Статьи

Рецензія на фільм «Обітниця мовчання»

Застряг в минулому столітті потішний бойовик про адвоката, який шукає вбивцю своїх дружини і дочки за допомогою збірки афоризмів.

Френк - талановитий адвокат, красномовство якого допомогло не одному його клієнту уникнути суворого покарання за свої злочини, а то і зовсім вийти на свободу. Але робота часто виявляється для нього перешкодою на шляху до гармонії в родині - ось і цього разу, працюючи над промовою, Френк пропустив важливий виступ доньки на конкурсі талантів, а що ще страшніше - на зворотному шляху дружина і дочка адвоката стали жертвами злочинного нападу. Збожеволівши від горя і бачачи бездіяльність поліції, Френк намагається сам знайти вбивцю, але лише перекручує своє здоров'я і психіку, поки випадково не розкриває для себе збірку афоризмів Марка Аврелія, яскравого представника стоїків, вчителя читача не піддаватися гніву і ненависті, а помсти віддати перевагу самовдосконалення. Тільки приборкавши емоції і давши обітницю мовчання, невтішний вдівець може поглянути на справу неупереджено і обчислити злочинця.

Режисер фільму Айзек Флорентайн з'являється в «обітницю мовчання» в крихітному камео майстра східних єдиноборств, що дає уроки персонажу Антоніо Бандераса

Серед наших читачів напевно знайдуться ті, хто без допомоги пошуковиків згадають, хто такий Айзек Флорентайн , І навіть, можливо, знайдуть пару теплих слів на адресу його картин « Битва драконів »,« ніндзя »Або« незаперечний 3 », Але і їм буде складно пояснити, як цього режисерові вдається в 2017-м знімати так, немов XXI століття для нього все ще не настав. Додайте до цього участь в картині «Обітниця мовчання» продюсерів ліси Уелдона і Аві Лернера , Що мають пряме відношення до появи на екранах « Нестримних », І все стане зрозумілим: виходить в прокат бойовик« Обітниця мовчання »являє собою не що інше, як машину часу, що відправляє глядача на задній ряд напівлегального відеозалу самого кінця 1980-х. Чи відчуваєте ностальгію за «Спрага помсти», « розплату »Або« Божевільний Макс " - вам сюди!

Фільм знятий на болгарській кіностудії Nu Boyana Film за участю балканських акторів і кінематографістів, а міськими декораціями картини виступили вулиці в передмісті Софії

Сюжетно «Обітниця» простий до неподобства - головний герой у відповідь на загибель дружини і дочки і бездіяльність слідчих спочатку мучить себе, а потім йде по дорозі помсти, щоб відновити справедливість і врівноважити світові Добро і Зло. Все очевидно і передбачувано, такі зав'язки і передбачуваний фінал, де герой неодмінно покарає злочинця, ми бачили сотні разів - чому ж в такому випадку автори «Обітниці мовчання» мають намір привернути увагу глядача? Ви не повірите, філософією!

Зрозуміло, що втрата сім'ї впливає на головного героя найрадикальнішим чином, але як показати зміни найбільш яскраво? Автори «Обітниці» вирішують вплести в розповідь вчення давньогрецьких стоїків і, зокрема, цитати імператора Марка Аврелія, збірник яких Френк прихоплює в книжковому. І книга мудреця, який жив багато сотень років тому, змінює адвоката серйозніше, ніж методики особистої ефективності, мануали по заробітку і практики особистісного росту. Правда, виглядає це надзвичайно наївно, персонаж Бандераса , Наприклад, для чогось відмовляється від розмов (ну да, раніше ж він був оратор), ходить на підпільні кулачні бої і вчиться виявляти До злочинців милосердя, бо цього його вчить книга медитацій.

