створення світу

Мало що в Танах (так на івриті називається Старий Завіт) так пильно і докладно розглядається тлумачами протягом тисячоліть

Мало що в Танах (так на івриті називається Старий Завіт) так пильно і докладно розглядається тлумачами протягом тисячоліть. І це, з огляду на те, що перші дві глави Буття охоплює в собі по людському часу - можливо тисячі або мільйони років! В Біблії є глави, які одна за одною описують події всього одного дня або навіть декількох годин, а ціле створення світу стисло лише в двох розділах і лише повторюється окремими фрагментами в подальшому в Псалмах або в книгах пророків. Вся Біблія як би нехтує своїм інтересом до деталей того, що було до створення людини.

З чого створений світ На думку деяких вчених світ, що складається на 80% з води, цілком міг би і бути створений з води. 2 Петро 3: 5 підтверджують таку теорію: "Бо сховане від тих знають, що спочатку словом Божим небеса і земля складені з води і водою ..." За Екл 3:20 проте - все в світі створено з праху: "Все йде в одне місце: все постало із пороху, і все знов до пороху. " І також в Буття 2: 7: "І створив Господь Бог людину з пороху земного, і вдихнув у ніздрі її дихання життя, і стала людина живою душею."

А за іудейським переказами весь світ створений 22 буквами Тори: в івриті 22 літери, які, звичайно ж, все вжиті в словах Тори, тобто перших п'яти книг Біблії - Закону, тому що Бог ГОВОРИЛ, створюючи цей світ.

Як саме був створений світ Біблія - не єдиний письмовий джерело, який розповідає нам про те як виник наш світ. За давньо-хананейське переказами: Бог, створюючи людину, взяв глину і домісив Свою кров. Він дав людині ім'я "Адам", що приблизно і перекладається як "кров'яна глина". І так людина мала в собі Божу кров, але після того як згрішив зі своєю дружиною Євою, він захворів на хронічну хворобу, яка називалася "смерть". Подальші події людства гармонійно до цієї легенди пояснює нам Новий Завіт: Ісус приніс знову на Землю незаплямовану гріхом кров і відновив Боже ДНК в людській крові.

Що спільного між Голгофою, де і пролилася кров Сина Божого і гробницею перших людей Адама і Єви і намагається пояснити цей короткометражний фільм, знятий в Ізраїлі.

Перші вісім віршів Біблії розповідають нам про те, що в першу чергу Бог був зайнятий небом. За іудейської легендою: перше, ніж був зайнятий Бог після прийняття рішення створити світ - Він почав писати Тору (перші п'ять книг Біблії), тобто як сказали б сьогодні: склав Свій бізнес-план. І коли вже приступив до створення, то читав і дотримувався того, що було заплановано.

Перші глави Буття примітним чином чітко складаються зі шматочків, в яких по відношенню до Бога вживається або слово "Бог", або "Господь" і ніколи разом. Той факт, що деякі історії повторюються один за одним (наприклад, людина створюється як в 1:27, так і в 2: 7: "І створив Господь Бог людину з пороху земного, і вдихнув у ніздрі її дихання життя, і стала людина живою живою. "У першому випадку з вживанням титулу" Бог ", а другий" Господь ") наштовхує на думку, що Мойсей використовував вже деякий письмовий джерело. Ми знаємо, що з ім'ям "Господь" Бог відкривається вперше лише Мойсеєві. Таким чином шматки, в яких йдеться "Господь" могли належати руці Мойсея, а шматки зі словом "Бог" - якомусь більш раннього джерела. Що це міг бути за письмовий джерело? За іудейським переказами, коли Авраам зустрів Мелхиседека (який в той час, знову ж таки за переказами, був первосвящеником в місті "Салім", який пізніше стане "Єрусалимом") і віддав йому десятину, Мелхиседек в свою чергу дав Аврааму якісь рукописи. Залишається припустити, що така важлива особистість як Мелхиседек - служитель Бога на той час і в тому місці, де потім Бог обере місце для Храму, цілком міг володіти такими рукописами (��м чи написаними?), Які Авраам залишить своїм нащадкам як сімейну цінність і які в руках Мойсея вже стануть початком того великого світового бестселера як Біблія!

