Бог має намір знищити світ потопом, наставляє листопада побудувати ковчег

(Бут. 6: 9-14) ось оповість про Ноя Ной був чоловік праведний і невинний у своїх поколіннях. Ной ходив перед Богом. І Ной породив трьох синів: Сима, Хама і Яфета. І зіпсулась земля перед лицем Божим, і наповнилась земля насильством. І бачив Господь Бог на землю, і ось, вона розбестив, бо тіло зіпсуло шлях свій на землі. І сказав Господь Бог до Ноя: Прийшов кінець кожному тілу перед лицем Моїм, бо наповнилась земля насильством від них насильством і ось, Я знищу їх з землі. Зроби собі ковчега з дерева гофер, перегородками зробиш ковчега і обсмоли його ізсередини та ізнадвору.

(Бут. 6: 18-22) Але з тобою Я поставлю завіт Мій, і ввійдеш до ковчегу ти, і сини твої, і жінка твоя, і дружини синів твоїх з тобою. І впровадиш до ковчегу з усіх тварин і від кожного тіла, щоб їх заховати живими з тобою в живих; чоловічої статі і жіночої нехай вони будуть. З усіх птахів за родом їх, і з усіх худоби за родом її, і з усіх плазунів на землі за родом їх, з усіх по двоє з усього увійдуть до тебе, щоб їх зберегти живими. Ти ж візьми собі з кожної їжі, якою харчуються, і збери до себе. І буде вона для тебе і для них на поживу. І зробив Ной усе, як звелів йому Бог, так він і зробив.

...

У той період Бог мав намір закликати листопада для виконання чогось дуже важливого. Навіщо Йому потрібно було це робити? Тому що в той момент у Бога в серці був план. Його план полягав у тому, щоб знищити світ потопом. Навіщо знищувати світ? Тут сказано: «І зіпсулась земля перед лицем Божим, і наповнилася земля насильством». Що ви бачите в словах: «наповнилась земля насильством»? Це явище на землі, коли світ і люди в ньому спокушені до крайності, а саме: «наповнилась земля насильством». На сучасній мові «наповнилася насильством» означає, що все в повному хаосі. Для людини це означає, що у всіх сферах життя відсутній порядок, і що все перебуває в цілковитому безладді і важко керовано. В Божих очах це означає, що люди світу занадто спокушені. До якої міри спокушені? Спокушені до такої міри, що Бог не може на це дивитися і не може до цього терпляче ставитися. Спокушені до такої міри, що Бог приймає рішення знищити його. Коли Бог виповнився рішучості знищити світ, Він планував знайти кого-то, хто побудував би ковчег. Потім Бог обрав листопада для виконання цього завдання, тобто, щоб Ной побудував ковчег. ...

