Додаткова нічна молитва

  1. урок двадцятий
  2. يا أيها المزمل, قم الليل إلا قليلا, نصفه أو انقص منه قليلان أو زد عليه ورتل القرآن ترتيلا .
  3. كانوا قليلا من الليل ما يهجعون و بالأسحار هم يستغفرون
  4. أمن هو قانت آناء الليل ساجدا و قائما يحذر الآخرة ويرجو رحمة ربه
  5. إن ناشئة الليل هي أشد وطئا وأقوم قيلا
  6. يا بني آدم خذوا زينتكم عند كل مسجد

Опубліковано 27 Авг, 2011 о 19:43 | Переглядів 11 255 | 1 кому.

1 кому

урок двадцятий

Хвала Аллаху, який приготував сади Фірдауса для Своїх вірних рабів! І повідомив їм про благих діяннях, які приведуть їх до цих садам, щоб вони не займали себе іншими справами! І полегшив їм шляхи, що ведуть в ці прекрасні сади, щоб вони покірно йшли по ним! Благословення та привітання краще з пророків і посланників - Мухаммаду, який вистоював нічну молитву так довго, що тріскалися його п'яти!

Воістину, цей місяць є місяцем посту і нічних молитов - поклоніння дня і поклоніння ночі. Віруючий поклоняється і вночі, підкоряючись велінню Аллаха, який сказав нашому Пророку (хай благословить його Аллах і вітає):

يا أيها المزمل, قم الليل إلا قليلا, نصفه أو انقص منه قليلان أو زد عليه ورتل القرآن ترتيلا .

Про закутавшись! Простоюють ніч без малого, половину ночі або трохи менше того, чи трохи більше того, і читай Коран розміреним читанням (Аль-Муззамміль, 1-4).

Аллах Всевишній похвалив мешканців Раю за наступні якості:

كانوا قليلا من الليل ما يهجعون و بالأسحار هم يستغفرون

Вони спали лише малу частину ночі, а перед світанком вони молили про прощення (Аз-Зарійат, 17-18).

Він також сказав:

أمن هو قانت آناء الليل ساجدا و قائما يحذر الآخرة ويرجو رحمة ربه

Невже той, хто смиренно проводить нічні години, падаючи ниць і стоячи, боячись Останньою життя і сподіваючись на милість свого Господа, дорівнює невіруючому? (Аз-Зумар, 9).

Аллах Всевишній описав нічну молитву такими словами:

إن ناشئة الليل هي أشد وطئا وأقوم قيلا

Воістину, молитви після пробудження серед ночі важче і ясніше за викладом (Аль-Муззамміль, 6).

Ібн Касир (хай помилує його Аллах) в тафсир (коментарі) цього аята сказав: «Це через те, що вночі можна краще зосередитися на читанні аятов і їх осмисленні, ніж днем. Тому що день - галасливий час доби, час скупчення людей для повсякденних потреб, для заробітку або з інших причин ».

Нічна молитва - це поклоніння, що зв'язує людину з Всевишнім Аллахом. Воно робить людину здатною подолати спокуси цього світу. Робить його здатним боротися зі своїм нафс (своїми пристрастями). Коли навколо повний спокій і спокій, очі закриваються, а тіло вимагає відпочинку. Коли всі інші сплять, молиться ночами залишає свою м'яку і теплу постіль. Він, проявляючи терпіння, долаючи свою втому, проводить частину ночі в поклонінні Аллахові. Саме тому додаткова нічна молитва є найвірнішим показником щирості віруючого і величезною відмінною рисою, яку Аллах Всевишній похвалив у багатьох місцях Корану.

Нічна молитва - це сунна муаккада [1] , До якої Пророк (хай благословить його Аллах і вітає) спонукав словами: «Краща молитва після обов'язкових молитов - це нічна молитва» [2] .

Нічна молитва, вчинена в Рамадан, має свої переваги і переваги над нічною молитвою, вчиненої в інший час. Посланника Аллаха (хай благословить його Аллах і вітає): «Тому, хто під час Рамадану буде молитися ночами з вірою і надією на нагороду Аллаха, простяться його колишні гріхи» [3] .

