Діаманти в Божій короні

З давніх-давен люди намагалися зрозуміти, чому вони страждають, навіть знаючи Бога, Який одним словом може вирішити всі їх проблеми, але цього не відбувається З давніх-давен люди намагалися зрозуміти, чому вони страждають, навіть знаючи Бога, Який одним словом може вирішити всі їх проблеми, але цього не відбувається. І я теж задумалася про те, щоб пізнати все це. У той час у мене було багато скорбот. Йшов 1999 год. Були проблеми з роботою (її не було), з грошима (їх теж не було), проблеми в Церкві, проблеми у взаєминах. І до всього цього померла мама. Була обмежена з усіх боків. Впала в важку депресію. Волала до Бога: «Чому, Господи ?!»

Одного разу, читаючи 72-й псалом, я задумалася про те ж, про що думав і Асаф. Прочитаємо кілька віршів.

Я позаздрив безумним, бачивши спокій безбожних. Бо не мають страждання до смерти своєї, і здорове їхнє тіло. Псалом 72: 3-4

І он ті безбожні й безпечні на столітті світі збільшили багатство. Так чи не даремно я очищав серце моє, і в невинності вимив руки мої, і ввесь день і викриттям щоранку? Псалом72: 12-14

І думав я, щоб пізнати все це; але це важко було в очах моїх ... Псалом 72:16

Я довго думала, просила, щоб Господь зі мною поговорив, дав якусь розраду. І Він заговорив. Одного разу я гуляла в парку, або йшла через нього, вже не пам'ятаю, і Господь звернув мою увагу на траву, вкриту росою. Я замилувалася, тому що все блищало на сонці. Дух Святий торкнувся серця і став вчити мене. Господь часто пояснював мені важкозрозумілі через природу, через життєві приклади, так би мовити, на пальцях. Ось і зараз я подумала про росі на траві: «Як алмазні розсипи. Кожна росинка, як діамант ».

І Святий Дух став вчити мене. Він говорив з моїм духом, і ця розмова йшов всередині мене. Він запитав: «Як ти думаєш, що таке діамант?» «Дорогоцінний камінь, мінерал, корисна копалина», - думаю я. «Так, але що він являє собою за своєю суттю? Згадай шкільну хімію, як він позначається хімічно? »І Господь нагадав. Він позначається буквою - С. Це хімічне позначення вуглецю. Ми в школі ще розглядали такий приклад - графіт і алмаз. І я просто ахнула. Сяючий діамант - це колишній графіт, такий же вуглець, просто шматок вугілля! Але які ж вони різні! Як же вони відрізняються один від одного і зовні і за своїми внутрішніми якостями! Але як же це можливо, як відбувається таке перетворення? Господь сказав: «Подумай про це».

Я дуже довго думала, знайшла відповідну літературу, навіть дістала шкільні підручники з хімії та з фізики. І нарешті, все склалося. Я зрозуміла, що Господь дав мені велику втіху, бо Він знав, що попереду у мене ще багато випробувань, що буде ще й «вогненна піч» і 10 років «блукання по пустелі», і втрата рідних. Я все це записала в зошит. Але як ми буваємо, безтурботні і забуваємо те, чого були навчені. З'явилася робота, почалася повсякденна суєта, зошит була покладена в дальній ящик і забута. А коли почалися випробування, то не знаходила розради ні в чому, думаючи, що забута і відкинута Богом. І ось недавно знайшла цю зошит і села читати. Це було те, що мені було потрібно. Я раділа, але хотілося плакати, що стільки років я не мала такого розради. Зверху стояла дата - 08.02.2000 р Тепер я хочу поділитися цими міркуваннями і, можливо, цим допомогти комусь.

«Благословен Бог і Отець Господа нашого Ісуса Христа, Отець милосердя й Бог потіхи всілякої, що втішає нас у всякому горю нашому, щоб і ми могли втішити, що в усякій скорботі знаходяться, тією потіхою, якою Бог утішив нас самих!» (2Корінфянам 1: 3-4 ).

