Якими словами молитися?

Молячись, не говоріть зайвого, як ті погани, бо думають, що в багатослівності своєму будуть почуті Молячись, не говоріть зайвого, як ті погани, бо думають, що в багатослівності своєму будуть почуті.

(Мф. 6, 7).


Відкривайте свої бажання перед Богом Відкривайте свої бажання перед Богом.

(Флп. 4, 6).


Коли переконливі для тебе самого будуть молитовні слова, тоді вони будуть переконливі і для Бога Коли переконливі для тебе самого будуть молитовні слова, тоді вони будуть переконливі і для Бога.
Намагайся дійти до дитячої простоти в обігу з людьми і в молитві до Бога. Простота - добра новина і гідність людини. Бог абсолютно простий, тому що абсолютно духовний, абсолютно благ. І твоя душа хай не двоїться на добро і зло.
До будь-якого слова май таку ж повагу, яке маєш до живої людини, і твердо віруй, що Боже Слово живе та діяльне, як жива істота, як Ангел ...
Добре іноді на молитві сказати кілька слів своїх, дихаючих гарячою вірою і любов'ю до Господа. Так, не все чужими словами розмовляти з Богом, не все бути дітьми у вірі й надії, а треба показати і свій розум, сказати від серця і свою добру слово; до чужих же словами ми якось звикаємо і хладеем.
Господь Бог так правдивий і святий, що і від нас вимагає подібної Йому святості і істини. Наприклад, на молитві Він явно завжди вимагає від нас в нутрі, щоб думка і серце наше неодмінно зверталися в тих межах, які вважають слова або зміст, сутність молитов, щоб кожне слово було як би із суті нашого, як би воно було власне наше і щоб ніяк не ухиляється думки і серце наше під час молитви до сторонніх предметів, хоча б вони і були непредосудітельние, і навіть святі; тобто хоче, щоб ми були абсолютно щирі, прості, щирі.
Коли молишся про що-небудь Господу, або Пресвятої Богородиці, або Ангелам і святим - просячи їх клопотання про себе або про інших людей перед Богом, тоді слова, які виражають твоє прохання, твої потреби, почитай за самі речі, за саму справу, яку ти просиш у Господа, і віруй, що ти вже маєш вірний заставу в отриманні предмета твоїх прохань в самих словах, якими означається цей предмет. Наприклад, ти просиш здоров'я собі або кому-небудь: слово - здоров'я - май за саму справу; віруй, що ти його вже маєш по милості і всемогутності Бога, бо саме слово, назва, як оком у Господа може бути справою, - і отримаєш неодмінно просимое за свою непохитну віру.
У кожному слові - Бог-Слово, просте Істота. Як же обережно треба вимовляти слова, з якою смиренністю, обачністю, щоб не гнівити Бога-Слова з отцем і духом?


Чи не вживай в молитві твоїй премудрих виразів;  бо часто простий і неухіщренний лепет дітей був угодний Небесному Отцеві їх Чи не вживай в молитві твоїй премудрих виразів; бо часто простий і неухіщренний лепет дітей був угодний Небесному Отцеві їх.
Чи не старайся багатослівність, розмовляючи з Богом, щоб розум свого не марнувати на вишукування слів.
Якщо ти в будь-якому слові молитви відчуєш особливу насолоду або розчулення, то зупинись на ньому; бо тоді і Ангел хранитель наш молиться з нами.
Хто здобув Господа, той вже не скаже свого слова в молитві; бо Дух Святий тоді молиться про нього, і в ньому.


Від себе без Духа Святого жодна людина не може закликати Господа Ісуса чисто і абсолютно, якщо не буде молитися в Дусі Святому, більш белькочу, як немовля, нездатний вимовити слів окремо Від себе без Духа Святого жодна людина не може закликати Господа Ісуса чисто і абсолютно, якщо не буде молитися в Дусі Святому, більш белькочу, як немовля, нездатний вимовити слів окремо.


