Євангеліє від Льва Толстого .. У чому моя віра? "Толстой пише: Те, що раніше здавалося мені добре, здалося ....

"У чому моя віра?" Толстой пише: "Те, що раніше здавалося мені добре, здалося погано, і те, що раніше здавалося погано, здалося добре.Зі мною трапилося те, що трапляється з людиною, яка вийшла за справою і раптом дорогою вирішив, що справа це йому зовсім не потрібно, - і повернув додому.І все, що було праворуч, - стало зліва, і все, що було зліва, - стало справа1 ".
Як вищий, основний закон життя, любов є єдиним моральним законом.Закон любові - НЕ заповідь, а вираз самої сутності християнства.Це - вічний ідеал, до якого люди будуть нескінченно прагнути.Ісус Христос не обмежується прокламацією ідеалу.Поряд з цим він дає заповіді.
У толстовської інтерпретації таких заповідей п'ять.Ось вони:
1) Не гнівайся;
2) Не залишай дружину;
3) Чи не присягав ніколи нікому і ні в чому;
4) Чи не противитись злому силою;
5) Нехай не буде тобі людей інших народів своїми ворогами.
На думку Толстого, головною з п'яти заповідей є четверта: "Не противитись злому", що накладає заборону на насильство. Древній закон, що засуджував зло і насильство в цілому, допускав, що в певних випадках вони можуть бути використані на благо - як справедлива відплата за формулою "око за око".
Непротивлення - більше ніж відмова від закону насильства.Визнання життя кожної людини священної є перша і єдина підстава всякої моральності.Непротивлення злу якраз і означає визнання початкової, безумовної святості людського життя.
Першим, хто почав полеміку з Толстим з цього питання, був його великий сучасник Ф.М.Достоєвський.У статті «" Анна Кареніна "як факт особливого значення», вміщеній в «Щоденнику письменника» за 1877 рік, він, аналізуючи образ Костянтина Левіна, звертає увагу на наступну сцену.Коли Левіна запитують, що б він зробив, якби побачив, як турок виколює очі слов'янському немовляті, той відповідає, що не знає.На думку Достоєвського, Левін не розуміє очевидної істини: «Вбивають турків на війні, в чесному бою, що не бажаючи помститися їм, а тільки тому, що інакше ніяк не можна вирвати у них з рук їх безчесне зброю ... А якщо не вирвати у них зброю і - щоб не вбивати їх, піти, то вони адже одразу ж знову почнуть різати грудей у жінок і проколювати немовлятам очі.Як же бути?Дати краще проколювати очі, щоб тільки не вбити як-небудь турку? »

Ісус Христос не обмежується прокламацією ідеалу. Поряд з цим він дає заповіді.
У толстовської інтерпретації таких заповідей п'ять. Ось вони:
1) Не гнівайся;
2) Не залишай дружину;
3) Чи не присягав ніколи нікому і ні в чому;
4) Чи не противитись злому силою;
5) Нехай не буде тобі людей інших народів своїми ворогами.


Насправді Ісус Христос дав тільки одну заповідь - це віра в Євангеліє. Любов народжується з цієї віри. І навпаки, якщо відкинути заповідь віри, то і любові досягти не можна. Віра - це наріжний камінь всього Нового Завіту. Насправді Ісус Христос дав тільки одну заповідь - це віра в Євангеліє Ігор голи (IgorGolaev) писав (а) у відповідь на:

Все мудролюбіе Толстого, аналогічно шуточному архімудрому висловом: - "Дощ пройде - бруд буде". Тобто мудровані написано, але суть виїденого яйця не варта. Менделєєв відкрив періодичну систему хімічних елементів. Ні кому в голову не приходить обговорювати особистість Менделєєва і його світогляду, ставлячи на підставі цього його відкриття.
Також і Лев Толстой в 12 пунктах сформулював саму суть світобудови і людського життя. Хіба його відкриття менше ценее, ніж таблиця Менделєєва?
12 пунктів Льва Толстого дають відповідь на найважливіші і головні питання ЛЮДСТВА:
1. Що є цей світ, звідки стався світ і для чого.
2. Що є людина, і яким є справжній сенс людського життя.
А таблиця Менделєєва не може відповісти на найважливіші питання людства. І це також стосується і всього науково-технічного прогресу. Є ще такий варіант Євангеліє))
Ігор голи (IgorGolaev) писав (а) у відповідь на:
Яке євангеліє Льва Толстова Ви видумавете? Це Ерес !! Є Біблія! Вона едіннственная !!! Чому мотати головою людям? Секта це називається. Це поза Провославие Христове! Сподіваюся на більше мудрості. Шановний Воробей при чому тут великий письменник Достевскій і його геніальні твори? Релігія є релігія. Люди по різному до неї відносяться. Аналізувати кожного нам не вистачити час і простір. Особисто я провославная. І вважаю за зайве обговорювати це заповітне право на вибір. І спекулювати на тему релігії і упоменять ім'я Господа даремно. Це гріх. Evita (Evita) писав (а) у відповідь на:

> Релігія є релігія. Люди по різному до неї відносяться. Аналізувати кожного нам не вистачити час і простір. Особисто я провославная. І вважаю за зайве обговорювати це заповітне право на вибір. І спекулювати на тему релігії і згадувати ім'я Господа даремно. Це гріх.


Так, деякі, за рівнем свідомості, духовно, ще в кам'яному столітті, хоча і користуються досягненнями цивілізації. І, для їх примітивного рівня, найвищим буде закон на плоть: не вбий, не кради, і т.д.
Сходження починається з праці над підвищенням рівня свідомості. Працюючи, пройти шлях переосмислень, що підготує грунт для одкровення рівня Євангелія. Але і у Євангелія є чотири рівні. У духовному вченні, це називається "духовні віку".
Так ось,
явище * "Л. М. Толстой" в релігії, це явище рівня "синівства", тобто того хто пройшов нижні рівні в яких застряёт переважна більшість.
І тоді релігія, не розуміючи вчиненого ходу думок, озброїлася на нього, як на загрозу своїм застиглим порядків.
Тобто ситуація та ж, що і з Самим Христом.
Так, деякі, за рівнем свідомості, духовно, ще в кам'яному столітті, хоча і користуються досягненнями цивілізації Євангеліє від Л.Толстого, отримано методом аналізу освіченого розуму, тобто вищим, філософським методом отримання інформації. Л.Толстой нічого не вигадував. Він працював над досконалістю свого мислення, і знайшов вірний розум, з яким і відкрився в ньому новий канал отримання інформації на вищому рівні. Так що, в його викладі на підставі Євангелій, викладено набуття розуміння.
Звичайно, кожен може довільно заявити, ніби і він знайшов розуміння. Але судити буде історія. І залишиться те, що від Бога.
Такі як Л.Толстой рухають Людство вгору по сходах розвитку.
Безумовно, цей рівень - доля одиниць. Щоб все досягали досконалості, потрібно революція у світогляді, системі освіти, і громадському ПРИСТРІЙ, щоб вони відповідали вищому. Тоді ганебне невігластво буде видалено, і вже на стадії формування люди матимуть буттєво-правильний світогляд, і будуть духовно освічені.
А в нинішніх умовах, переважна більшість, по суті, неосвічені обивателі, які шукають марнославства. У цих рамках залишається і вся їх навчання, і вся їх діяльність. Вони стають служителями, що підтримують старе, віджиле. І охороняють старе, пригнічуючи рух життя.
Ці то і повстали тоді на Л.Толстого, і до цього дня, він живий, лякає обивательські маси.
Але у обивателів формальна віра. Evita (Evita) писав (а) у відповідь на:

> Яке євангеліє Льва Толстова Ви видумавете? Це Ерес !! Є Біблія! Вона едіннственная !!! Чому мотати головою людям? Секта це називається. Це поза Провославие Христове! Сподіваюся на більше мудрості.