Але це тільки верхівка айсберга, «Обітниця мовчання» в якийсь момент вироджується в комедію - секретний «бійцівський клуб» у фільмі ховається в звичайному барі, і вхід туди вільний, ще легше виявляється проникнути в поліцейську дільницю і скористатися місцевим комп'ютером, а вже собака, яка бере слід жертв через рік після події, заслуговує справжнього пам'ятника і довічного забезпечення найкращим кормом. Але найвеселіше герой - Френк Бандераса. Книга навчила його тому, що юридична освіта - це добре, але в качалочку краще все одно походити. І Френк виганяє автомобілі з гаража, встановлює там пару тренажерів і вішає грушу, щоб через три заняття стати як мінімум Олександром Невським . Ах, ну так, він же ще в секцію карате записався - тепер-то вже не залишається ніяких сумнівів в тому, що через місяць мовчання з офісного клерка виросте Тайлер Дарден.

Для фіналу автори приготували ще й невеликий кліффхенгер, теж дуже смішний, але розкривати ми його не будемо, хай для глядачів «Обітниці мовчання» розв'язка анекдоту стане сюрпризом. Однак і без фінішного кульбіту абсолютно очевидно, що фільм Флорентайн - потішна виріб, місце якої на відеокасеті другим фільмом після « Без компромісів »Або« міцного горішка ». Або в комплекті з мотиваційної книгою «Чорний пояс карате за три простих вправи». Тим більше що, як стає зрозуміло з фільму, книга - найкращий подарунок і кращий перев'язувальний матеріал.

З 23 листопада в кіно.

Застряг в минулому столітті потішний бойовик про адвоката, який шукає вбивцю своїх дружини і дочки за допомогою збірки афоризмів Яндекс Дзен | Instagram | Telegram | Твіттер

Зрозуміло, що втрата сім'ї впливає на головного героя найрадикальнішим чином, але як показати зміни найбільш яскраво?

Новости

Где купить переходник на объектив линк

Давно занимаюсь фотографией, разумеется, в работе требуются разные объективы. Но конструкция постоянно меняется. Для установки объективов на камеры нового поколения, типа EOS 5D markIII и других

Хорошее туристическое агентство

Много интересного можно найти и в своей стране, а не только за рубежом. Стоит только поискать, и вы с удивлением обнаружите очень много мест ничем не хуже разрекламированных мировых чудес, только рядом,

Где купить держатель для телефона в авто

Жизнь нас не ждет и все время увеличивает темпы своего ритма. В таком бешеном круговороте нельзя никуда опаздывать и нельзя ничего пропускать. Мобильный телефон - настоящий друг и помощник при такой

Увлекательные туры по Украине

Когда кто-то спрашивает, что может быть лучше гор? В привычку у людей вошёл ответ только горы. Мне хотелось бы поспорить с этим выражением, ведь есть не менее прекрасные реки! Особенно хорошо всю красоту

Новости грузии сегодня видео
Выбор медицинского оборудования на сегодняшний день очень велик. Однако я, когда покупал оборудование для своей небольшой частной клиники, остановил свой выбор на продукции компании Медаппарат стол

Ты одессит мишка
О песне: Одной из самых популярных песен времен Великой Отечественной войны была песня "Одессит Мишка" в исполнении Леонида Утесова. Устами этого Мишки было сказано то, о чем думали все, покидая родные

Актеры у которых есть оскар
Самыми обсуждаемыми персонами в марте 2014 г. стали актеры, получившие «Оскар». Список открыл Мэттью Макконахи, исполнивший Рона Вудруфа в «Далласском клубе покупателей». Фильм

Сегодня праздник у девчат видео
Давно хотел начать свой бизнес, уже надоело работать на дядю за копейки. Но каждый раз когда я собирался меня что то останавливало, то собственная лень, то боязнь чего то нового. Друг посоветовал начать

Одесса видео новости
Пришла зима, и остро стал вопрос отопления дачного домика. Естественно ни о каком централизованном отоплении речи быть не могло, пришлось искать альтернативные методы отопления. Прочитав миллион комментариев

Фотозона it
Состав: Филе куриное 600 гр Бедра куриные 400 гр Сало - 200 гр Чеснок - 6 зубчиков Вода - 50 мл Соль - 1 ч.л. Черный перец - по вкусу Натуральная оболочка - 1, 5 м 1. Сало нарезать кубиками 0, 5 см на