відчуваю благодатну силу цих двох великих апостолів у своєму житті, вони дійсно є моїми ангелами-охоронцями ".

АПОСТОЛ ПЕТРО

"Бо кожне тіло - як трава, і всяка слава людини - як цвіт трав'яний: засохне трава то й цвіт опаде, а Слово Господнє повік ...".

"Як слухняні, не водячи себе по давнім похотями, невідання, але, за прикладом того, хто покликав вас Святого, будьте й самі святі в усім вашім".

"Також і ви, дружини, коріться своїм чоловікам, щоб і деякі, хто не кориться слову, житієм дружин своїх без слова".

"Тіла ваші суть храм що живе в вас Святого Духа, Якого ви маєте від Бога, і ви не свої".

"Будьте тверезі, пильнуйте, бо противник ваш диявол ходить, як ричить лев, шукаючи, кого поглинути".

ЖИТТЯ ДО ХРИСТА. Симон був братом Андрія, який був першим покликаний Христом, за що і отримав ім'я Первозванний. Саме Андрій привів свого брата Симона до Ісуса, і той, глянувши на нього, сказав: "Ти - Симон, син Йонин; будеш званий ти Кифа, що означає камінь (Петро)". Був одружений, мав будинок в Копернаумі.

ЖИТТЯ У ХРИСТІ. Петро став одним з первоверховних учнів, став "ловцем людей". Мав особливої ​​ревнощами в питанні віри в свого Учителя. Петро був упевнений, що його віра непохитна, проте саме йому на таємній вечері Ісус скаже: "Не заспіває півень, як ти тричі відречешся від мене". Так і сталося, причому всі три рази він відрікся до першого крику півня, чого все життя не міг собі пробачити. Після Свого воскресіння Господь знову відновив його в апостольській гідності - триразово, по числу зречень. Доручив йому пасти ягнят і овець Своїх. За переказами, апостол Петро щоранку при звуці півня починав гірко плакати. Проповідував Слово Боже в Малій Азії і Римі, був першим Римським єпископом. Його духовна сила була настільки сильна, що навіть тінь його зцілювала.

СМЕРТЬ. У 67 році імператор Нерон, що протегує магам, засудив Петра до бичування і розп'яття за проповідь Євангелія. Так як його мучила єдина думка, що він не гідний цієї великої честі - померти як його учитель , Петро попросив своїх катів пришпилити його до хреста догори дригом.

АПОСТОЛ ПАВЛО

"Якщо я говорю мовами людськими й ангельськими, а любові не маю, то я - мідь та дзвінка або бубон гудячий".

"Той же юдей, хто внутрішньо такий, і то обрізання, яке в серці, за духом, а не за буквою; і йому похвала не від людей, але від Бога".

"Гріх не панує над вами, ви бо не під законом, а під благодаттю".

"А коли роблю те, чого не хочу, вже не я це виконую, але живе в мені гріх. Тож знаходжу закона, коли хочу робити добро, що зло лежить у мені. Бо за внутрішнім чоловіком маю задоволення в Законі Божому Але в членах моїх бачу інший закон, що воює проти закону мого розуму, і полонить мене законом гріховним, що знаходиться в членах моїх ".

ЖИТТЯ ДО ХРИСТА. Савл був затятим законником і гонителем християн. Мав прекрасну освіту, любив грецьку культуру. Заробляв тим, що робив намети. При ньому був убитий первомученик Стефан. Однак Господь вибрав його "посудиною обраним Собі". По дорозі в Дамаск Савл висвітлив найяскравіший світло, від якого він сліпим впав на землю. Зі світла пролунав голос: "Савле, Савле, чому ти Мене переслідуєш?". На питання Савла: "Хто Ти?" Господь відповів: "Я Ісус, що Його переслідуєш ти". Господь велів Савлу йти в Дамаск. Супутники ж Савла чули голос Христа, але світла не бачили. Наведений під руки в Дамаск, осліпнув Савл був навчений вірі і на третій день хрещений Ананією. У момент занурення в воду Савл прозрів. З цього часу він став ревним проповідником.

ЖИТТЯ У ХРИСТІ. Павло проповідував в Сирії, Малій Азії, Греції, Італії. його перу належать 14 Послань. Володів унікальним даром проповіді, і навіть вельможі імператора каялися і брали віру Христову.

СМЕРТЬ. Спочатку римський імператор Нерон наказав віддати Павла на поживу левам. Але на суді, перед оголошенням вироку, настільки був зворушений словами Павла, що скасував вирок і залишив його в темниці. Страта відбулася 9 місяців по тому, причому, знаючи силу його слова, на ній був мінімум людей. Так як Павло був римським громадянином, його обезголовили без тортур.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "До свята: якими були перші" ловці чоловіків "Петро і Павло". інші Недільна школа дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОРИ:

Анастасія Білоусова, Ярослава Корнєєва

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Чи міг він своїм розумом припустити, наскільки зміниться його життя?
Чому?
Чому?
Зі світла пролунав голос: "Савле, Савле, чому ти Мене переслідуєш?
На питання Савла: "Хто Ти?