SSBC - І тобі жнива!

І тобі жнива

І тобі жнива!
Осія 6:11

Дорогоцінні брати і сестри, святі і вірні, розсіяні по містах і селах землі.

Вітаю вас святом ЖНИВ!

«Пильнуй і свято жнив перших плодів праці твоєї, що сієш на полі, і свято збору врожаю під кінець року, коли ти збираєш з поля працю свою». Исх.23: 16.

Плоди трудів наших, є благословення Бога. «Сіяли зі сльозами, пожнуть з радістю. З торбину насіння та вернеться з співом, хто носить снопи свої ». Пс.125: 5,6. Такі прекрасні, захоплені слова псалмоспівця розкривають глибокі переживання людини праці. Сльози праці хлібороба. Сльози надії.

У хлібі, посіяти весною, життя сім'ї, здоров'я і благополуччя дітей. Таємниця життя в Бозі. Успіх праці в Бога. Урожай від Бога. Радість несе снопи! Сьогодні, мало, кому знайомі почуття утруждённого селянина, який зібрав урожай. Інформація про мільйони голодуючих не викликає інтересу. Процеси діяльності людини, виражені в статистичних звітах можуть призвести шок навіть у людини з сильною волею.

Щоб подолати шок, ми стаємо все більш байдужими. Свято, встановлений Богом, покликаний зберігати в свідомості Ізраїльського товариства істинний порядок речей, і приносити Богові, свою вдячність за плоди землі. Свято Жнив, крім того, має виховне значення. Вся сім'я, і ​​діти особливо, отримують зримий урок участі Бога в їхньому житті. Це урок формування світогляду, світорозуміння, в якому діти долучені до таємних процесам життя. Пильнуй свято! Чи не пияцтво, до втрати свідомості, але спостерігай.

Давньоєврейську свято жнив, як свято збору врожаю став в Російському євангельському русі прихованим способом благовістя. Свято жнив був допущений в радянському атеїстичному суспільстві, де була заборонена релігійна діяльність, бо центром події був урожай. Такі свята врожаю проводили в колгоспах і радгоспах за сценаріями парткомів. Святкування такі створювалися для боротьби з релігією. Для євангельських же громад, таке святкування давало можливість проповідувати Божу силу і благодать, даровану людям плоди землі, підносити молитви подяки Богу, і що, можливо, найсуттєвіше, безперешкодно проводити богослужбові зборів.

«Жнива кінець віку» - слова Ісуса виконані особливого піднесеного сенсу. Тотальне безбожництво пригнічувало будь-яку активність християн. Особливо активним була уготована висока місія «за ім'я Господа Ісуса ... прийняти зневагу». Тюрми ГУЛАГу були головним знаряддям виховання будівників комунізму. У комунізму богом був генсек. У страшному мороці безбожництва, кінець віку представлялася позбавленням церкви від гонінь, затвердженням вічного царства добра і любові. Це царство було бажаним, про нього говорили в зборах, в бесідах на кухнях, в братських общениях.

Жнива як збирання плодів в житницю, на тлі всепоглинаючого вогню, в якій солома горить не згораючи, була дуже яскравим візуальним твердженням Божого об'явлення.

Сьогодні я вітаю Вас зі святом жнив, хочу звернути увагу на слова Ісуса Христа в тексті євангелія від Марка в четвертому розділі вірші 26-29;

«Так і Боже Царство, як той чоловік, що кидає в землю, і спить, чи встає він удень та вночі, а насіння пускає паростки та росте, хоч не знає він, бо земля сама себе: перше вруна, потім колос, а тоді повне збіжжя на колосі. Коли ж дозріє плід, зараз він посилає серпа, бо настали жнива.

Цікаво, що Ісус, представляючи Царство Боже, намалював його як процес сіяння. І потім, витлумачуючи учням, суть чотирьох видів доль посіяного, що залежать від грунту сердець людських, що не закликав учнів грунт змінювати, але закликав їх сіяти! Свято жнив можливий лише тоді, коли в потрібний час ми сіяли!

Покликання кожного вірного учня Ісуса - сіяти Слово Боже! Так і Боже Царство, як той чоловік, що кидає в землю

Так будемо ж сіяти не втомлюючись, і тим більше, скільки більше бачимо наближення дня Господнього!

Друге, на що я хочу звернути увагу в це прекрасне свято - повне зерно в колосі!

