Всі православні свята травня: православний календар

  1. Де живуть найщасливіші люди, чи можна втекти від Бога або від себе, і як смирення в справах і словах...
  2. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
  3. "Скільки ти великий, стільки смиряйся"
  4. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
  5. символи хреста
  6. Коли опускаються руки
  7. АВТОР:
  8. Орфографічна помилка в тексті:

1 травня 2018, 7:16 Переглядів:

Де живуть найщасливіші люди, чи можна втекти від Бога або від себе, і як смирення в справах і словах показує велич

1 травня 2018, 7:16 Переглядів:   Де живуть найщасливіші люди, чи можна втекти від Бога або від себе, і як смирення в справах і словах показує велич   Православ'я день за днем

Православ'я день за днем.

"Один монах жив в єгипетській пустелі. Змучився його спокуси, і він вирішив відмовитися від богопосвячених осіб і піти світ за очі. Натягуючи сандалі, побачив іншого ченця, який взувався." Ти хто? "- запитав чернець." Твоє власне "я". Куди б ти не пішов, я йду за тобою ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

"Скільки ти великий, стільки смиряйся"

"Весна радує око, а душа наповнюється захватом за чудеса природи, якими обдарував нас Господь, - напучує намісник Києво-Печерської лаври владика Павло. - Але як важливо не пошкодити цю красу, подаровану нам Богом! Тому згадаємо слова святих отців:" Веди свої справи з лагідністю - і будеш любимо богоугодною людиною. Скільки ти великий, стільки смиряйся і знайдеш благодать у Господа. Багато високих і славних, але таємниці відкриваються смиренним, бо велика могутність Господа, і Він смиренними прославляється. Надміру важкого для себе не шукай, і що вище твоїх сил, того і не випробовуй. Що заповідано тобі, про те думай ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Владика Павло: щасливі люди

"Чи замислювалися ви над тим, що всі ми, що живуть зараз, щасливі люди? - напучує читачів" Сегодня "намісник Києво-Печерської лаври владика Павло. - Багато хто здивується, адже нині криза. Але, дорогі читачі, все в цьому світі не те , ніж здається насправді! Адже ми живемо в той час, коли Господь власною волею прибив Себе до хреста, щоб розкрити нам шлях до Себе! прибив Свої руки, щоб вони завжди були розпростерті! Господь чекає нашого приходу! Якщо ми звернемо свій духовний погляд до підніжжя хреста, то побачимо череп Адама, захоронення ний в землі. Адама ворог совлек з неба і опустив на землю. І ось, висячи на дереві, чекаючи нас, Господь проливає Свою кров прямо на череп Адама, омиваючи його Своєю кров'ю і очищаючи його гріхи. І людина, схиляючись перед Богом, Розп'ятим на Хресті, як говорили апостоли: стає біліше снігу, очищаючи гріхи свої ".

символи хреста

"Святі Отці кажуть, що верх Хреста відкриває рай, низ - руйнує узи пекла і знімає прокляття адамове над людиною, а два кінці, що йдуть від Хреста, на яких були прицвяховані руки Христові, вони збирають, закликають до себе, подібно як П'ятдесятий день - Трійця, всіх мову (тобто всі народи. - Прим. Ред.), - каже владика. - Тому, поклоняючись Христу розп'ятому, ми дякуємо Йому за найбільшу любов до нас! Хоча, на жаль, для багатьох Хрест - юродство. Чому? для них хрест - якесь невігластво, для нас же - це сила рятує. Тому що ми знае , Що Христос прийшов заради нас! Багатьом могло б здатися принизливим вірити в Господа розіп'ятого і на цьому вченні будувати своє життя. Але хто посоромиться Господа, таку людину засоромиться і Сам Господь ".

Коли опускаються руки

"У житті ми кожен день маємо свій хрест і, трапляється, говоримо: він нам не під силу, - продовжує владика. - Але я весь час говорив і буду говорити: Господь не дає нам більшого хреста, ніж ми можемо понести. Він дає хрест по нашим силам. Тому, дорогий читачу, не нарікай на свій життєвий хрест, бо він даний нам, щоб ми "розпинали" свої пристрасті і похоті. Адже за наші гріхи ми по справедливості повинні страждати багато більше. Але по Своїй найбільшої милості і любові Господь дає нам лише трохи відчути ці страждання, щоб ми очистили себе , Вмили сльозами покаяння і побачили те життєдайне древо, яке рятує, воскрешає людини і зводить в дім Отця - обителі Царства Небесного, про яких Він сказав: "Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені, і Я заспокою вас".

Тому я б хотів попросити вас озирнутися. Озирнутися по совісті своїй на своє життя. Що ще може бути зроблено для очищення і піднесення самих чеснот наших, якщо маємо їх. Висока сходи християнського вдосконалення! І нескінченні ступені духовних подвигів. Як би ти, людина, не стояло високо, ти завжди стоїш всього лише біля самого підніжжя Хреста ".

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Свята і пам'ятні дні травня: поминання покійних воїнів, Вознесіння Господнє і Свята Трійця". інші Недільна школа дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Людмила Лисак

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ти хто?
Чому?