Бог відповідає на молитву віри

  1. Коментарі ВКонтакте

В Євангелії від Марка (11: 22-24) ми читаємо: "Ісус їм у відповідь каже їм:" Майте віру Божу. Бо поправді кажу вам: Як хто скаже горі цій: "Порушся та й кинься в море", і без сумнівів надала в серці своєму, але матиме віру, що станеться так, - буде йому, що не скаже. Через це говорю вам: Усе, чого будете просити у молитві, віруйте, що одержите - і буде вам ".

Віра має велике значення. Ми повинні мати віру в Бога, коли приходимо до Нього в молитві, тому що без віри не можемо догодити Богові. У посланні до Євреїв (11: 6) сказано: "А без віри догодити Богові неможливо, бо треба, які приходять до Бога, треба вірити, що Він є, і тим, хто шукає Його віддає". Я думаю, що причина того, коли багато моляться і не отримують відповіді, в тому, що вони моляться зі страхом, сумнівом і почуттями, але не з вірою. Ісус, звертаючись до Своїх учнів, сказав: "Майте віру в Бога" (Мр. 11:23). Зауважте: Ісус говорить нам, що ми повинні вірити Богу. Ми повинні мати довіру до Нього. Як діти приходять до своїх батьків з простою вірою і довірою, вірячи, що їх батьки допоможуть їм і дадуть відповідь на кожну потребу їх, так і ми, як діти Божі, повинні приходити до Нього з вірою і очікувати, що Бог почує і відповість нам. Однак, батьки не завжди дають дітям те, чого ті просять, знаючи, що краще для їхніх дітей. Я вірю, що і Бог так само знає, що краще для тебе і для мене. Він не затримає ніякого доброго давання від тих, які ходять перед Ним щиро. Бог може не дати нам того, чого ми просимо, тому що Він знає, що це не є краще для нас і не на славу Божу. Але все ж ми знаємо, що Бог завжди відповідає на молитви. Він може відповісти "так" або "ні", або "почекай", але він відповідає на наші молитви, згідно Його волі.
У деяких людей є такі великі труднощі, печалі і розчарування, що вони відмовляються молитися або говорять, що не можуть молитися; вони не мають сили або достатньо віри, щоб молитися. Всі такі випробування, як проблеми, розчарування і зневіра, ми можемо назвати високими горами, про які Ісус говорив у зв'язку з молитвою. Але зауважте, що Ісус сказав цим горам: "піднімися ..." Він сказав Своїм учням, що коли вони моляться, то повинні сказати всім своїм проблемам, неприємностей і опозиції: "Піднімись та кинься в море". Ми не повинні сумніватися в наших серцях, коли приходимо до Бога просити щось у Нього. Якщо ми постійно сумніваємося і не маємо віри, наша молитва марна, бо вірш говорить: "... але матиме віру, що станеться так".
Ісус сказав: "Все, чого ви в молитві попросите, вірте, що одержите, - і буде вам". Хіба це не дивна обіцянка! Якщо ми дійсно хочемо Божої волі, коли молимося, то Бог показує нам в Його Слові так ясно, що ми можемо приходити до Нього, як Його діти, з простою вірою і вірити, що Він відповість. Він бажає, щоб ми знали Його волю для кожної частини нашого життя і Його відповідь на кожну з наших проблем. Ми отримуємо ці відповіді лише через віру в наших молитвах. Необхідно вірити, що Бог може і покаже Його рішення у відповідь на наші прохання, коли ми приходимо до Нього в молитві. Віра в Бога і Його волю в наших молитвах абсолютно необхідна. Роберт Холл одного разу сказав: "Молитва віри - єдина сила у всесвіті, на яку великий Єгова поступається. Молитва є найголовнішим ліками *.