Та не спокусить тебе бажання без сказаного внутрішнього позиву і примусу складати самому свої молитви Та не спокусить тебе бажання без сказаного внутрішнього позиву і примусу складати самому свої молитви ... Без марнославства і зарозумілості не обійдешся, а ці породження заглушають молитву справжню і пригнічують її.
Повна і справжня молитва є, коли з словом молитовним і молитовною думкою поєднується і молитовне почуття.


Чи не смію приносити Богові многоглаголеві і красномовних молитов, тобою вигаданих, як би вони не здавалися тобі сильні і зворушливі: вони твір занепалого розуму і, будучи жертвою опоганеної, не можуть бути прийняті на духовний жертовник Божий Чи не смію приносити Богові многоглаголеві і красномовних молитов, тобою вигаданих, як би вони не здавалися тобі сильні і зворушливі: вони твір занепалого розуму і, будучи жертвою опоганеної, не можуть бути прийняті на духовний жертовник Божий. А ти, милуючись витонченими виразами вигаданих тобою молитов і визнаючи витончене дію марнославства і хтивості за розраду совісті і навіть благодаті, захопишся далеко від молитви.


Читание по книжці багато розсіює Читание по книжці багато розсіює. Спробуйте робити так: молитви ранкові та вечірні завчіть на пам'ять, з розумінням їх і почуттям того, що в них йдеться. Читайте їх потім так, як би вони йшли з серця. З Псалтиря також вибирайте, які псалми ближче до серця, і заучіте.Іх теж читайте на молитві, на пам'ять. Їх читайте і так - йдучи куди або роблячи що. Чим менше будете мати потребу в молитвеників, тим краще.
Чи пробували ви молитися коротенькими молитвами? Головна з них є молитва Ісуса: Господи, Ісусе Христе, Сину Божий, помилуй мене грішного! До неї можна підібрати інші, за потребами душевним. Для прикладу візьміть чотири молитовки святого Златоуста, що знаходяться в молитвах на сон. Вони складають сьому главу на сон, дванадцять денних, дванадцять нічних. Завчіть їх, з розумінням і почуттям, і примовляє їх почасту. Вони обіймають всі потреби духовного життя нашої. Можете і все молитовне правило ними замінити, повторюючи кожну молитву п'ять, десять і більше разів.
Моління короткі молитви - увага збирає і все потреби духовні перебирає. Чи не все готові молитви читайте, а й своїми словами кажіть Богу, що у вас на душі, і просите допомоги: "Бачиш, Господи, що у мене! І то, і то. Справитися з собою не можу. Допоможи, Всемилостивий!". Дитинство в молитві, як і взагалі в усьому ладі душевному, є найкращий настрій і бережіть его.Деті підходять до батька або матері і, нічого не кажучи, тільки в'ються біля них від того, що їм солодко бути при них. Так себе майте, щоб в простому серце завжди доглядати близько Господа.


Якщо уважно читати помногу (якщо є вільний час) Псалтир, то людина весь час буде в бесіді з Богом і відчує серцем присутність Божу, від цього молитва і саме псалмоспів будуть гаряче, уважніше, глибше торкнуться серце, з'явиться більше благоговіння, страх Божий і інше Якщо уважно читати помногу (якщо є вільний час) Псалтир, то людина весь час буде в бесіді з Богом і відчує серцем присутність Божу, від цього молитва і саме псалмоспів будуть гаряче, уважніше, глибше торкнуться серце, з'явиться більше благоговіння, страх Божий і інше.


Про те, щоб молитися нам чужими молитвами (горде протиставлення своїй молитві): приклад нам Христос Про те, щоб молитися нам чужими молитвами (горде протиставлення своїй молитві): приклад нам Христос. Його молитовні крики на хресті - цитати з псалмів - Боже мій, Вскую ма залишив еси (Пс. 21. 2), В руки Твої передаю дух мій (Пс. 30, 6).

[ «Що таке молитва? ] [ Як читати "Отче наш" » ]
Оцініть:

Як же обережно треба вимовляти слова, з якою смиренністю, обачністю, щоб не гнівити Бога-Слова з отцем і духом?
Чи пробували ви молитися коротенькими молитвами?
«Що таке молитва?