Які будуть наслідки, якщо людина вірить в Бога, покладаючись на богословські знання з Біблії?

2. Які будуть наслідки, якщо людина вірить в Бога, покладаючись на богословські знання з Біблії?

Які будуть наслідки, якщо людина вірить в Бога, покладаючись на богословські знання з Біблії

Біблійні вірші для довідки:

«Наближаються до Мене люди ці устами своїми, і шанують Мене, серце ж їхнє далеко від Мене; Та однак надаремне шанують Мене, бо навчають наук людських заповідей »(Від Матвія 15: 8-9).

«Тому що буква вбиває, а дух животворить» (2-е Коринтян 3: 6).

Слова Бога на дану тему:

Чим більше люди використовують слів і доктрин, тим далі вони відходять від Бога, і тим менше вони здатні пізнати сутність людини, і тим більше їх непокору Богу, і тим далі вони відступають від Божих вимог.

З «Тлумачення Шістнадцятого Слова» в книзі «Слово є у плоті»

Ваші знання можуть лише на деякий час сприяти окормлення людей. З плином часу, якщо ти продовжуєш говорити те ж саме, деякі люди можуть заявити про це. Вони скажуть, що ти занадто поверховим і що глибини у тебе недостатньо. У вас не буде іншого вибору, окрім як спробувати обманювати людей, висловлюючись доктринами. І якщо ти будеш постійно продовжувати в такому дусі, нижчестоящі люди будуть слідувати твоїм методам, підуть по твоїм слідах і сприймуть це як зразок віри в Бога і приклад здійснення входження, вони будуть втілювати в життя ті чи інші слова і доктрини, і в кінцевому підсумку , так як в такому стилі проводиш бесіду ти, вони використовують тебе як приклад для наслідування. Ти приводиш людей до того, щоб висловлювати доктрини, а нижчестоящі люди засвоять ці доктрини від тебе, і в міру розвитку подій ви підете невірним шляхом. Всі нижчестоящі слідують за тобою, тому ти будеш вважати так: «Я став могутнім, настільки багато людей прислухаються до мене, і весь світ у мене в розпорядженні». Подібне внутрішнє зрада людини змушує тебе крім твоєї волі перетворити Бога в чисто номінальну фігуру, і потім ти сам створюєш якусь деномінацію, якусь секту. Як виникають секти і деномінації? Таким чином вони і виникають. Погляньте на лідерів будь деномінації і секти. Всі вони зарозумілі і самовдоволені, вони тлумачать Біблію в відриві від контексту і відповідно до своєю власною уявою. Щоб виконувати свою роботу, всі вони покладаються на свою обдарованість і освіченість. Якби вони були не в змозі проповідувати щось, хіба пішли б за ними ті чи інші люди? Як-не-як вони володіють деякою вченістю і можуть трохи поговорити про доктрину, або ж вони знають, як переконати в своїй правоті інших і як використовувати деякі хитрощі, за допомогою яких вони зробили людей підзвітними собі і обдурили. Формально такі люди вірять в Бога, але в дійсності вони слідують за своїми лідерами. Якщо вони стикаються з тими, хто проповідує істинний шлях, деякі з них сказали б так: «Ми повинні порадитися з ним з приводу нашої віри в Бога». Тільки подивіться! Їм потрібно чиєсь згоду, щоб вірити в Бога! Хіба це не проблема? Ким в такому випадку стали ці лідери? Хіба не стали вони фарисеями, фальшивими пастирями, антихристами, і каменем спотикання в прийнятті людьми істинного шляху?

З «Тільки прагнення до істини є істинною вірою в Бога» в книзі «Записи розмов Христа»

