Як кинути курити: рада преподобного Амвросія Оптинського

  1. ***
  2. ***
  3. Як кинути курити: молитва від пристрасті куріння преподобному Амвросія Оптинського
  4. ***
  5. Акафіст преподобному Амвросія Оптинського:

"Пишете, що ви не можете залишити тютюн курити. Неможливе від людей можна за допомогою Божої; тільки варто твердо зважитися залишити, усвідомлюючи від нього шкоди для душі і тіла, так як тютюн розслаблює душу, примножує і підсилює пристрасті, затьмарює розум і руйнує тілесне здоров'я повільною смертю. - Дратівливість і туга - це наслідки хворобливості душі від тютюнопаління.

Раджу вам вжити проти цієї пристрасті духовний лік: докладно визнають свій всіх гріхах, з семи років і за все життя, і причастіться Святих Таїн, і читайте щодня, стоячи, Євангеліє по голові або більше; а коли нападе туга, тоді читайте знову, поки не пройде туга; знову нападе і знову читайте Євангеліє. - Або замість цього кладіть, наодинці, по 33 бол'шіх поклону, в пам'ять земного життя Спасителя і в честь Святої Трійці "- таку відповідь отримав від преподобного Амвросія один мирянин, завзятий курець, який звернувся за порадою до святого, не зумівши сам впоратися з цією згубною пристрастю. Прочитавши листа він закурив цигарку, але раптом відчув сильний головний біль і разом з тим відраза до тютюнового диму - і вночі не курив. На другий день машинально закурював кілька разів, але біль поверталася і не дозволяла ковтати дим. Так і кинув. через н екоторие час людина цей приїхав до старця, щоб особисто подякувати йому. Преподобний Амвросій торкнувся паличкою його голови - і біль з тих пір вже не поверталася ні з якого приводу.

***

Читайте також по темі:

***

Звернення за допомогою до святих в різних потребах має в Росії велику практику. Святі клопочуть за нас, допомагаючи нам уникнути наслідків здійснюваних нами гріхів, в самій природі яких - при непослуху волі Божої і, як наслідок, неминуче покарання. Не за гріхи, але самі гріхи карають нас, відвертаючи нас від Божого благословення і Божої допомоги. Тому чим сильніше наше бажання отримати допомогу від Бога, тим наполегливіше повинні ми шукати її в молитвах до Господа, Пресвятої Богородиці і угодників Божих. Так, наприклад, видавцям відомі конкретні випадки зцілення від недуги тютюнопаління по молитвам перед Казанської іконою Божої Матері, а також чудесне зцілення відомого православного видавця С. А. Нілуса, курив нещадно 33 роки, по молитвам перед іконою Божої Матері Одигітрії Смоленської. Зцілювалися курці по молитвам до блаженної Ксенії Петербурзької, святим царственим мученикам, а також за молитвами благочестивих близьких кращого, що замовляють за нього читання Псалтиря за здоров'я і молебні в монастирях.

Як кинути курити: молитва від пристрасті куріння преподобному Амвросія Оптинського

Преподобний отче Амвросій, ти, ми маємо відвагу перед Господом, умоли Велікодаровітого Владику подати мені швидку допомогу в боротьбі з нечистою пристрастю. Господи! Молитвами угодника Твого, Преподобного Амвросія, очисти мої уста, оцеломудрі серце і Насити його пахощами Духа Твого Святого, так відбіжить від мене далеко зла тютюнова пристрасть, туди, звідки прийшла, у черево пекла.

Підготував Ігор Орлов

Православна жінка

***

  • Молитва преподобного Амвросія Оптинського. Богомудрий наставник, тішить і молитовник, преподобний Амвросій став воістину вінцем і прикрасою Оптинского старецтва. Старець прославився прозорливістю, даром зцілювати тілесні недуги і лікувати душевні рани. Йому моляться про допомогу в різних життєвих потребах, про зцілення в хворобах, про твердий стоянні російського народу у вірі батьківською, про доброго вдачу і християнське виховання дітей

Акафіст преподобному Амвросія Оптинського:

Канон преподобному Амвросія Оптинського:

Житійна і науково-історична література про преподобного Амвросія Оптинського:

Читайте інші публікації розділу "Православ'я про наркоманію, алкоголізм, тютюнопаління та зцілення від цих душевних хвороб"