2012 - кінець світу?

Дорогі учасники та відвідувачі нашого сайту Дорогі учасники та відвідувачі нашого сайту! Вітаємо вас з Новим 2012 роком та дякуємо за те, що Ви з нами. З новими силами і оновленої енергією ми вступили в цей рік.

Вчених не лякають прогнози древнього племені майя, за календарем яких 21 грудня 2012 року закінчиться певний часовий цикл і настане кінець світу. В цей день в лінію вишикуються лише чотири планети, на відміну від "великого параду планет" 19 серпня 1991 року, - повідомляє Християнський Мегапортал invictory.org з посиланням на "Інтерфакс-релігія".

"Це не перший кінець світу, який я пам'ятаю. Майя математичним шляхом створили йде в нескінченність календарну систему. И 21 грудня наступного року закінчиться певний цикл. Я не бачу в цьому великої проблеми", - заявив на прес-конференції заввідділом Америки Кунсткамери, доктор історичних наук Юрій Березкін.
У свою чергу головний вчений секретар президії Петербурзького наукового центру РАН Едуард Троп вважає, що потрібно просто створити правильний календар.
"Ми весь час створюємо неправильний календар. По-моєму, з фізики і астрономії до кінця світу ще більше мільярда років", - сказав він.
Що вийшов в грудні минулого року блокбастер Мела Гібсона «Апокаліпсис» про загадкової цивілізації майя породив небувалий інтерес до її таємних знань. Страху додали кілька книг з страхітливими назвами: «2012: Повернення Кетцалькоатля», «Апокаліпсис 2012 года: Наукове дослідження кінця цивілізації», «Революція 2012 года: Підготовка», що вийшли після фільму.

Люди натурально налякалися - чекають кінця світу, адже майя передбачали його і тому завершили свій календар конкретною датою. Насправді ж закінчуються не календар, а так званий Великий цикл. Або «П'яте Сонце» за термінологією майя тривалістю 5126 років. Останній день цього циклу - 21 грудня 2012 року. Потім почнеться наступний.
Але давайте звернемося з цього питання до Книги Книг-Біблії.

Вона відкриває нам правду про те, що дата другого пришестя Христа і кінця світу нікому не відома:

Євангеліє від Матвія, 24: 3 "Коли ж Він сидів на Оливній горі, то приступили до Нього учні самотньо й спитали: Скажи нам, коли це буде? І яка буде ознака приходу Твого й кінця віку? ..." 36-й вірш: "Про день же той і годину ніхто не знає, ні ангели небесні, а тільки Отець Мій один"
Було багато "пророків" які встановлювали дати і терміни кінця світу. І ще будуть. Але правда полягає в тому, що для кожної окремої людини ця подія може відбутися в будь-який момент! Коли ми йдемо з життя, це для нас кінець світу і початок темряви. Тільки для віруючих ця тьма подібна до сну, після якого вони будуть відроджені для вічного життя, а для невіруючих - вічні муки в пеклі.
Ісус застерігає нас і каже, що вічне життя починається вже тут і є наслідком близьких взаємин людини з Богом, що обов'язково вплине на зміни в його ставленні до інших людей: "Життя ж вічне це те, щоб пізнали Тебе, єдиного істинного Бога, і посланого тобою Ісуса Христа "(Іоанна, 17: 3).

Тому не довіряйте подібним прогнозам. Відкрийте своє серце Богу, Який любить вас і бажає наблизити до Себе, щоб ваше життя наповнилася змістом, радістю і щирим щастям!

І яка буде ознака приходу Твого й кінця віку?