Вести.Ru: Віртуальні критики

У неділю, 11 жовтня, на телеканалі "Росія" стартувала грандіозна прем'єра осені - серіал "Ісаєв", знятий за творами Юліана Семенова і розповідає про молодість майбутнього Штірліца. Фільм викликав бурхливу реакцію в Інтернеті. Почасти це було ініційовано самим телеканалом, який напередодні прем'єри запросив "топових" блогерів на передпрем'єрний показ і зустріч з режисером Сергієм Урсуляк і зіграв Ісаєва Данилом Страховим.

Таким чином, ще до виходу на екрани нового фільму в Інтернеті почалися дискусії про новий Штірліца. В якомусь сенсі ці дискусії з різним ступенем інтенсивності не припинялися з весни, коли телеканал "Росія" випустив у світ кольорову версію легендарних "Сімнадцяти миттєвостей весни". Спори, обговорення, поява нових анекдотів про Штірліца і "фотожаб" - все говорило про те, що тема не залишає інтернет-аудиторію байдужою.

І ось - новий виток історії. Серіал "Ісаєв" вже тиждень не сходить з головної сторінки "Яндекса" , Залишаючись в темах дня.

Вести.Ru публікують перші враження блогерів про серіал "Ісаєв" (орфографія і пунктуація авторів збережені):

alfa_tester : "Я розумію, що" Ісаєв "не ідеальний, вкрай нерівний по акторській грі (що і правда - дивно), колір там, на мій погляд, абсолютно зайвий і т.д. Але те, що це гідний фільм - особисто у мене сумнівів не викликає і дивитися його цікаво і не противно. А до ... ся можна, друзі, і до мишей. Продовжуйте тренування ".

noch_ka : "Мені і подобається, і не подобається підбір акторів. Справа не в їх професійні якості або типажного попаданні, а в непотрібних асоціаціях з тієї ж" Ліквідацією ", неучасть у зйомках Машкова - це скоріше удача, а то було б уже якось зовсім вдруге. Сподобався Маковецький - його герой так смішно зарозумілий! ... І вперше мені подобається Данило Страхов, є тут у ньому щось невловимо штріліцкое, інтелігентність, напевно :))) А раніше він у мене асоціювався виключно з негативними персонажами, причому це поширювалася не тільки на його героїв, але і чомусь на сприйняття самого актора ".

burdyugova : "У домогосподарок нове захоплення - на телеканалі" Росія "стартував серіал" Ісаєв ", з красунчиком Данилом Страховим в головній ролі. Але ми панянки зайняті: робота, навчання, особисте життя десь жевріла, так що буднями вечорами дивитися телевізор ніколи. та й нема чого! все одно вмудряться сюжетну лінію затягнути до такої міри, що опостилят всі герої серіалу, на чолі з Ісаєвим ".

Leonsija : "Чи вдався фільм? Поки здається, що не дуже ... Може бути, винен підбір акторів і немає динамічності сюжету? Штірліц, тобто Ісаєв явно не той. Чи не дотягує Данило Страхов до В'ячеслава Тихонова, не той масштаб, що не та гра. Можна звичайно намагатися з розумним виглядом дивитися на камеру або ж робити характерний Тихоновський поворот в анфас, але от далі цього не йде і роль розвалюється на очах і чим далі в глиб серіалу тим більше і більше. гра Данила Страхова виглядала особливо безликої в сцені прощання з батьком, ось де було справжнє майстерність і стара театральна школа: Юрій Соломін за п'ять хвилин своєї ролі зумів так передати трагедію Росії і людей в ній живуть, що навіть сльози на очі навернулися. Може бути не варто ототожнювати себе з В.Тихоновим і не варто замахуватися на легенду?

Тихоновим і не варто замахуватися на легенду

Дуже порадував в серіалі Михайло Пореченков в ролі графа Воронцова. Іноді навіть здається, що фільм саме про нього, а не про Максим Максимовича Ісаєва. Актор буквально витягує на собі більшу частину сюжету картини, робить її не такою нудною і затягнутою. Поліна Агуреева і Ксенія Раппопорт особливо не вразили, звичайна сериальная гра з коліс - відпрацювали швидко серію, особливо не вникаючи в образ і далі на зйомки наступного серіалу. А ось про реквізиті картини хотілося б сказати окремо. Ось тут просто чудо - прекрасний відеоряд ретро-автомобілів - Роллс-Ройс і Руссо-Балти. Де і яким чином вдалося роздобути в картину ці раритети? Навіть в Сімнадцяти миттєвостях весни немає такого розмаїття автомобільної техніки і навіть здається все герої роз'їжджають на одному і тому ж авто весь фільм. Хороший підбір костюмів, суконь, капелюшків - епоха 20-х досить добре відтворено на екрані. Минуло всього п'ять серій і дуже хочеться сподіватися, що все ж подальшу подорож в молодість Штірліца-Ісаєва буде не таким нудним і серіал захочеться подивитися ще і ще раз ".

Минуло всього п'ять серій і дуже хочеться сподіватися, що все ж подальшу подорож в молодість Штірліца-Ісаєва буде не таким нудним і серіал захочеться подивитися ще і ще раз

dmpokrov : Віддивився перші п'ять серій "Ісаєва". Очікував журавлину - отримав журавлину ... З найперших кадрів ні про яку історичної автентичності і мови не повелося. Перші пояснюють титри вибили з рівноваги "Сибір 1919 рік. Позиції червоних". Два дуже розпливчастих поняття Сибір і 1919 рік багато про що мабуть мали сказати. Та й не менш розпливчастий термін "позиції червоних" авторам фільму здався досить конкретним. Червоних навіть показали: мужики одягнені в новехенькую форму РККА з бандитськими звичками і анархістським прапором в штаб-хаті. Історична автентичність просто 100% - мабуть справи у більшовиків так добре йшли в 1919 році, що вони жваво обмундирували червоних сибірських партизан в регламентовану уніформу. Ось тільки полотнище на стіні не встигли поміняти і комісара приставити. Потім нас переносять в Москву 1921 року. Судячи з усього справи у більшовиків взагалі йдуть відмінно: місто чистенький, трамваї новенькі (мабуть тільки-тільки закуплені на золото з Гохрана), ні тобі жебраків, ні тобі розрухи, ні тобі безпритульних, і коні жирні і публіка сита ... Ну це так, дрібниці. Хоча дрібниць багато і всі вони не в плюс серіалу ".

eva_nadu : "Ну, взагалі-то спочатку я не збиралася дивитися серіал" Ісаєв ". Було внутрішнє якесь упередження, впевненість, що не зможу прийняти Страхова в ролі молодого Штірліца-Тихонова. І не тому, що Тихонов якось особливо грав. просто Тихонов = Штірліц = Тихонов, і все! Потім, коли все-таки захопилася, стала дивитися серіал, думала: "але писати про це нічого не стану". і все-таки не втрималася)) пишу. Страхов здивував, так) при всьому тому, що я прекрасно розумію, як "робить" він Штірліца-Тихонова, все одно вдячна йому за це неможливо) І взагалі, серіал, в цілому, подобається. Напружує злегка той же, що і в "Ліквідації" набір акторів, розчарувала трохи Ліка Ніфонтова, яка відіграє Оленецкую (як-то вже дуже вона і тут - Нора, жодного кроку в бік). Але в цілому .. . в цілому, мені подобається)) "

в цілому, мені подобається))

Може бути, винен підбір акторів і немає динамічності сюжету?
Тихоновим і не варто замахуватися на легенду?