Отже, графіт - вуглець, просто шматок вугілля: чорний, брудний, крихкий. При натисканні на нього, він кришиться і залишає за собою чорний слід. Дотик до нього залишає брудні плями на руках. А якщо натиснути на нього сильніше, він просто зламається.

Алмаз - теж графіт, але як відмінні його властивості! Він прозорий і чистий, а його твердість не має собі рівних. Еталон твердості. За 10-бальною шкалою твердість його визначається числом 10. А оброблений, тобто огранений, відшліфований і відполірований алмаз, який і називається діамантом, має майже 100% -ву відбивну здатність. Це означає, що світло, що потрапляє на нього, повністю відбивається, що і надає йому такий блиск. Кожна грань відображає світло і він здається весь оточеним сяйвом.

Кожна грань відображає світло і він здається весь оточеним сяйвом

Як же таке може бути, щоб один і той же речовина могла мати настільки різний вигляд і властивості? І як з одного може вийти інше? У цьому велика мудрість Божа. Але я не про алмази, я - про Бога, Який має силу і чорний брудний шматок вугілля перетворити в сяючий діамант. Вся земля повна слави Божої і, спостерігаючи за природою, за навколишнім світом, який створив Бог - рослинним і тваринним, за що відбуваються в природі процесами, ми пізнаємо Його могутність, Його любов, Його шляхи, а також зміст багатьох речей, що мають місце в життя, а особливо що відбуваються в житті християнина. Пам'ятайте, як ще біблійний страждалець Іов писав: Поговори з землі й вона вивчить тебе. Іов 12: 8

Він також намагався зрозуміти сенс своїх страждань. І протягом століть люди намагаються осягнути цей сенс. Іноді це вдається, але частіше немає. Існує багато різний думок, але істинний сенс ми зрозуміємо тільки в вічності. Але в Біблії Господь дає нам відповіді на багато питань. Пропонована тема дає поживу для роздумів з цього приводу.

Як буває іноді з людьми, які прийшли до Бога, особливо зі звичайних мирських, сімей, що їх життя різко змінюється. Так було і зі мною. Майже постійно доводиться стикатися з якимись проблемами, боротися з власними недоліками. Хочеться жити праведним життям, служити Богу. Але чомусь раптом стало все навколо валитися - на роботі проблеми, відносини з друзями зіпсувалися, відносини з рідними напружені, мене не розуміють, мене б'є цими осколками моєї колишньої життя, мені боляче. І часом все здається таким безпросвітним. Правда, я намагалася боротися, волала до Бога, отримувала розраду, раділа, знову падала, знову страждала. Мені кажуть: «Так, все життя боротьба». Але часто сам смисл вислизає від нас. Але де ж радість в Господі? Адже мені так хочеться служити Йому, купувати людей для Христа, свідчити їм, привести своїх родичів до Христа, і змінити власний характер, в якому раптом з жахом виявляю все більше і більше недоліків. А раніше він мені здавався цілком пристойним і добропорядним. Але ми не повинні впадати у відчай, зусилля наші не марні. Господь каже нам через апостола Павла:

Отже, мої брати любі, будьте міцні, непохитні, завжди в Господньому ділі, знаючи, що ваша праця не марна перед Господом. 1Коринтян, 15: 58

Праця наш не марна, старання не марні, бо Сам Господь Ісус трудиться з нами і над нами. І праця Його дуже великий. Бог хоче зробити з нас Свій народ. Ми були, як камені на дорозі, були безпросвітні, як чорний вугілля, який залишає після себе чорні сліди. Але «Бог може з цього каміння піднести дітей Авраамові» (Луки 3,8). Господь не пройшов повз мене, іссёк мене зі скелі, витягнув із ями погибельного, тому що полюбив мене Я вічним. Може бути, я для когось нічого не стою, як сміття, всіма потоптаний, але Бог бачить в мені щось цінне.

