Чи існує молитва батька про здоров'я дитини? Як посилити молитву?

Спеціального тексту молитви батька про здоров'я дитини не існує Спеціального тексту молитви батька про здоров'я дитини не існує. Хоча вони не менше за своїх дружин переживають за долю потомства. Своєю працею і турботами забезпечують їм їжу і гідне існування.

Молитва люблячих батьків за дитину народжує таку ж небайдужу молитву. І вона не залишиться непочутою Господом.

Турбота про здоров'я дітей в сім'ї - справа спільна. Розділяти його на батьківську і материнську частини при здійсненні молитви не вийде. Посилені постійні прохання батьків про духовне здоров'я своїх чад - запорука успіху їх благополучного виховання. Є багато випадків, коли старанне звернення батька і матері відводило важкий недуг від дитини.

Тексти молитов, які нам залишені святими отцями, написані в чоловічому роді: "Господи, Ісусе Христе, помилуй мене грішного". Відмінність для жінок в тому, що вони говорять: "... помилуй мене грішну".

О. Володимир Головін - протоієрей Свято - Аврааміевской церкви м Болгар в одній зі своїх проповідей каже, що слова звернення до Бога, які вимовляються в жіночому роді, також є правильною формою. Силами цього священнослужителя відродилося читання особливо сильних молитов - за згодою .

У цьому храмі щонеділі читається акафіст "Покрову Пресвятої Богородиці" (скачати безкоштовно його можна під текстом даної статті). Це звернення до Господа не поділяється на тексти для батьків і матерів. І називають його молитвою батьків про дітей.

До числа батьків відноситься і старше покоління. Часто дідусь і бабуся не менше переживають за онуків. У свою чергу, до підростаючого покоління, про який моляться старші родичі, можна віднести і хрещеників, і племінників.

Преподобний Серафим говорив, що здоров'я людини - це дар Божий. Але не при будь-яких обставин він виявляється на користь. У деяких випадках нам і нашим дітям допомагає недуга, для того, щоб:

  • очиститися від душевної скверни;

  • загладити наші гріхи;

  • упокорити і пом'якшити душі;

  • змусити усвідомити свою неміч і згадати про Бога.

Очищення душевне, як каже Оптинський старець Амвросій, здебільшого відбувається через недуги тілесні. Важко бачити страждання дітей. Але іноді винуватцями цього буваємо ми самі. З Біблії відомо, що смерть сина царя Давида пішла за провину батька.

А ось як пояснює страждання безневинних дітей святий Нифонт, єпископ Кіпрський. (Джерело - канал Ютуб Олени Аксьонової).

Буває і так: Христос відводить від батьків біду тим, що забирає у них дитини в дитинстві. Тому до кожної хвороби свого чада батьки повинні ставитися:

  • спокійно - батька й матері необхідна смиренна покірність всеблагому промислом Божим;

  • діяльно - сповідатися у своїх гріхах і молитися Господу про одужання дитини.

Посилена молитва може багато чого. Як цього добитися? Якщо відчуваємо слабкість і неуважність в нашому зверненні до Бога, то по навчанню святих отців якість своїх прохань ми повинні заповнювати їх кількістю.

Наприклад, преподобний Серафим Саровський рекомендував батькам не обмежуватися в своїх молитвах звичайними правилами. Але наслідуючи ченцям вставати на молитву і в опівнічний годину. "Просіть і дасться вам" - Євангеліє від Луки, гл. 9, вірш 11.

Важливо, щоб молитва батьків про благополуччя своєї дитини будувалася розумно. Це теж буде сприяти її посиленню. Апостол Яків говорить: "Просіть і не отримуєте? Тому що робите це не на добро". Перш за все, батько і мати по відношенню до своїх дітей повинні молитися про їхнє виховання православними християнами.

Як би гаряча їх молитва про болящих дитинку була, вона завжди повинна закінчуватися словами Господа в Гетсиманському саду: "Втім, не моя воля, а Твоя нехай станеться" (Євангеліє від Луки, гл. 22, вірш 42).

Своєю регулярної молитвою батько і мати для здоров'я своєї дитини можуть зробити дуже багато. Але спеціальних текстів з поділом звернення до Бога по полам в православної церкви немає.

Як цього добитися?
Апостол Яків говорить: "Просіть і не отримуєте?