Кожен день вони шукають Мої сліди в Біблії і знаходять навмання «відповідні» уривки, нескінченно читають їх і потім декламують як «писання». Вони не знають, як бути сумісним зі Мною, не знають, що значить бути ворожим по відношенню до Мене, і просто читають «писання» навмання. Вони обмежують рамками Біблії якогось невизначеного Бога, якого вони ніколи не бачили і не в змозі побачити, і у вільний час вони витягують Біблію. Вони вірять в Моє існування тільки в межах змісту Біблії. Для них Я такий же, як Біблія; без Біблії немає Мене, а без Мене немає Біблії. Вони не звертають уваги на Моє існування і діяння, але зате приділяють надмірну, особливу увагу всім без винятку словами Писання, а багато хто з них навіть вважають, що Я не повинен робити нічого, що Я бажаю, якщо тільки це не передбачено Письмом. Вони надають Писанню занадто велике значення. Можна сказати, що вони вважають слова і вирази настільки важливими, що використовують біблійні вірші для оцінки кожного Мого слова і для того, щоб винести Мені вирок. Те, до чого вони прагнуть, це не шлях до сумісності зі Мною і не шлях сумісності з істиною, вони прагнуть до шляху сумісності зі словами Біблії. Вони також вважають, що абсолютно все, без винятку, що не відповідає Біблії, не є Моєю роботою. Хіба такі люди не є старанними нащадками фарисеїв? єврейські фарисеї використовували закон Мойсея для того, щоб засудити Ісуса. Вони не прагнули до сумісності з Ісусом того часу, а старанно і буквально дотримувалися закону, до такої міри старанно, що в кінцевому підсумку розіп'яли невинного Ісуса на хресті, звинувативши Його в тому, що Він не дотримується закон Старого Завіту, і в тому, що він не Месія. У чому була їхня сутність? Чи не в тому, що вони не прагнули до шляху сумісності з істиною? Вони були одержимі кожним словом Писання, при цьому не звертаючи уваги на Мою волю, на етапи і методи Моїй роботи. Ці люди не шукали істини, вони жорстко слідували словами Письма; ці люди вірили не в Бога, а в Біблію. По суті, це були сторожові пси Біблії. Щоб захистити інтереси і захистити гідність Біблії, щоб захистити репутацію Біблії, вони зайшли так далеко, що прибили милостивого Ісуса до хреста. Вони зробили це тільки заради того, щоб захистити Біблію, і щоб підтримати статус всіх без винятку біблійних слів в серцях людей. І вони вважали за краще відмовитися від свого майбутнього і спокутної жертви, щоб засудити Ісуса, який не відповідав біблійної догмі, до смерті. Хіба ці люди не опинилися рабами всіх до єдиного слів Писання?

А як щодо людей сьогодні? Христос прийшов, щоб відкрити істину, але вони вважали за краще б вигнати Його з свого суспільства, аби отримати благодать і доступ на небеса. Вони вважали за краще б повністю відмовитися від приходу істини, тільки б убезпечити інтереси Біблії; вони вважали за краще б знову розіп'яти на хресті Христа, який повернувся в плоть, щоб забезпечити вічне існування Біблії ... Людина прагне до сумісності зі словами, з Біблією, але ніхто з людей не постає переді Мною, щоб знайти шлях сумісності з істиною. Людина піднімає свій погляд до Мене, що знаходиться на небесах, і проявляє особливий інтерес до Мого існування на небесах, але при цьому ніхто не цікавиться Мною у плоті, так як Я, що живе серед людей, просто занадто незначний. Ті, хто шукає сумісності лише з біблійними словами, хто прагне до сумісності лише з якимось невизначеним Богом, є в Моїх очах жалюгідним видовищем. А все тому, що все, чого вони поклоняються, це мертві слова і якийсь Бог, який може дати їм незліченні скарби. Об'єкт їх поклоніння - це Бог, який покладається «на милість» людини, яка не існує. А раз так, то яку користь ці люди можуть отримати від Мене? Людина просто занадто приземлено для слів. Ті, хто проти Мене, хто пред'являє до Мене нескінченні вимоги, хто не має любові до істини і хто бунтує проти Мене - хіба можуть такі люди мати сумісність зі Мною?

З «Шукай шлях сумісності з Христом» в книзі «Слово є у плоті»

Ті, кого цікавлять лише слова з Біблії, кого не цікавить істина або пошук Моїх слідів, протистоять Мені, так як вони обмежують Мене Біблією, сковують Мене рамками Біблії, і, отже, вони виявляють щодо Мене крайнє богохульство. Хіба такі люди можуть постати переді Мною? Вони не звертають уваги ні на Мої діяння, ні на Мою волю, ні на істину, замість цього вони одержимі словами, убивчими словами. Хіба можуть такі люди мати сумісність зі Мною?