Жнива збирання настає для повного зерна в колосі!

Визначальним значенням є не погода, чи не календар, не готовність зернозбиральної техніки, але дозрілий плід! Тут я відчув сором. Замість дозрівання, я зайнятий чим завгодно. І все більше суєтою. Прости Господи!

Я хочу позначити три критерії, які дає нам Господь, в процесі дозрівання.

Перший: Прагнути бути досконалим.

Людині Царства Божого дана благодать Бога в пізнанні істини. Йому Богом наказано досягати досконалості: «Отже, будьте досконалі, як досконалий Отець ваш Небесний». Матф.5: 48;

Для цього дані прекрасні заповіді і сила Духа святого. Щоб досягти стан зрілості ми покликані прагнути до досконалості. Заради цього працювали апостоли і заради цього Дух Святий в церкви і з Церквою. «Христос у вас, надія слави, Його ми проповідуємо, нагадуючи кожній людині й навчаючи кожну людину всякої мудрости, щоб учинити кожну людину досконалою в Христі Ісусі»; Кол.1: 27-28.

Другий: Бути святим!

«За прикладом, що покликав вас, будьте й самі святі в усім вашім. Бо написано: Будьте святі, Я бо святий ». 1 Петро. 1: 15 -16;

  • Святість - приналежність Господа.
  • Святість - відокремленість від світу, в якому панує «пожадливість тілесна похіть очей і гордість житейська»!
  • Святість - чистота, в думках, і словах, і вчинках.

Саме святість виражена в словах апостола Павла. «Нехай ніхто не нехтує юністю твоєю; але будь зразком для вірних; в слові, у житті, у любові, у дусі, у вірі, у чистості ». 1Тим.4: 12;

Третій: Уподібнення Христу.

Наше місце в церкві, не є лише вибір нашого розуму, або проходження цікавим віянням. Творення церкви є Божа справа!

Ісус Христос Єдинородний Син, і в царство Боже, Він вводити не еліту суспільства, що не успішних студентів життєвої школи, які не відмінників або переможців олімпіад. До церкви Божу Він вводить народжених згори, виконаних Духа Святого, дітей Своїх!

«Дивіться, яку любов дав нам Отець, щоб ми були дітьми Божими. Світ нас не знає тому, що Його не пізнав. Улюблені, ми тепер діти Божі »;

1 Іоанн.3: 1-2;

Цей великий статус, вимагає нашого повсякденного духовного напруги.

«Тож благаю вас: будьте наслідувачами мене, як я Христу». 1Кор.4: 16;

Свято жнив допомагає нам, зосередитися на нашому духовному стані. Але робити цей день треба.

«Випробовуйте самих себе, чи ви в вірі; пізнавайте самих себе. Або ви не знаєте самих себе, що Ісус Христос у вас? Хіба тільки ви не такі, якими мали бути ». 2Кор.13: 5;

  • Учень Христа має характер Христа. «Діти мої, для яких я знову в муках народження, доки не відіб'ється в вас»! Гал.4: 19;
  • Учень Христа має розум Христа. «Духовна ж людина судить усе, а її судити не може ніхто. Бо хто розум Господній, щоб міг судити його? А ми маємо розум Христів. 1Кор.2: 15,16.
  • Учень Христа має почуття Христа! «Нехай у вас будуть ті самі думки, що й у Христі Ісусі». Фил.2: 5.

Свято жнив нагадує нам про Домі Отця. Там наш Спаситель. Він з любов'ю спостерігає за нами. Він очікує нас. Зовсім скоро Він направить Свій серп на жнива: «І інший Ангол вийшов із храму, і гучним голосом до сидячого на хмарі: Пошли серпа свого й жни, бо настала година пожати, бо жниво землі дозріла». Об'явл.14: 15. Це збирання плодів. Зрілих, повних, для вічної радості.

  • Повний зерно в колосі радує хлібороба!
  • Повний зерно в колосі становить цінність всього напруженої праці!
  • Повний зерно в колосі є мета Господа в творенні Царства Свого!
  • Повний зерно в колосі робить жнива святом, вінцем багатьох молитов, звершенням очікувань.

Зі святом Вас, благословенні брати і сестри!

Ю. Сипко. Раб нічого не вартий.

Або ви не знаєте самих себе, що Ісус Христос у вас?
Бо хто розум Господній, щоб міг судити його?