Мусульманину слід намагатися бути присутнім на молитві таравіх [4] для того, щоб домогтися нагороди за неї. Йому не потрібно йти до тих пір, поки імам закінчить таравіх і вітрина [5] , Щоб досягти нагороди, рівній скоєння молитви протягом всієї ночі.

Жінкам дозволяється відвідування мечетей для здійснення молитви таравіх, якщо для них немає спокуси в цьому, або вони самі не стають спокусою для чоловіків. Посланник Аллаха (хай благословить його Аллах і вітає) сказав: «Не забороняйте рабиням Аллаха відвідувати мечеті Аллаха!» [6]

Але жінці варто приходити в мечеть покритою, не показуючи ті частини тіла, які Господь наказав їй закривати. Їй не можна при цьому користуватися парфумами, чепуритися і голосно розмовляти.

Незважаючи на велику нагороду, обіцяну того, хто зробить таравіх разом з імамом, є люди, які відносяться до цього недбало. Є ті, які не уявляють собі жахи Дня воскресіння, того дня, коли люди вийдуть натовпами, щоб їм показали їх діяння. Вони не згадують про морок і самотньому страху, який будуть відчувати в могилі. Тоді як нічна молитва стане для людини світлом, розсіває морок могили. Не кажучи вже про прощення гріхів і гріхів людині, яка вчиняє нічну молитву і про нагороди і відплату, які приготував йому Аллах.

Деякі люди цілий день бігають по своїх справах, по вулицях, магазинах або спортзалах, але лінуються зробити цю нетривалу молитву, яка займає небагато часу.

Я б хотів зробити декілька зауважень моїм шановним одновірців щодо нічної молитви таравіх, яку здійснюють в місяць Рамадан.

1) Чи є сунной продовжувати нічну молитву, і тому не варто тобі нарікати на це і висловлювати досаду. Переможи себе і пам'ятай, що ти знаходишся в поклонінні Аллахові. Стережися після молитви перекинутися з тими, хто молився поруч, словами: «Щось делегувати ми читали і втомилися». Твої дії можуть стати марними через такий досади і невдоволення. Іноді можна почути, що хтось навіть каже: «Такий-то імам мало не до ранку продовжує молитву». Хоча нині молитва таравіх не триває більше півтори години! Ти з легкістю можеш згадати, що часом, щоб вирішити своє яке-небудь мирське справу, тобі доводиться довгий час чекати, але ти не проявляєш ніякої досади.

2) Не залишай в своїй молитві ніякої частки для шайтана. Він може штовхати тебе до думок і вчинків, що призводить до показухи і бажанням бути восхвалённим. Шайтан всіляко намагається утримати тебе від благих діянь. Але якщо ти, осилив свій нафс, почнеш робити благої вчинок, він примчиться до тебе для того, щоб зробити недійсним твоє діяння через показухи або марнославства.

3) Тобі не варто підвищувати свій голос, коли імам волає до Аллаха в молитвах. Стеж також за тим, щоб твій плач під час молитви не переходив в гучні ридання. Адже для нас прикладом для наслідування служить посланник Аллаха (хай благословить його Аллах і вітає), від якого, коли він плакав, виходив звук, схожий з шипінням киплячого котла [7] . Цього нам досить. Тобі потрібно слідувати кращому керівництву.

4) На протирання особи долонями після дуа під час здійснення молитви вітрина немає ясних доказів з Корану і Сунни.

5) Не їж багато їжі перед молитвою таравіх, щоб ти міг молитися спокійно, не відчуваючи незручностей від переїдання.

6) На тобі є одна з прав твоїх дітей - їх виховання, також на тобі обов'язок призову до одобрюваного. Приводь їх з собою на групові молитви і на таравіх, став їх поруч з собою в ряду тих, хто молиться. Привчай їх з раннього віку до поклоніння.

7) Перед тим, як відправитися в мечеть, старайся чисто і охайно вдягнутися і використовувати пахощі (чоловікам), підкоряючись наступним словами Аллаха:

يا بني آدم خذوا زينتكم عند كل مسجد

Про сини Адама! Зодягніться в свої прикраси при кожній мечеті (Аль-А'раф, 31).