З «Шукай шлях сумісності з Христом» в книзі «Слово є у плоті»

Знай, що книжкові слова не можна вважати життям, історичні відомості можна почитати за істину, а доктрини минулого не можуть служити в якості сьогоднішнього слова Божого. Тільки те, що висловлює Бог, коли приходить на землю і живе серед людей, є істина, життя, воля Бога і Його поточний спосіб роботи. Якщо сьогодні ти застосуєш до цього те, що Бог говорив в минулих століттях, то ти археолог, і найкраще опис, яке до тебе підійде, це «експерт з історичної спадщини». Справа в тому, що в цьому випадку ти завжди віриш в сліди роботи Бога, яку Він зробив в давно минулі часи. Ти віриш тільки в тінь Бога, залишену Їм з того часу в минулому, коли Він здійснював свою працю серед людей. Ти також віриш лише в той шлях, який Бог дав Своїм послідовникам в минулому. У цьому випадку ти не віриш в напрямок Божої роботи, яку здійснюють в даний час, не віриш в славний образ Бога, який існує сьогодні, і не віриш в той шлях істини, який Бог повідомляє в наш час. І в цьому випадку ти, безсумнівно, живеш мріями і ніяк не стикаєшся з реальністю. Якщо ти і зараз все ще чіпляєшся за слова, які не можуть принести життя людині, тоді ти марне дерево, засохле на корені [c], бо ти занадто консервативний, дуже упертий, занадто несприйнятливий до доводів!

...

... Ті, ким управляють закони і письмена, ті, хто скутий історією, ніколи не зможуть знайти життя, ніколи не зможуть знайти вічний шлях життя. Причина цього в тому, що замість води життя, що тече від престолу, все, що вони мають, каламутна вода, застояна протягом тисяч років. Ті, хто не має води живої, назавжди залишаться трупами, забавою сатани, синами пекла. Як же їм тоді побачити Бога? Якщо ти тільки те й робиш, що тримаєшся за минуле і прагнеш залишити все, як було, на своїх місцях, якщо ти не намагаєшся змінити статус-кво і відкинути в сторону історію, не будеш ти тоді завжди проти Бога? Етапи роботи Бога неосяжні і могутні, як бурхливі води або гуркіт грому, а ти сидиш і пасивно чекаєш руйнувань, чіпляючись за свої примхи і нічого не роблячи. Якщо так, то як же можна вважати тебе тим, хто слідує по стопах Агнця? Як ти можеш підтвердити, що Бог, за якого ти тримаєшся, це Бог, який завжди новий і нітрохи не ветхий? Як слова в твоїх пожовклих книгах можуть привести тебе в нову епоху? Як вони можуть направити тебе на пошуки етапів Божої роботи? І як вони можуть привести тебе на небеса? Те, що ти тримаєш в руках, це всього лише література, яка може дати тимчасове розраду, а не істини, здатні подарувати життя. Писання, що ти читаєш, можуть збагатити твій словниковий запас, але не можуть дати слів мудрості, які допомогли б тобі пізнати людське життя, не кажучи вже про шляхи до твого досконалості. Невже це протиріччя не дає тобі поживу для роздумів? Хіба воно не дозволяє тобі зрозуміти таїнства, що знаходяться всередині?

З «Тільки Христос епохи останніх днів може дати людині шлях вічного життя» в книзі «Слово є у плоті»

Примітки:

c. Відповідне китайської ідіоми, яка означає «те, чому вже не можна допомогти».

2. Які будуть наслідки, якщо людина вірить в Бога, покладаючись на богословські знання з Біблії?
Як виникають секти і деномінації?
Якби вони були не в змозі проповідувати щось, хіба пішли б за ними ті чи інші люди?
Хіба це не проблема?
Ким в такому випадку стали ці лідери?
Хіба не стали вони фарисеями, фальшивими пастирями, антихристами, і каменем спотикання в прийнятті людьми істинного шляху?
Хіба такі люди не є старанними нащадками фарисеїв?
У чому була їхня сутність?
Чи не в тому, що вони не прагнули до шляху сумісності з істиною?
Хіба ці люди не опинилися рабами всіх до єдиного слів Писання?