Ісус Христос - язичницький Бог / The Pagan Christ «Scisne?

  1. схоже

Приблизно третина населення планети пов'язане спільною вірою в те, що Ісус Христос Син Божий народився від земної жінки, помер на хресті і воскрес Силою Господа. Історія Ісуса надає життю християн. Саме вона надає їм віру, і управляє їх вчинками. Але Том Харпур (Tom Harpur), який присвятив християнства все своє життя, і двоє інших (Timothy Freke, Peter Gandy), які написали шість книг про християнство, зробили висновок, що немає ніяких доказів того, що Ісус коли-небудь існував, як історична особистість . Таємниця на протязі не одного тисячоліття, дивний шифр, висічений на стародавньому камені, чиї секрети розкрили нову історію Ісуса Христа, яка була записана ще за три тисячі років до Його народження.
Рік випуску: 2008
Країна: Великобританія

схоже

  • Ельницкий Л. А.

    Щоб правильно зрозуміти раннє християнство, необхідно згадати античні містерії, релігійний сенс і обрядовість простонародних святкувань типу грецьких крон і римських сатурналий, потрібно вникнути в соціально-утопічну літературу, пов'язану з філософією Вар і кініків, потрібно, нарешті, придивитися до таких широко поширеним в Римській імперії культів, як культ героя Геракла.

  • У кількох ЗМІ з'явилися публікації про нову археологічної «сенсації»: в Назареті виявлено будинок Ісуса Христа. Наскільки це відповідає дійсності?

  • National Geographic

    Він син Марії і Йосипа, основоположник видатної релігії, відомий мільйонам як син Божий - Ісус, найзнаменитіший чоловік на світі. Але через понад 2000 років з моменту його смерті багато питань про його життя залишаються без відповідей. Де він народився насправді, чи була в його житті любов, невже він сам організував своє розп'яття? Сьогодні вчені відкопують нові докази, виявляють подробиці життя стародавніх людей і аналізують Біблію в пошуках зачіпок. Вимальовується зовсім новий портрет людини, яка змінила західний світ і можливо він виявиться не таким, яким ви собі його уявляєте.

  • Барт Ерман

    Ця книга необхідна всім, хто цікавиться Біблією, - незалежно від того, чи вважаєте ви себе віруючим чи ні, тому що Біблія залишається найважливішою книгою в історії нашої цивілізації. Барт Ерман віртуозно демонструє суперечливі уявлення про Ісуса і значенні його життя, якими буквально переповнений Новий Завіт. Він розкриває справжнє авторство багатьох книг, приписуваних апостолам, а також показує, чому основних християнських догматів немає в Біблії. Автор нічого не придумав в гонитві за сенсацією: все, що написано в цій книзі, - результат величезної дослідницької роботи, виконаної вченими за останні двісті років. Однак з якихось причин ці знання про Біблію досі залишалися недоступними суспільству.
  • Щодо особистості Ісуса Христа можна почути три думки: 1. Одні вважають, що це бог, на деякий час зійшов на землю в подобі людини. 2. Інші вважають, що він був євреєм-проповідником, який за життя піддавався суворим гонінням і потім був обожнений прихильниками своїх соціально-визвольних ідей. 3. І нарешті, треті стверджують, що ніякого Ісуса Христа як і його апостолів не існувало і що християнська легенда, сфабрикована за зразком безлічі інших релігійних легенд, склалася в епоху занепаду язичництва, коли людям, отримувати користь з людської дурості, знадобилася нова релігія.

  • Олександр Невзоров

    Хтось громадянин Дураєв, новонавернений, звернувся до мене за роз'ясненнями. Справа в тому, що він спробував з'ясувати у причетний його служителя православного культу: на який день він, причастник Дураєв не здійснюючи гріха, може сходити в туалет «по-великому». Поп на нього накричав і на запитання не відповів, і бідолаха Дураєв благочестиво вже шостий день утримується від відвідин убиральні. Можливо, це подвиг благочестя, але розчарую Дураєва, я не можу відповісти на це питання: на який день можна відвідувати вбиральню. Тому що це все-таки якась внутрікультовая, внутрішньоцерковна історія, і питання теж повинен бути звернений, звичайно, не до атеїстові. Я можу тільки дати коротку і вкрай коректну історичну довідку, взагалі, з цього питання.

  • Євграф Дулуман

    В історії та змісті християнства імена "Ісус" і "Христос" мають набагато більше значення, ніж це усвідомлюють віруючі, богослови і вчені. На нашу особисту думку всебічне вивчення, висвітлення та розуміння цих імен відкриває нові аспекти бачення як самого християнства, так і багато чого з того, що з ним, християнством, пов'язано. Ми, зокрема, вважаємо, що дослідження зазначених імен може стати значним додатковим внеском в дослідження історії виникнення християнства і привести до кардинально нового, можливо - остаточного вирішення проблеми історичного існування Ісуса Христа. Правда, в даній статті ми не ставимо собі завдання дати рішення зазначеної проблеми, хоча і будемо говорить про неї. Наше завдання гранично вузька і гранично конкретно: ми будемо говорити тільки про те, що означає ім'я "Ісус" і ім'я "Христос", що додається до засновника і Богу християнської релігії.

  • Зенон Косидовский

  • National Geographic

далі >>> Наскільки це відповідає дійсності?
Де він народився насправді, чи була в його житті любов, невже він сам організував своє розп'яття?