Покликання Ноя - це факт простий, однак, суть того, про що ми говоримо: Божий характер, Його воля і Його сутність - у цій історії не прості. Щоб зрозуміти ці кілька аспектів Бога, ми повинні спочатку усвідомити, яку людину Бог бажає закликати, і через це зрозуміти Його характер, волю і сутність. Це має вирішальне значення. Таким чином, яким же саме постає в Божих очах та людина, яку Він закликає? Це має бути людина, який може слухати Божі слова, який може слідувати Його настанов. У той же час, це має бути людина з почуттям відповідальності, той, хто виконає Боже слово, розглядаючи його, як обов'язок і борг, який людина не може не виконати. У такому випадку, чи потрібно, щоб ця людина знала Бога? Ні. У той час Ной не надто багато чув Божих повчань і не зазнав на собі Божої роботи. Тому Ной знав про Бога дуже мало. Незважаючи на слова про те, що Ной ходив з Богом, чи бачив він коли-небудь особистість Бога? Відповідь - однозначна немає! Тому що в ті дні лише Божі посланці приходили до людей. Вони могли представляти Бога тим, що говорили і робили, але при цьому вони просто передавали Божу волю і Його наміри. Божа особистість не розкривалася людині лицем до лиця. У цій частині Писання все, що ми, по суті, бачимо, - це те, що дана людина, Ной, повинен був зробити і які йому були дані настанови від Бога. Так у чому була суть, виражена тут Богом? Все, що робить Бог, планується з точністю. Коли Він бачить предмет або відбувається подія, в очах Божих є мірило для його вимірювання, і це мірило визначить, чи почне Бог планомірно розбиратися з цим, і як Він поставиться до цього предмету або ситуації. Він не байдужий і не черствий до всього. Насправді все зовсім навпаки. Тут є вірш, де Бог сказав Ною: «Кінець кожному тілу перед лицем Моїм, бо наповнилась земля насильством від них насильством і ось, Я знищу їх з землі ». Виходячи з сказаних Богом в цей раз слів, сказав Він, що знищить тільки людей? Ні! Бог сказав, що знищить все живе з плоті. Чому Бог забажав знищення? Тут є ще одне одкровення про Боже характер: в Божих очах існує межа Його терпінню по відношенню до людської приваблення, до скверне, насильства і непослуху кожного тіла. Який Його межа? Такий, як Бог сказав: «І бачив Бог землю, і ось зіпсулась, бо тіло зіпсуло шлях свій на землі». Що означають слова: «бо тіло зіпсуло шлях свій на землі»? Вона означає, що будь-яке жива істота, включаючи тих, хто слідував за Богом, тих, хто закликав ім'я Боже, хто колись приносив Богу жертву всеспалення, хто словами визнавав і навіть вихваляв Бога, - коли їх поведінка виповнилося розпусти і досягло Божих очей, підлягає знищення Богом. Це був Божий межа. Отже, до якої міри Бог залишався терплячим до людини і до приваблення всієї плоті? До тієї міри, поки все люди, - будь вони послідовники Бога або невіруючі, - не пішли хибним шляхом. До тієї міри, що людина опинилася не просто морально спокушений і виконаний зла, але не було нікого, хто вірив би в існування Бога, не кажучи вже про те, щоб хтось вірив, що світом править Бог, і що Бог може принести людям світло і правильний шлях. До тієї міри, що людина знехтував Боже існування і не дозволяє Богу існувати. Як тільки розбещеність людини досягає цієї точки, Бог більше не терпітиме. Що ж прийде на зміну терпінню? Прийде Божий гнів і Божу кару. Хіба це не було частковим відображенням Божого характеру? Чи є і в цьому, нинішньому періоді справедлива людина в очах Божих? Чи є ще досконала людина в очах Бога? Чи є даний період тим часом, в якому поведінка всієї плоті на землі є розбещеним в очах Бога? В наші дні і в наше століття хіба не все плотські люди виходять за межі Божого терпіння, - крім тих, кого Бог хоче зробити цілісними, тобто, здатних слідувати за Богом і приймати Його порятунок ? Хіба все, що відбувається поруч з вами, що ви бачите своїми очима, чуєте своїми вухами і особисто переживаєте щодня в цьому світі, не виконано насильства? На Божий погляд, хіба не слід такого світу, такого періоду закінчитися? Незважаючи на те що обстановка в справжній період повністю відрізняється від ситуації часів Ноя, ті почуття і гнів, які Бог відчуває по відношенню до розбещеності людини, залишаються точно таким же, як були в той час. Бог здатний проявляти терпіння заради Своєї роботи, але, беручи до уваги різного роду обставини та умови, за Його точки зору цей світ давно вже слід було б знищити. Ця ситуація виходить далеко за межі тієї, що була за часів, коли світ був знищений потопом.

...

Що найбільше турбує Бога в цих обставинах? Не те, як поводяться з Ним люди, які зовсім не йдуть за Ним і які противляться Йому з будь-якого приводу, і не те, як противляться Йому або як людство обмовляє на Нього. Його турбує лише те, чи стали цілісними ті, хто слідує за Ним, об'єкти його порятунку в його плані управління, і чи досягли вони того, що стали бажаними Йому. Що ж до інших людей крім наступних за Ним, то Він лише зрідка передбачає для них деякий покарання, щоб висловити Свій гнів. Наприклад: цунамі, землетруси, виверження вулканів і так далі. У той же час Він також рішуче захищає і дбає про тих, хто слідує за Ним і кого Він незабаром врятує. Такий Божий характер: з одного боку, Він може дати надзвичайне терпіння і витривалість людям, яких має намір зробити цілісними. І Він може очікувати їх стільки, скільки це для Нього можливо. З іншого боку, Бог дуже ненавидить і зневажає сатанинський тип людей, які не йдуть за Ним і противляться Йому. Хоча Богу і байдуже, чи дотримуються за Ним ці сатанинського типу люди і поклоняються вони Йому, Бог все одно відчуває до них почуття відрази, одночасно проявляючи до них у Своєму серці терпіння. І, визначаючи кінець цього сатанинського типу, Він також очікує настання етапів Свого плану управління.

З книги «Слово є у плоті»

Навіщо Йому потрібно було це робити?
Навіщо знищувати світ?
Що ви бачите в словах: «наповнилась земля насильством»?
До якої міри спокушені?
Таким чином, яким же саме постає в Божих очах та людина, яку Він закликає?
У такому випадку, чи потрібно, щоб ця людина знала Бога?
Незважаючи на слова про те, що Ной ходив з Богом, чи бачив він коли-небудь особистість Бога?
Так у чому була суть, виражена тут Богом?
Виходячи з сказаних Богом в цей раз слів, сказав Він, що знищить тільки людей?
Чому Бог забажав знищення?