Так що ти став дорогий в Моїх очах, і Я полюбив тебе ... Ісая 43: 4

Він привів мене в Свою Церкву, як в майстерню, і взявся за важку працю. Так Він працює над кожною душею. І Він буде працювати до тих пір, поки ці чорні шматки вугілля не перетворяться в Його могутніх руках у сяючі діаманти, які Він з радістю вставить в Свою царську корону. Кожна придбана для Бога душа буде сяяти зіркою в нашому вінку слави, який ми отримаємо з рук Христа. А розумні будуть сяяти, як світила небозводу, а ті багатьох до праведности - як зірки, навіки, назавжди. Данило 12: 3

Скільки ж сяючих зірок буде в діадеми Самого Спасителя, адже Він придбав всіх нас. У книзі Одкровення ми читаємо: На голові Його багато діадем. Одкровення 19: 12

А в цих діадемах багато зірок. І слава Його перевершує всі людські уявлення.

Але поки сатана, ворог Божий і людський, обвинувач братів наших і наклепник, всіляко намагається викрасти нашу радість в Господі. Він обмовляє нас перед Богом, і на Бога перед нами. Постійно знущається над нами, нагадуючи нам про наших гріхах. Насміхається над Самим Ісусом Христом, що Його праця марний, що ми ніколи не змінимося, ми - просто камені, порожня порода, шматки вугілля. Пам'ятайте, як він спокушав Ісуса Христа - «Якщо Ти Син Божий ..., якщо Ти Цар Ізраїлів ...» і т.д., як би кажучи «Який же Ти Цар? Набрав собі купу брудних непотрібних каменів і хоче Собі корону зробити з них ». Але Господь показав і показує цілому світові, що в Його короні не підробка, а діаманти найчистішої води. Згадаймо історію Іова. Як не старався сатана мучити Йова, щоб показати його нікчемність перед Богом, що він побожний з користі, тільки тоді, коли Бог благословляє його, але був осоромлений. Господь всім показав, що Іов дійсно діамант в Його короні, хоча і допустив його випробування.

Також протягом багатьох століть святі доводили свою вірність Богу навіть ціною життя. І тому Господь не соромить називати їх своїми. Так і до цього дня Господь продовжує Свою працю, і не заспокоїться до тих пір, поки не побачить в Своєму народі Своє відображення, і поки світ не буде освітлений цією славою і все побачать сяйво Його діамантів.

Я не буду мовчати я ради Сіону, і ради Єрусалиму не буду спокійний, аж поки не зійде, як світло правда його, і порятунок його - як палаючий смолоскип. І побачать народи твою справедливість і всі царі - славу твою, і назвуть тебе новим ім'ям, що уста Господні. І будеш вінцем слави в Господній руці Твого і діядемою - на долоні Бога твого. Ісая 62: 1-3

І, як я вже говорила, що природа вчить нас, точніше Бог вчить нас через природу, то заглянула в шкільний підручник і подивилася, як же виходить алмаз. Для цього потрібні особливі умови - висока температура, високий тиск і час. Для прикладу: синтетичний алмаз виходить при температурі близько 3000 градусів, тиск 100000 атмосфер і тривалому часу. Як же ми можемо стати алмазами? Так само. Господь ставить нас в певні умови. Ми починаємо помічати, що різні життєві обставини і проблеми, і скорботи тіснять нас, тиснуть з усіх боків. Ми переживаємо вогняні випробування, часом нестерпні - втрату близьких, хвороби. Нам страшно, ми плачем до Бога, не бачачи виходу, або просвіту. Здається, що цього немає кінця. Нам боляче і страшно, і це зрозуміло, адже ми живі люди. Але втіхою нам повинна бути думка, що Господь все знає, Він чує нас, бачить наше страждання. Він стоїть поруч у вогненній печі. Ми не повинні думати, що в цей час ми забуті Богом, залишені Їм. А адже саме такі думки сатана намагався мені вселити, щоб додати мені страждань. І я засумнівалася в Божій любові. Але Господь зберігав мене. Ми збережені силою Божою для спасіння. І тому апостол Петро пише: Тіштеся з того, поскорбевші тепер трохи, якщо треба, всілякими випробовуваннями, щоб досвідчення вашої віри було дорогоцінніше гине, хоча і вогнем випробовується, золота, на похвалу, і честь, і славу при з'явленні Ісуса Христа. 1Петра 1: 6-7

