Ікони святого Луки Кримського в Україні недорого

  1. З життя Святого Луки Кримського
  2. Зі спогадів Святого Луки
  3. Про що молитися і в чому допомагає ікона Святого Луки Кримського
  4. Купити ікону Святого Луки Кримського

Ікона Святителя Луки Кримського вважається одним з чудотворних образів, а сам Валентин Феліксович, а саме так його звали в мирському житті, був найдивовижнішим людиною в православному світі. Найбільший хірург, який поєднував нелегку роботу зі служінням Господу нашому, зміг «приміряти» в своїх працях науку з релігією. Хоча святого Луку канонізували тільки в 1995 році, за чудесні зцілення почитати його стали задовго до його висунення в сан Святих.

З життя Святого Луки Кримського

Кримський святий, так його називали Валентин Феліксович, який народився в квітні 1877 року в місті Керч Кримський святий, так його називали Валентин Феліксович, який народився в квітні 1877 року в місті Керч. Найбільший хірург свого часу, який одним з перших лікарів почав успішно практикувати складні операції на органах шлунково-кишкового тракту, нирках, а потім на мозку і серці. Але це ще не все його заслуги, завдяки молитвам, які він виголошував перед кожною операцією, і його істинну віру в Бога, він зміг повернути зір зовсім незрячим людям. Оперуючи в сільських лікарнях, до нього стояла черга пацієнтів і простих людей зі своїми проблемами, які дізнавшись про прибуття Луки, з'їжджалися з довколишніх губерній.
У своїх мемуарах, Святитель Лука описує неймовірний випадок, коли завдяки молитвам, досить молода людина, будучи з раннього дитинства незрячим, раптом прозрів після зробленої ним операції. Через деякий час, щоб переконатися, що Господь дійсно супроводжує його на шляху його мирського життя, Лука зібрав до себе всіх незрячих в окрузі, які вишикувалися в довгу низку, і вели один одного за ціпки в надії на зцілення. Що і сталося через деякий час.
Незважаючи на те, що Святий Лука прославився і став найвідомішим лікарем в наукових спільнотах і серед російськомовних віруючих, своє життя він споглядав не тільки в якості людського слуги, але і Господа Бога, який воістину вів його всіма немислимими небесними шляхами. Господь Бог посилав свого обранця неймовірні скорботи і переживання, які обрушувалися на Луку одна за одною, починаючи з 1917 року. Саме в цьому році від сухот (важкої форми туберкульозу), в 38-річному віці померла його дружина, залишивши на руках Святителя чотирьох малолітніх дітей.
Незабаром Святого Луку безглуздо і бездоказово звинуватили «в змові з контрреволюційними оренбурзькими козаками, а також в шпигунській діяльності на користь Англії» і посадили в московську в'язницю. Після він був переведений в Енисейскую, а потім в Туруханський в'язницю. Але де б не з'являвся Святий Лука, православне життя починала миттєво пожвавлюватися. Будучи в постійних посиланнях Лука продовжував оперувати, а запис до нього пацієнтів була розписана на кілька місяців вперед. Так в звичайний трудовий день до нього прийшла сім'я, в якій всі її члени були незрячими. Після проведення операцій шестеро з них знову набули зір.
Діяльність Святого Луки викликало невдоволення не тільки з боку влади, але лікарів-хірургів, які почали різко втрачати звичні доходи.

Зі спогадів Святого Луки

«Одного разу впавши в тугу і смуток, молячись, я дозволив собі показати Господу своє нетерпіння і обурення, як раптом побачив, що лик Ісуса Христа на образі раптом відвернувся від мене. В той момент я був в жахливому розпачі. Немов хворий пес, я опустив голову, не сміючи навіть глянути на пречистий образ, і побрів до церкви, де автоматично відкрив книгу під назвою «Апостол», і почав читати перше, що побачив. Написане в книзі, подіяло на мене якимось дивним чином. Прочитані слова викривали моє нерозуміння і нарікання на Господа. Повернувшись до вівтаря, я був радісно захоплений, адже Ісус Христос знову дивився на мене своїми світлими і благодатними очима ».
Звільнення Лука дочекався тільки в 1926 році, але слідом за свободою почався черговий арешт і заслання в місто Архангельськ, де Святитель продовжив роботу лікаря і там же розробив нову методику лікування гнійних ран. Незабаром Луку викликав до Ленінграда сам член Політбюро, Оргбюро і секретар ЦК ВКП Сергій Миронович Кіров, який наполегливо запропонував Святителю відректися від сану і очолити медичний інститут. Однак по-справжньому віруюча слуга Господа відмовився від пропозиції і навіть заборонив друкувати написану ним книгу без вказівки в ній його релігійного сану. За зухвалим відмовою негайно послідував арешт і чергова посилання в Красноярський край. Одинадцятого червня, якраз на День Всіх Святих Преосвященний Лука відійшов в інший світ і був похований в огорожі храму «Всіх Святих».

Про що молитися і в чому допомагає ікона Святого Луки Кримського

Відомо багато випадків, коли молитва перед іконою Луки Кримського допомагала не тільки лікарям успішно провести складну в їх житті операцію, але і ставило на ноги пацієнтів після операційного втручання.
До ікони Святого Луки віруючі звертаються за допомогою в зціленні всіляких недуг, так як були зафіксовані численні випадки, коли мощі святого, а також щира молитва, чудесним способом позбавляла від усіляких недуг.
Святого Луку також просять про просвітління, а саме в допомозі вивчити, і як можна глибше зрозуміти предмет в області медичних наук та інших природознавства.

Купити ікону Святого Луки Кримського

У нашому православному інтернет-магазині кожен християнин може купити ікону Святителя Луки Кримського, виконану руками кращих українських майстрів і з дотриманням всіх церковних канонів. Також в нашому інтернет-магазині ви можете придбати ікону Господа Вседержителя , Образ Божої Матері і рятівника нашого Ісуса Христа, а також купити ікону « Спас нерукотворний »І іншу церковне начиння .
Вся представлена ​​на сайті церковна, а також індивідуальна атрибутика освячена в храмах і виконана з благословення церкви. Частина виручених з продажу засобів ми, як справжні православні віруючі жертвуємо на благі справи, а саме, на відновлення та реставрацію церков по всій українській землі.