Христос словом воскресив Лазаря, і тим же словом воскреснуть всі (+ аудіо)

  1. Людина створена для життя нескінченної, тільки гріх ввів в світ смерть і життя коротку, повну хвороби...

Слово на Лазареву суботу святого праведного Іоанна Кронштадтського https://www.pravmir.ru/wp-content/uploads/2018/03/velikij-post-55.mp3 Слово на Лазареву суботу святого праведного Іоанна Кронштадтського   https://www

Святий праведний Іоанн Кронштадтський

Страшно важко було в час смертний Боголюдини всій природі: недаремно земля вся затряслася, зачали розпадатися, сонце погасло, труни відкрилося, і повставало багато тіл спочилих святих, і вийшовши з гробів, як воскрес Він явилися багатьом (Мф. 27, 51-53 ).

Але природа твердо трималася рукою Вседержителя і досі ще тримається ... чекає кінця, коли рід людський звернеться в смердючий труп і не для чого йому буде існувати, коли пшениця остаточно дозріє і буде готова до остаточної жнив ... Тоді сказано буде: Пошли серпа свого й жни, тому що прийшов час жнив (Одкр. 14, 15).

Зрештою і ми всі повинні будемо залишити тутешній короткий вік, перейти у вічність, з'явитися до святого і праведного Судді й Творця всіх Богу і дати звіт про своє життя. Як і з чим ми з'явимося? Який суд і вирок Його почуємо на всю вічність? Ось про що ми повинні частіше роздумувати, про що піклуватися. О, думайте про це все про цю майбутню долю і готуйте справи свої благі, плоди свої духовні, так не з'явиться ніхто безплідним деревом.

Христос словом Лазаря воскресив з мертвих - значить, Він Творець Лазаря, Творець роду людського; Він воскресив словом сина вдови - значить, він тим же словом створив світ з небуття; Він словом забороняв вітрам і водам - ​​значить, він створив їх Своїм словом, Якому все підкоряється; Він ходив по хвилях морським, як по суші, - значить, він Творець морів, озер, річок і всяких джерел; Він вогонь запроваджував в росу, воду в вино, річки в кров, пил земну в мошок, переводив з моря жаб для покарання єгиптян - значить, він Творець стихій; тому, тим же словом Його, останнім часом земля звернеться в палаючий вогненний багаття і стихії спалюються розоряться. Значить, тим же словом Господнім і мертві все воскреснуть. Чи зрозуміло безбожникам це дивовижне творчість і промисел Господа про світ?

Скінчилася Чотиридесятниця, або Великий піст. Приспів свято воскресіння Христом праведного Лазаря з мертвих в показання воскресіння Христового з мертвих і майбутнього загального воскресіння. Отже, в майбутньому для всіх воскресіння почнеться нове життя вічне для праведних і покаялися, а для грішників невіруючих і нерозкаяних - мука вічна, як оголосив про те Сам Христос.

Слово Його не мимо йде. Праведний Лазар після воскресіння жив кілька років, був архієреєм і помер у глибокій старості. Готуватися треба всім до майбутнього життя.

Людина створена для життя нескінченної, тільки гріх ввів в світ смерть і життя коротку, повну хвороби і скорботи; але Агнець Божий взяв на Себе гріх світу - Христос переміг смерть.

Слава найбільшого свята Воскресіння Христового з мертвих і торжества воскресіння.

Слава майбутнього спільного воскресіння людей. Нехай ніхто не сміє затьмарити слави цього всесвітнього події.

Аудіо надано порталом Преданіе.ру

Як і з чим ми з'явимося?
Який суд і вирок Його почуємо на всю вічність?
Чи зрозуміло безбожникам це дивовижне творчість і промисел Господа про світ?