8) Бережи свою мову від розмов про імама. Стережись злословити по відношенню до нього або висміювати його. Якщо у тебе є свій погляд на речі, своє бачення становища, то поділися з ним цим. Роби йому на їхніх, адже релігія - це повчання.

9) Віддалися в цей місяць від частих зустрічей з людьми. Звільни свій час для справ загробного життя. Чи не походи після молитви таравіх на вивільнену птицю. Після скоєння денного посту і нічної молитви бережи себе від усього, що викликає гнів Аллаха: дивитися на заборонена шаріатом, слухати музику, злословити, брехати, висміювати людей, лихословити, базікати, дивитися на чужих жінок і здійснювати інші заборонені справи.

Я закликаю мусульманок покриватися і бути сором'язливими. І нехай мусульманка знає, що молитва, вчинена будинку, краще для неї, ніж молитва, вчинена в мечеті. Умм Хумейд дружина Абу Хумейда ас-Са'ідій (хай буде задоволений ними обома Аллах) передала, що одного разу вона прийшла до посланнику Аллаха (хай благословить його Аллах і вітає) і сказала: «О посланник Аллаха! Я люблю робити намаз разом з тобою! »На що він відповів:« Я знаю, що ти любиш робити намаз разом зі мною. Однак вчинення намазу у внутрішній частині твого будинку краще для тебе, ніж вчинення намазу в твоїй передпокої. А вчинення намазу в твоїй передпокої краще для тебе, ніж вчинення намазу у дворі твого будинку. А вчинення намазу у дворі свого дому, краще для тебе, ніж вчинення намазу в мечеті твого племені. А вчинення намазу в мечеті твого племені краще для тебе, ніж вчинення намазу в моїй мечеті » [8] .

Абдуллах ібн Мас'уд (нехай буде задоволений ним Аллах) сказав: «Жінка не зможе наблизитися до Аллаха великим діянням, ніж перебування у себе вдома».

Якщо ти прийшла в мечеть, то бережи свою релігію. Дивись за своїми дітьми, щоб вони не турбували людей, що моляться. Використовуй своє перебування серед тих, хто молиться жінок для призову до Аллаха. Використовуючи цей дорогоцінний час, навчай правилам обмивання або молитви тих, хто не знайомий з ними. Тобі потрібно вийти з мечеті відразу ж після завершення молитви для того, щоб не змішуватися з чоловіками. Стережися прийти заради покори Аллаха, але повернутися до себе додому з гріхами і гріхами.

Про Аллах, прийми наш пост і наші молитви! Про Аллах, сприяй нам в підпорядкуванні Тобі і віддали нас від забороненого! Про Аллах, виправ наше становище і становище всіх мусульман! Господь наш, прийми від нас, воістину, Ти - Чує, Знаючий! Прости гріхи нам, нашим батькам і всім мусульманам! Нехай Господь благословить Аллах нашого пророка Мухаммада, його сім'ю і всіх його сподвижників!

Абдуль-Малик аль-Касим
"40 уроків тим, хто застав Рамадан"
Перекладено сайтом «Чому Іслам?»
www.whyislam.to

  • [1] Сунна муаккада (закріплена або стверджувальна сунна) - це те, що Пророк (хай благословить його Аллах і вітає) виконував постійно і пропускав дуже рідко (прим. Пер.).
  • [2] «Сахих» Мусліма (одна тисяча сто шістьдесят три).
  • [3] «Сахих» Бухарі (2009) і «Сахих» Муслім (759).
  • [4] Додаткова молитва, чинена протягом місяця Рамадан після нічної молитви (прим. Пер.).
  • [5] Заключна молитва, чинена після додаткової нічної молитви (прим. Пер.).
  • [6] «Сахих» Бухарі (900).
  • [7] Як про це сказано в хадисі, переданому в «муснад» Ахмада (4 / 25,26), «Сунане» Абу Дауда (904) і «Сунане» Насаї (3/13).
  • [8] «Муснад» Ахмада (6/371).