Молитва про збереження вагітності та народження здорової дитини: сила молитви, до кого звертатися

  1. Всі дороги ведуть до храму
  2. Кожен день з молитвою на устах
  3. Цілюща сила молитви
  4. Кому молитися про збереження дитини
  5. Звернення до святої Матрони
  6. Святі угодники радять вагітним

У давні часи, через відсутність належної медицини, єдине, що могла дозволити собі жінка для збереження вагітності, це молитва У давні часи, через відсутність належної медицини, єдине, що могла дозволити собі жінка для збереження вагітності, це молитва. На сьогоднішній день, незважаючи на всі розвиток, досягнення і великі можливості в області акушерства та гінекології, як і раніше гостро стоїть завдання збереження дитини в утробі матері. Близько 20-25% жінок втрачають плід на ранніх термінах. І при цьому не завжди можна виявити причину, часом лікарі від безсилля просто розводять руками. Найсумніше, що ніхто від цього не застрахований. Ось чому майбутні мами стали частіше вдаватися до допомоги молитви.

Всі дороги ведуть до храму

Вагітність може бути бажаною і небажаної, довгоочікуваної і несподіваною. Але як би там не було, кожна молода життя - це благословення небес і дар Господа. І горе тим, хто не бажає прийняти цю істину. Православна церква займає активну позицію захисту дитини з моменту зачаття.

Сьогодні, маючи хороші аналізи і відмінне здоров'я, у багатьох жінок не виходить завагітніти. А якщо завагітніли не завжди вдається зберегти і виносити дитину. Причини можуть бути різні, але якщо враховувати всі сучасні реалії: екологію, спосіб життя, харчування - народження кожної дитини вже є дивом.

Роль молитви в збереженні вагітності безцінна. У самій її природі закладено нести гармонію і спокій. Це незрозуміле таїнство, що відбувається між Творцем і Його творінням: душа заспокоюється, розум світлішає і з'являється надія в самій безнадійної ситуації.

Молитви можуть бути різні, але функція у всіх одна - дати допомогу, захистити і зберегти. Щоб час в очікуванні дитини проходило відносно благополучно слід звернути увагу на своє духовне життя. І навіть якщо немає серйозних приводів для занепокоєння благодать понад ніколи не буде зайвою.

Дуже важливо відзначити, що в своєму релігійному завзятті деякі більш схильні піклуватися формою, ніж змістом молитви: куди встати, скільки разів вклонитися, з чого почати. Але щира віра серця завжди буде важливіше ритуалу. Слово Боже говорить, що Бог знавче. І якщо немає віри інші дії просто втрачають значення.

Поради для читання молитви:

Незайвим також буде майбутнім мамам сходити до церкви і отримати благословення святого отця на виношування здорової дитини, і по можливості щотижня відвідувати богослужіння в храмі.

Молитися можна буде і у себе вдома, особливо це актуально вже на пізньому терміні або коли немає можливості відвідати храм. Так чи інакше, молитви віруючого серця будуть почуті в будь-якому місці.

Сама наявність вагітності вже достатній привід для того щоб почати молитися. Необов'язково мати загрозу викидня або серйозну патологію, іноді найпростіший стрес може спровокувати руйнівні наслідки. Адже жінка в положенні дуже вразлива, будь то фізично чи душевно. Читання молитви допоможе зміцнити внутрішні сили, дасть емоційну стабільність і спокій. Не дарма її називають диханням життя.

Кожен день з молитвою на устах

Період очікування дитини дуже хвилюючий Період очікування дитини дуже хвилюючий. Як правило, жінка стає вкрай сентиментальною і вразливою: вона ніби все пропускає через себе, з'являються різного роду страхи, недовірливість. Ось чому важливо увійти в спілкування з Господом і просити благословення на спокійну вагітність.

Святитель Феофан Затворник говорив, що жінка, яка має в утробі дитини, дуже тісно пов'язана з ним - і фізично, і душевно, і духовно. Що буде відчувати і переживати мати теж буде відчувати, і переживати малюк. Він постійно чує її голос, вбирає її настрій і емоції. Кроха реагує, навіть якщо мама трохи засмучена або чогось злякалася. Регулярна щоденна молитва допоможе зберегти гармонію в самій собі і зі світом, а також захистить малюка від всяких негативних впливів.

Молитва вагітної жінки:

«Боже Всемогутній, життя Творець і Зберігач! Дякую Тобі, що Ти милостивий до мене, смиренної Своїй невільниці. Ти по щедрості великої благословив мене, давши плід лона. Господи, нині молю Тебе, щоб ніякі гріхи мої перед Тобою не наздогнали дитино в утробі моїй, до милості Твоєї я вдаюся. Не благаю Тебе позбавити мене від долі роду нашого жіночого, Ти Сам визначив народжувати нам в хворобах. Прошу лише смиренно про те, що коли прийде час мій, даруй мені фортеці на дозвіл і визволи мене від хвороб непосильних. Так буде немовля мій здоровий і міцний. Так будеш Ти прославлений і прославити ім'я Твоє навіки! амінь ».

