Молитва "Вірую в єдиного Бога Отця Вседержителя"

Молитва «Вірую» (інша назва «Символ віри») - це одне з трьох найбільших священних і старовинних творів, яке було написано ще при виникненні християнство. У тексті цього молитвословия описуються всі догми, яким повинен слідувати по-справжньому віруюча. Головна догма - це віра.

Творцями твори були єпископи Вселенського собору Творцями твори були єпископи Вселенського собору. Написана молитва в IV столітті до нашої ери. У перший час головним призначенням цієї молитви був вступної курс новонавернених в релігію. Пізніше молитвословие стали читати при Хрещенні. Але основна сила цього божественного звернення не при хрестинах. Молитва Символ віри допомагає при дуже складних життєвих ситуаціях.

Текст передає основи православного християнства, а саме:

Корисні статті:

Про молитву останніх Оптинський старців

Протоієрей Андрій Ткачов про молитву для тих, хто не встигає молитися. Віруючий повинен молитися, нічого тут нового. Він повинен хотіти молитися, що вже складніше, бо не кожен і хоче. Потрібно примушувати себе на молитву. А правило довге, часу мало, і ми втомлюємося, і ми мучимося, і ... Читайте далі ПРТІЧІ Я просив у Бога забрати мою гординю, і Бог відповів мені: - Ні! Гординю не забирають, від неї відмовляються. Я просив у Бога дарувати мені терпіння, і Бог відповів: - Ні! Терпіння не дають, а набувають в іспитаніях.Я просив у Бога дарувати мені щастя, і Бог сказав: Ні! Даётс ... Читайте далі «Батьківські прокляття діють дуже сильно». Знайте, що прокляття, навіть (просто) обурення батьків діють дуже сильно. І навіть, якщо батьки не проклинали своїх дітей, а просто прийшли з-за них в обурення, то у дітей немає потім жодного світлого дня в їхньому житті: все їхнє життя одне суцільне мука. Потім такі де ... Читайте далі

У вас є телеграм? Якщо так, тоді вам сподобається наша православна група в Телеграма: https://t.me/molitvaikona , Заходите, ми чекаємо Вас!

  • віра в Бога;
  • віра в хрещення;
  • віра в Духа Святого;
  • віра в божественне порятунок;
  • віра в святу Трійцю;
  • віра у воскресіння;
  • вірування в прийдешнє Царство Небесне;
  • вірування в символ православ'я;
  • вірування в мученицьку смерть Ісуса;
  • вірування в головне таїнство церкви;
  • вірування в вознесіння Ісуса;
  • вірування у воскресіння мертвих.

Текст молитовного звернення звучить так:

Вірую в єдиного Бога Отця, Вседержителя, Творця неба і землі, всього видимого і невидимого. І в єдиного Господа Ісуса Христа, Сина Божого, Єдинородного, що від Отця народився перше всіх віків; Світло від Світла, Бога істинного від Бога істинного, родженого, несотвореного, єдиносущного з Отцем, що через Нього все сталося. Нас заради чоловік і нашого спасіння зійшов з небес, і воплотився з Духа Святого і Марії Діви, і став чоловіком. І був розп'ятий за нас за Понтія Пилата, і страждав, і був похований. І воскрес на третій день, як було написано. І возшедшаго на небеса, і сидить праворуч Отця. І знову прийде у славі судити живих і мертвих, Його ж царству не буде кінця. І в Духа Святого, Господа Животворчого, що від Отця походить, що Йому з Отцем і Сином однакове поклоніння і однакова слава, пророкувавшого пророки. В єдину, святу, соборну і апостольську Церкву. Визнаю одне хрещення на відпущення гріхів. Чекаю воскресіння мертвих, і життя будучого віку. Амінь.

Хай береже Вас Господь!

У цьому відео Ви почуєте молитву «Вірую ...»:

Спогади про приїзд єпископа

Рознеслася по селу звістка, що приїжджає єпископ. Його вирішили зустріти з почестями. Настав довгоочікуваний день. Диякон відправився на станцію. Зійшли з поїзда пасажирів виявилося мало. З першого вагона вийшов дідок в простій одежині. Почекав він на пероні, ніхто і не під ... Читайте далі цибулина Жила-була одна баба злюща-презлющая, і померла. І не залишилося після неї жодної чесноти. Схопили її чорти і кинули в вогняне озеро.А Ангел-Хранитель її варто та й думає: «Яку б мені таку чесноту її пригадати, щоб Богу сказати». Згадав і каже Богу: ... Читайте далі ПРОЧИТАЙТЕ, НЕ ПОЖАЛІЙТЕ ЧАСУ! Дивись: віра стане відкритою, доступною всім; нікого за неї не будуть гнати або гнобити. Дуже багато випадкового народу прийде до Церкви, в тому числі і в духовенство. Так завжди було в дні благополучні, ще з часу Костянтина Святого. Багато з-за грошей прийдуть в храм, мн ... Читайте далі