Виклад Євангелія Л.Толстого не порушило, а просунуло Православ'я.
Якщо і було переосмислено які підвалини, то лише ті, що ускладнюють розвиток, і не відображають істини Євангельської.
Головним в Православ'ї є істина "обоження *" (досягнення подоби Богові за Духом Його). Цю істину Л. М. Толстой ніяк не порушив, але полегшив до неї шлях.
Виклад Євангелія Л Конфлікт не між РПЦ і Л. Н. Толстим, а між старим-віджилим і новим-прогресивним.
Неможливо взяти і, скажімо, властною рукою скасувати старе. Це оману.
Боротьба старого і нового, це природний процес. Прогрес в тому, щоб зрозуміти закони розвитку, і рахуватися з ними в своїй діяльності і мисленні. Таким чином, старе реакційний поступиться місцем новому, АЛЕ (!) Природно збереже для Нового все краще зі старого.
Люди нехтують вивченням законів розвитку, і роблять багато важких помилок, думаючи, що вони діють правильно.
Невігластво - головний ворог розвитку Життя, яка всередині людини. КулагінВладімір (КулагінВладімір) писав (а) у відповідь на:
, Моя відповідь і не тільки - мій! По перше. Хто Лев Толстой. Можна визначити його тільки як філософа. Що ми читаємо в листі його до А.П.Чехову. "Про Боге- по серезно можна говорити тільки з атеїстом." Толстой вважав що Церква не є - Святий і Апостольської. Священики не є посередниками між Бога і людми. Він не вірив в "боговдохновенность" евангилий. А ізповед - вважав заохоченням аморальності. Він був відлучений від РПЦ. Церква про Льва Толстого. "З'явився новий псевдовчитель - граф Лев Толстой. Він зухвало повстав на Господа і Христа його ..... Л. Толстой проповідує повалення всіх догматів - Православної Церкви. Заперечує святе зачаття Христа Господа і богохульство проти Пречистої Богородиці. Чи не визнає задгробной життя." . Ваша воля - ваша віра! РПЦ відлучила Льва Толстого від того, що сама вона називала церквою, а не від Бога. Відлучила і оббрехала тому, що перетворила вчення Євангелія, призначеного до Життя і Благу людей, в мертву букву закону і обрядів, що не приводить людей ні до блага, ні до порятунку, але зовсім в іншу сторону.
Не знає в Слові, що стоять при владі в церкви, завжди женуть і проклинають тих, кому Бог відкриває Істину для сповіщення світу, тому що Істина викриває їх неуцтво і цілі.
І перш ніж судити по цій темі, потрібно пізнавати Євангеліє Нового Завіту, а не звід догматичних канонів Православної церкви. Ігор голи (IgorGolaev) писав (а) у відповідь на:

Темі великий +. Якось повз пройшла історія, що Ганді надихнувся від Толстого, хоча 1-го дуже поважаю, що як раз і вторить вашим словам про те, що в Росії Толстого більше знають як письменника, а не Мислителя. До чого б вони удвох дійшли, якщо б їх листування продовжилася ... Чи є можливість того, що народиться людина схожа на них і здатний до того ж донести до людей, або так, чи зможуть люди зрозуміти їх, а не тільки після їх смерті . Ігор голи:
Ось на цих 12-ти підставах тримається Євангельська істина в переказі Лева Толстого, і я повністю згоден з ним, в розумінні Євангельської істини. Пропоную обговорити ці 12 підстав.

>>


knife:
Між Богом і людиною є тільки один посередник - Христос, додаткові посередники, на кшталт Толстого, не наближають людей до Бога але відштовхують.
Повернутися до списку тем

У чому моя віра?
Як же бути?
Дати краще проколювати очі, щоб тільки не вбити як-небудь турку?
Хіба його відкриття менше ценее, ніж таблиця Менделєєва?
Чому мотати головою людям?
Шановний Воробей при чому тут великий письменник Достевскій і його геніальні твори?
Чому мотати головою людям?