Три питання могили, які будуть задані кожному

Коли людина вмирає, а його тіло опускають в могилу, в цей момент починається перший етап Майбутній життя Коли людина вмирає, а його тіло опускають в могилу, в цей момент починається перший етап Майбутній життя. Саме тут поставлять три запитання: хто твій Господь? Яка твоя релігія? Хто твій пророк?

За словами сподвижника по імені ал-Бара ібн Азіб, одного разу він з іншими людьми вирушив на цвинтар Баки ховати одного з мусульман. В цей час до них підійшов Пророк, мир йому і благословення Аллаха. Він сів, і сподвижники сіли біля нього, боячись навіть поворухнутися. Могилу ще рили, і раптом посланник Аллаха, мир йому і благословення Аллаха, сказав:

«Коли правовірний людина розлучається з мирським життям і знаходиться на порозі життя майбутньої, до нього спускаються з неба янголи з особами, подібними сонця. Вони приносять з собою саван і пахощі з Раю, потім до нього підходить Ангел смерті. Він сідає у його голови і каже: «Про благая душа! Виходь назустріч прощення і прихильності Аллаха ». Душа правовірного залишає його тіло подібно до того, як крапля випливає з горла судини.

Ангел смерті прибирає душу, а потім інші ангели підносять її на небеса, і Всевишній говорить їм: «Запишіть запис про Моєму рабі в верхів'ях Рая. Потім поверніть його на землю, бо Я говорив їм, що з неї створив їх, в неї ж їх поверну і з неї їх вивів ще раз ». Ангели повертають душу в могилу, а потім до нього приходять два ангела, які сідають поруч і запитують його: «Хто твій Господь?» Він відповідає: «Мій Господь - Аллах». Вони запитують: «Яка твоя релігія?» Він відповідає: «Моя релігія - іслам». Вони запитують: «Що за людина був посланий до вас?» Він відповідає: «Це був посланник Аллаха, нехай благословить його Аллах і дарує йому світ».

Тоді голос з небес сповіщає: «Правдивий Мій раб. Розстеліть для нього райські принади і відкрийте для нього врата в Рай! Це - день, який був обіцяний тобі ». Тоді віруючий говорить: «Господи! Нехай же настане Судний час, щоб я зміг повернутися до моєї сім'ї ».

Коли ж невіруючий раб розлучається з мирським життям і знаходиться на порозі життя майбутньої, до нього підходить Ангел смерті, вмощується у його голови і каже: «Про погана душа! Виходь назустріч гніву і обурення ». Потім ангели несуть її в небо, і Всевишній говорить їм: «Запишіть запис про нього в сіджжін, що знаходиться в землі нижчої». Потім ангелам велять: «Поверніть Мого раба на землю, бо Я говорив їм, що з неї створив їх, в неї ж їх поверну і з неї їх вивів ще раз».

Далі він сказав: «Його душа повертається в тіло, після чого до нього приходять два ангела, які сідають поруч і запитують його:« Хто твій Господь? »Він бурмоче:« М-ммм ... Я не знаю ». Вони запитують: «Що ти знаєш про людину, який був посланий до вас?» Він відповідає: «М-ммм ... Я не знаю». Тоді голос почувся із неба сповіщає: «Він бреше! Розстеліть для нього вогняні ложа, відкрийте для нього врата в Пекло ». Побачивши все це, він вигукує: «Господи, чи не дозволяй Часу настати!» (Хадис передали Абу Дауд (4753) і вчені визнали його як достовірний)

Цей хадис - один з найбільших серед повідомлень Пророка Мухаммада (мир йому і благословення Аллаха) про те, що відбувається з людьми після смерті. Безсумнівно, потрібно уважно поставитися до його тексту. По-перше, вивчати його самому, а по-друге, навчати цьому посланню рідних і близьких. Багато вчених приділяли велику увагу темі про три питання в могилі і її вивчення, вони проводили спеціальні уроки для заучування цього хадиса і роз'яснення його сенсу.

Саме тут поставлять три запитання: хто твій Господь?
Яка твоя релігія?
Хто твій пророк?
Ангели повертають душу в могилу, а потім до нього приходять два ангела, які сідають поруч і запитують його: «Хто твій Господь?
Вони запитують: «Що за людина був посланий до вас?
Далі він сказав: «Його душа повертається в тіло, після чого до нього приходять два ангела, які сідають поруч і запитують його:« Хто твій Господь?
Вони запитують: «Що ти знаєш про людину, який був посланий до вас?