Джон Бівер: Як Бог може використовувати зіпсованих лідерів?

  1. підписуйтесь:

Багато людей запитують: Чому Бог ставить людей в підпорядкування лідерам, які допускають серйозні помилки, а деякі з них навіть нечестиві

Багато людей запитують: "Чому Бог ставить людей в підпорядкування лідерам, які допускають серйозні помилки, а деякі з них навіть нечестиві?"

П оглянемо на дитинство Самуїла (див. 1 Цар. 2-5). Бог, не диявол, поставив цю молоду людину в підпорядкування зіпсованому священика на ім'я Ілій і двом його нечестивим синам, Хофні та Пінхас, які також були священиками. Ці люди були дуже нечестивими. Вони брали приношення, використовуючи маніпуляції і силу, і вони робили перелюбу з жінками, які збиралися біля дверей скинії.

Ви можете уявити себе службовцям священика, який би жив подібної життям? Служителю, який був би настільки нечутливим до Святого Духа, що навіть не зміг розпізнати молиться жінку і звинуватив її в пияцтві! Настільки плотського, що він був огидно огрядним. Такому компромісного, що він нічого не зробив по відношенню до своїх синів, яких поставив лідерами, а вони чинили прямо в храмі.

Більшість сучасних християн були б ображені і вирушили б шукати іншу церкву, розповідаючи іншим, як вони пішли від нечестивого способу життя їх колишнього пастора і його лідерів. Мені подобається читати, чим займався Самуїл посеред такого жахливого розкладання: "отрок Самуїл служив Господеві при Ілії" (1 Цар. 3: 1).

Однак, розкладання дало плід: "Слово Господнє було рідке за тих днів, видіння не було часте" (1 Цар. 3: 1). Бог, здавалося, віддалився від всього єврейського товариства. Світильник Господній був близький до того, щоб згаснути в храмі Божому. Проте, чи пішов Самуїл шукати інше місце для поклоніння? Пішов він до старійшин, щоб викрити нечестя Ілля і його синів? Зібрав він комітет, щоб прибрати Ілля і синів з пасторат? Ні, він служив Господу!

Бог помістив Самуїла туди, і він не був відповідальним за поведінку Ілля і його синів. Він був поставлений під сумнів їхню влада не для того, щоб судити їх, але щоб служити. Він знав, що Ілій - Божий слуга, а не його. Він знав, що Бог може прекрасно Сам у всьому розібратися.

Діти не виправляють батьків. Але це відповідальність батьків - виховувати і виправляти дітей. Ми розбираємося і конфліктуємо з тими, кого Бог нам довірив для навчання. Це - наша відповідальність. Ми повинні підбадьорювати і умовляти як братів, так і сестер, які перебувають на нашому рівні.

підписуйтесь:

У цій статті я говорю про нашу реакції на тих, хто має владу над нами. Самуїл служив Помазан Богом служителю, як тільки міг, без будь-якого тиску, засудження та виправлення. Єдиний раз, коли Самуїл сказав слова виправлення, стався, коли Ілій прийшов він до Самуїла і просив про пророцтво, яке Бог дав йому минулої ночі. Але навіть тоді це не було словом виправлення від Самуїла, але від Бога. Якби більше людей дотримувалися цієї істини, наші церкви були б іншими.

Джон Бівер є популярним спікером на конференціях і в церквах, а також автором бестселерів Приманка Сатани і Страх Господній. Він веде ТВ-шоу The Messenger і управляє служінням Messenger International. Цей уривок був узятий з його популярної книги Приманка Сатани.

Автор - Джон Бівер / charismamag.com
Переклад - Сергій Буді для ieshua.org

Ви можете уявити себе службовцям священика, який би жив подібної життям?
Проте, чи пішов Самуїл шукати інше місце для поклоніння?
Пішов він до старійшин, щоб викрити нечестя Ілля і його синів?
Зібрав він комітет, щоб прибрати Ілля і синів з пасторат?