Цілюща сила молитви

Навіть якщо вирок над ненародженим дитиною все ж винесено і прогноз лікарів невтішний, не варто опускати руки Навіть якщо вирок над ненародженим дитиною все ж винесено і прогноз лікарів невтішний, не варто опускати руки. Стан речей в будь-який момент може змінитися, якщо до справи підключаються молитви. Часом це єдиний засіб, який залишається у зневірених батьків.

Молитва про збереження вагітності - це молитва угодна Богові. Тут немає місце егоїзму, амбіціям і гордості, лише гаряче клопотання за ненароджену життя. Святе Письмо вчить нас, що посилена молитва дає результати (Іак.5: 16). І це той самий випадок, коли її не буває багато чи мало. Добре коли до прохань підключаються друзі і родичі вагітної жінки. Підтримка близьких грає дуже важливу роль в цей період.

Життя показує безліч прикладів, коли дітки виношувалися і народжувалися здоровими всупереч всім поставленим діагнозом. Не варто недооцінювати силу молитви, адже через неї приходять чудеса.

Кому молитися про збереження дитини

Священики кажуть, що немає різниці до якого святому звертатися і перед чиєю іконою молитися. Що дійсно важливо і має значення, це щоб в серці була віра в Божу милість і благодать.

Святі, до кого може звернутися вагітна жінка:

  • відозву до Господа Ісуса Христа;
  • молитва Пресвятої Богородиці;
  • прохання Миколи Угодника;
  • молитва Матрони Московської;
  • відозву до Праведної Єлизавети;
  • прохання Ксенії Петербурзької.

Треба відзначити, що молитву про збереження і благополучному народженні дитини слід почати з покаяння, якщо раніше в житті був здійснений гріх аборту. Цей гріх дуже важкий. Будучи смертним, він може обтяжувати душу мертвим вантажем, позбавляючи всіх благословень.

Звернення до святої Матрони

Свята Матрона є істинним благословенням для всіх, хто потребує Свята Матрона є істинним благословенням для всіх, хто потребує. Бог дарував їй сильний цілительський дар. За життя будучи ще семирічним дитиною вона вже брала стражденних, які потім поверталися додому зціленими. Вся її життя полягала в безоплатної допомоги людям.

І до цього дня до матінки Матрони вдаються з різними життєвими ситуаціями: і сімейними труднощами, і з грошовими. Але в першу чергу її увагу до тих, хто дійсно знаходиться в важких обставинах.

Люди нерідко відзначають, що під час молитви перед іконою Матрони Московської відчувається виходить тепло і присутність живої людини.

У біографії матінки є багато випадків, коли вона допомогла жінкам, вже втратили будь-яку надію, осягнути радість материнства. І сьогодні жінки продовжують вдаватися до її допомоги в питаннях зачаття і збереження вагітності, обираючи своєю покровителькою і заступницею. Особливо часто до святий Матрони звертаються, коли вагітність важкий перебіг і є ймовірність загрози викидня.

Матрона постійно казала, що немає тієї біди, яка буде не під силу Богу. Вона завжди звертала увагу людини на Того, хто єдиний чинить знаки. Коли аналізи зовсім погані і медицина не в силах зберегти дитину, дозвольте Богу діяти через ваші молитви.

Слова молитви:

«О, блаженна Матушка Матрона. Щиро прошу тебе про милостиве прощення. Якщо я сильно грішна, чи не дозволь моєму не народженій дитині прийняти мій гріх і збережи вагітність мою довгоочікувану. Захисти мене Матінка від хвороб згубних і підступів бісівських, захисти дитино в утробі моїй. Молю тебе дарувати мені в свій термін благополучно вирішитися під час пологів і нехай суходіл стане нове життя. Запитай у Господа мені фортеці і витримки для збереження дитини і так відпустить Він мені гріхи мої тяжкі. Амінь ».

Святі угодники радять вагітним

Діти можуть долучатися до віри будучи ще в утробі матері. Жінка має можливість благословити прекрасним духовною спадщиною свого ще не народженого малюка. Святі отці кажуть, що виховання дитини починається з вагітності.

Прості дії на кожен день для богобоязливої жінки:

  • здійснювати ранкові та вечірні молитви ;
  • регулярно причащатися Святих Христових Тайн;
  • приймати вранці святу воду і освячений хліб;
  • читати Святе Письмо і християнські книги.

Паїсій Святогорець зазначив, що якщо мати має духовне життя, то дитина в утробі освячується Паїсій Святогорець зазначив, що якщо мати має духовне життя, то дитина в утробі освячується. Надалі це позначиться на його дорослішання і благополуччя, і батьки будуть дуже радіти за нього.

Георгій Задонский дає настанову майбутнім мамам про читання таких молитов, як: «Господи, даруй мені вирішитися», «Створи зі мною по милості Твоїй», «Боже, будь милостивий до мене грішного».

святитель Амвросій Оптинський рекомендував мають в утробі волати до ікони Божої Матері і не менше дванадцять разів читати молитву «Богородице Діво радуйся», можна з поклонами.

Блаженний Августин був свідком великої кількості материнських смертей і він говорить про вагітність як про Божий дар, який потрібно берегти. Сам Бог творить дитя всередині жінки, маючи Свою досконалу волю для нього.

Очікування дитини цілком може бути благодатним часом. Молитви це та дещиця, що під силу зробити кожній вагітній жінці, щоб її малюк народився і був здоровим.