Якщо ви молилися з вірою, сподіваючись на Господа до цього довірою, то не повинні турбуватися. Але якщо ви моліться зі страхом і сумнівом, тоді турбуйтеся, бо не молилися з вірою. Я вірю, що Христос дійсно велить нам вірити, коли ми молимося. Він каже: "І все, чого ви в молитві попросите з вірою, то одержите" (Матв. 21:22). Я такий радий, що ми можемо просити Бога про все. Але ми повинні це робити з цією вірою, вірячи Нього, бо будемо тільки тоді отримаємо відповідь. Обіцянка говорить: "отримаєте". Нехай Господь спонукає наші серця вірити Йому, вірити Його Слову, заспокоїтися, мати довіру до Його обіцянкам і дякувати Йому за благословення і дію в нашому житті, через Його відповіді на наші молитви. "Ісус сказав йому:" Щодо того твого коли можеш вірувати, все можливе віруючому "(Марк 9:23). Ісус сказав людині, син якого потребував допомоги, що справа не в тому, чи може Бог допомогти Його синові, не було сумніву , що Бог міг допомогти. Питання було в тому, чи вірив батько, що Бог міг допомогти його синові. тому Ісус сказав йому, що "все можливе віруючому" чи можете ви вірити сьогодні, що Бог чує і відповідає на молитви? Навіть на ваші молитви? Ісус сказав, що все можливо віруючому, не тому, хто просто сподівається або відчуває, або визначає в своєму розумі: як це може вийти, чи можливо це, - але тому, хто вірить в Бога.
Ми повинні багато перебувати в молитві, - кожен раз, коли мають намір проголосити рік Слово Боже. Якщо ми не віримо і не довіряємо Богу, то багато чого не побачимо в нашого християнського життя і служіння.
Є чудовий гімн, написаний Павлом рейдерів: "Тільки повір".
Не бійся, мале стадо, яка б доля не була.
Він входить в усі кімнати, навіть якщо "двері замкнені";
Він ніколи не залишає, він ніколи не відсутній.
Отже, розраховуй на Його присутність в темряві і на світанку.
Приспів: Тільки повір, тільки повір, -
Богу можливо все. Тільки повір.
Слава Богу! Цей гімн був благословенням для багатьох тисяч сердець і його співали на багатьох молитовних зборах, серед говорять по-англійськи, а також і на інших мовах. Коли ми читаємо життєпису людей, яких Господь особливо вжив в минулі роки і в наш час, то бачимо, що вони були не тільки мужами молитви, а й мужами віри.
В роботі Слов'янського Євангельського Товариства, яке веде всесвітню місіонерську роботу серед слов'янських та інших народів, ми багато вправляємося в вірі. Ми не маємо гарантії для підтримки наших місіонерів, але все ж повинні мати певну суму грошей кожен місяць, щоб посилати цим працівникам, які перебувають у різних частинах світу. У нас багато слов'янсько-європейських місіонерів, яким ніхто не обіцяв підтримки. Ми повинні довіряти Богові, щоб для підтримки їх Він посилав нам гроші кожен день. Ми також допомагаємо бідним в Європі і поширюємо духовну літературу на різних мовах, серед слов'янських народів в різних країнах. Однак, у нас велика потреба; часто бувають часи, коли в касі дуже мало грошей. У такі часи ми збираємося на спеціальні молитовні зібрання, крім щоденної молитви в конторі. Один день на місяць постимо. Час від часу проводимо двадцятичотирьохгодинного період безперервної молитви, довіряючи Богові і вірячи, що Він почує наші молитви і задовольнить наші потреби. Бог робить чудеса, тому що ми просто довіряємо Йому і просимо з вірою.

Петро Дейнека

www.mirvboge.ru
www.gazetaprotestant.ru

Кількість переглядів 6766

Повернення до списку

Коментарі ВКонтакте


Коментарі Facebook



Ому Ісус сказав йому, що "все можливе віруючому" чи можете ви вірити сьогодні, що Бог чує і відповідає на молитви?
Навіть на ваші молитви?