Чому для прощення гріхів потрібен священик?

Єпископ Пантелеімон (Шатов) в своєму блозі Різдвяним постом пише про Таїнстві Сповіді.

Чому для прощення гріхів потрібен священик Чому для прощення гріхів потрібен священик?

Недостатньо, прочитавши книгу, в молитві покаятися перед Богом.

Деякі люди мені говорять: «Навіщо сповідатися? Я і так кожен день згадую гріхи, прошу вибачення у Бога ». Тоді я задаю їм таке питання: «Як ви дізнаєтеся, що ваші гріхи прощені? Адже почуття можуть нас обманювати.

Наприклад, коли ми сидимо в нерухомому поїзді, нам іноді здається, що він рушає, насправді ж їде поїзд, який ми бачимо за вікном. Враження в цьому житті оманливі ». Так і тут. На землі є люди, яким Богом дана влада прощати гріхи, лікувати і зцілювати душі людей.

Ці люди священики. Коли людина приходить на сповідь з вірою в Бога, то через священика, яким би він не був, діє Сам Бог. Чи не священик прощає гріхи, прощає гріхи Бог.

Священик є посередником між вами і Богом. І без посередника, який скаже: «Бог простив тебе», який це засвідчить і в день сповіді, і на Страшному Суді, неможливо отримати прощення гріхів.

Неможливо точно про це знати. Якщо людина живе десь в пустелі і поруч немає священика, Бог може пробачити йому все і без СПОВІДІ . Але якщо поруч є храм, якщо є спеціальний, поставлений для цього Богом людина, а ви їм зневажаєте, - як ви можете отримати прощення гріхів?

Читайте також:

Чому для прощення гріхів потрібен священик?
Деякі люди мені говорять: «Навіщо сповідатися?
Тоді я задаю їм таке питання: «Як ви дізнаєтеся, що ваші гріхи прощені?
Але якщо поруч є храм, якщо є спеціальний, поставлений для цього Богом людина, а ви їм зневажаєте, - як ви можете отримати прощення гріхів?