1Петра 1: 6-7

Потім Господь шліфує Свій алмаз, огранивать його, полірує, щоб він досяг досконалості. Ми можемо сказати: «Ну ось, людина покаялася, звернувся до Бога, він вже віруючий, любить Господа, що ж ще потрібно?» Це дуже добре, але Бог випробує його віру, його любов до Нього. Тому що любов є сукупність досконалості, і кожна риса і кожне властивість характеру повинні бути досконалими. Тому така людина вже не шматок графіту, але ще й не діамант. Він повинен бути огранований, відшліфований, відполірований. Оскільки людина має багатогранний характер, то і кожна грань повинна мати досконале властивість. Як написано у апостола Якова: Знаючи, що випробування вашої віри дає терпеливість А терпеливість нехай має чин досконалий, щоб ви були досконалі та бездоганні, без всякого недостатка.Іаков1: 3-4

Якщо ви будете думати, що перемогли самолюбство, то Бог поставить вас в такі обставини, які боляче вдарять по вашому самолюбству, і воно буде випробувано найретельнішим чином. Якщо ви вважаєте, себе твердо стоїть в істині і вас ніхто не зможе похитнути, будьте впевнені, що похитнуть. Згадайте царя Єзекію. Тільки при послів вавилонських Бог залишив його, щоб випробувати і дізнатися, що на серці у нього, і він тут же впав. Або ви почнете хвалитися своїм терпінням і смиренням, знайте, що в вашому оточенні тут же з'являться люди, які будуть всіляко діяти вам на нерви, намагаючись вивести вас із себе. Так формується характер, так нарізається і шліфується алмазна грань. Буде перевірено і відшліфовано все - і віра, і терпіння, і милосердя, і щедрість, і гостинність, і братолюбство, і милосердя. Християнський характер формується в випробуваннях, а не в сприятливих умовах. Е.Уайт «Діяння апостолів» -

Одного разу я прочитала історію про молодого служителя, який любив Бога, трудився для Нього і дуже пишався тим, що у нього все так добре виходить, не те, що у інших - одні проблеми. «Напевно, вони недостатньо люблять Бога і недостатньо ревно служать Йому», - думав він. І ось одного разу він бачить дуже цікавий сон. Він готувався до служіння, був дуже задоволений собою. Раптом до нього в кімнату увійшов чоловік з невеликим валізою, з якого витягнув різні пробірки і реактиви - цілу лабораторію. Коли служитель запитав, що той збирається робити, він відповів, що повинен зробити аналіз його любові до Бога. Служитель дуже здивувався. А людина підійшов до нього і, якимось чином, витягнув з його серця любов до Бога, як ніби носовичок з кишені. Він поклав її в колбу, влив туди якісь речовини з пробірок і став уважно спостерігати за реакцією, записуючи все в зошит. Обличчя його було досить. Але коли реакція закінчилася, вміст в колбі розшарувалося на окремі, різні за величиною шари. Людина почав записувати, обличчя його спохмурніло і прийняло сумний вигляд. Закінчивши, він вирвав листок, поклав його на стіл, зібрав всю свою лабораторію і, йдучи, подивився на служителя, сумно похитавши головою. Служителю кортіло глянути на записи, і він, взявши лист, побачив, з чого складається його любов до Бога в процентному співвідношенні. Тут було дуже багато самовпевненості, самозамилування, виявилося багато гордості, не дуже багато любові до братів, трохи менше хвастощів, навіть кілька відсотків користі. Під всім цим списком стояв підсумок: чистої любові до Бога - 4%. Служитель був в жаху від цього аналізу, і ці 4% були для нього навіть деяким розрадою. Він злякався, що зовсім не виявить їх в списку. Він зрозумів, що Бог бачить все інакше, ніж ми. Він випробував його любов. Це був тільки сон.

Але у Бога завжди є кошти випробувати нас. І коли ми пройдемо ці випробування, а це все наше життя, бо ніхто з живучих не може сказати, що він досяг досконалості, про це знає тільки Бог, тоді Господь з радістю скаже: «Гаразд, рабе добрий і вірний раб ... Зайди в радість пана твого ».