Єва Одне з єврейських переказів розповідає про те, що Єва не була першою жінкою: до неї для Адама була створена жінка на ім'я Ліліт. Вона була створена, мов той Адам, з глини і тому вважала себе таким же суверенним людиною як і Адам, вела себе абсолютно незалежно від нього і не хотіла йому

Вона була створена, мов той Адам, з глини і тому вважала себе таким же суверенним людиною як і Адам, вела себе абсолютно незалежно від нього і не хотіла йому

Це одне з найдавніших зображень перших людей - Адама і Єви

підкорятися. Диявол спокусив її і вона стала його дружиною. Після цього, Бог, врахувавши ці недоліки, модифікував жінку, створивши її з ребра (як трактують рабини: з однієї з "сторін" Адама) і тому була слухняна йому і залежала від нього.

Також до того, як був винесений вирок для Єви, що буде народжувати в муках, було заплановано так, що жінка буде народжувати подібно як і вона була створена з боку: діти повинні були як би відбруньковуватися від її боки. Таке цікаве припущення також розповідається в переказах до Біблії.

Ангели Пс 103: 4 говорить, як і легенди деякі припускають, що ангели були створені Богом з вогненних частинок: "Ти твориш ангелами Твоїми духів, служителями Твоїми - вогонь палаючий.", А отже і роблять висновок, що ангели були створені в той день , коли був створений і світло, тобто в четвертий день. Ангел перекладається як "посланець" - це титул, в якому відображено його служіння: він посланий для чогось. У ангелів є свої імена. Якщо ж посланник / ангел перестає виконувати свою посланницької функцію, то він вже не посланник / ангел. Дехто припускає, що ангели стали помічниками людині тільки після гріхопадіння. За іудейської легендою: ангели вмовляли Бога не творити людини, тому що передбачали скільки проблем він принесе з собою.

Один день творіння - скільки він триває? На початку другого розділу - Бог відпочиває від ВСІХ (100%) своїх справ. У другому розділі у вірші 17 Адаму сказано, що якщо він скуштує заборонений плід - помре в ТОЙ ЖЕ день: "... а від дерева пізнання добра і зла не їж від нього, бо в день, в який ти скуштуєш від нього, смертю помреш. " За Побут 5: 5 Адам прожив 930 років і в той же день начебто не помер: "А були всі дні життя Адамової було дев'ятсот тридцять років, і він помер.", А багато ще після тієї події пережив. Як вмістити це все в розумінні? Все це стає зрозумілим, якщо триматися слів Мойсея з Пс 89: 5: "Бо в очах Твоїх тисяча літ, немов день той вчорашній, який проминув, й як сторожа нічна."

Бог в даний час знаходиться в сьомому дні спокою, а його творіння - ще в шостому. Сказавши після шостого дня "Все дуже добре" - сказав істину: бо в шостий день творіння, в який помер Адам, як йому було і передбачено, - в цей же шостий день творіння прийшов Ісус для порятунку людини з вічної смерті. Він ніби доробив людини, який ще, образно кажучи, перебував на конвеєрі створення, пославши для його вдосконалення Духа Святого. Зрештою, Ісус на хресті сказав "Здійснилося!" Значить до хреста ще в цьому світі щось Богом було недосовершено! Однозначно: Бог не міг в кінці шостого дня подивитися на грішну людину в цьому світі і сказати: "Досить добре!" Уже в шостий день творіння людина повинна була бути видужав від гріха і смерті для таких слів! Для цього - за словами Нового Завіту - знадобився повторний Адам, яким названий Ісус Христос.

Для цього - за словами Нового Завіту - знадобився повторний Адам, яким названий Ісус Христос


Новий матеріал:



Сталінградська
битва як
Армагеддон


ІГІЛ проти
царства Божого


Берія просив
Біблію?

Що це міг бути за письмовий джерело?
?м чи написаними?
Один день творіння - скільки він триває?
Як вмістити це все в розумінні?