І ще одна важлива властивість діаманта. Воно ще характерно для деяких дорогоцінних металів, які утворюють ряд, так званих, благородних металів. Чому благородних? Тому що вони, за деяким винятком, майже не утворюють сполук, ні з чим не вступаючи в реакцію. Серед дорогоцінних каменів діамант, напевно, найблагородніший. Я дізналася, що навіть якщо довго тримати його в руках, він залишається холодним, не беручи чужого тепла. Чужий огонь його не нагріє. Таким повинен бути християнин

Ті, хто стоять у захисті правди, повинні бути спокійні і холоднокровні. Е.Уайт «Служителі Євангелія»

Якщо навколо нас розпалюються пристрасті, розпалюються сварки, суперечка і т.д. цей вогонь не повинен захопити християнина і бути ним використаний, тому що він чужий. Ми повинні користуватися тільки Божим вогнем, який Він звів з неба. Коли Соломон побудував храм Господу, то під час його освячення зійшов вогонь з неба на жертовник і так горів постійно. Але ви скажете, що це було давно, в Старому Завіті. А зараз? Давайте згадаємо, коли був побудований Новозавітний храм - Церква Христа, який вогонь зійшов з неба? Так, це Святий Дух, Який в рясної міру зійшов на тих, хто молиться християн у вигляді вогненних язиків. Тому ми маємо вогонь від Бога - керівництво Святим Духом, щоб вирішувати різні ситуації. І тому християнина не можна «пригріти» чим-небудь, так званим «чужим вогнем»: лестощами, багатством, суспільним становищем - він непідкупний, має скарб на небесах, не порівнянне ні з чим на землі.

Людство споконвіку цікавить питання «У чому сенс страждань? Чому святим доводитися много страждаті, тоді, як нечестіві цього НЕ відчувають? »Я спробувала вісвітліті одну з точок зору на це питання, як Господь відкрів це мені. Господь залішає нас в зневірі з цього приводу, но дает Розрада и радить радіти и веселитися, так як нас чекає велика нагорода. Адже якби Господь пройшов повз нас, то ми так і залишилися б чорним вугіллям, лежали б собі спокійно, не піддаючись випробуванням, поки не були б кинуті в піч, що, врешті-решт, і станеться з нечестивими. Але про нас Бог передбачив щось краще - бути діамантами в Його царської діадеми.

Ось яка завидна доля нас чекає. І нехай вас не бентежить, як Асафа, що нечестиві благоденствують в цім віці. Для нашої випробувальної печі потрібно паливо для підтримки температури. Тому Бог використовує їх для нашого випробування. Так що ти став дорогий в очах моїх, шанований став, й Я тебе покохав, то віддам інших людей за тебе, і народи за душу твою. Ісая 43: 4

Вони всіляко пригнічують нас, але, врешті-решт, їх доля - озеро вогняне, а наша - життя вічне. І врятує їх Господь Бог їх в той день, як овець, народ Свій; бо як каміння корони, засяють у Краї Його. Захарія 9: 16

Хвала і подяка Богу за Його велику любов до нас, незбагненну мудрість Його шляхів. Він терпляче робить Свій важка праця в нас. Приймемо це до серця, щоб і нам не бути відкинутими, як порожня порода, але щоб засяяти в руках Христа, як діамант.

Олена Володченкова

Волала до Бога: «Чому, Господи ?
Так чи не даремно я очищав серце моє, і в невинності вимив руки мої, і ввесь день і викриттям щоранку?
Він запитав: «Як ти думаєш, що таке діамант?
«Так, але що він являє собою за своєю суттю?
Згадай шкільну хімію, як він позначається хімічно?
Але як же це можливо, як відбувається таке перетворення?
Як же таке може бути, щоб один і той же речовина могла мати настільки різний вигляд і властивості?
І як з одного може вийти інше?
Але де ж радість в Господі?
К би кажучи «Який же Ти Цар?