Молитва про збереження вагітності

  1. Справжня суть молитви про збереження вагітності
  2. Молитва жінки при вагітності
  3. Молитва Ісуса Христа про збереження вагітності
  4. Молитва до Пресвятої Богородиці про збереження вагітності
  5. Молитва перед іконою Богородиці «Казанська»

Вагітність можна з упевненістю назвати станом, яке ні з чим не порівняти, особливо, коли вона бажана і запланована. Малюк під материнським серцем робить всіх жінок найщасливішими в цьому світі. Будь-яка вагітна чекає з нетерпінням появи на світ її дитини, вона готується до майбутніх пологів не тільки матеріально і психологічно, а й духовно.

Бувають випадки, коли вагітність протікає не так гладко, як того хотілося б. Також трапляються моменти, коли практично неможливо зберегти життя ще ненародженій дитині. Лікарі бувають просто безсилі, але віруючі жінки в ці моменти сподіваються Всевишньому, щоб будь-яким способом зберегти бажану вагітність.

Як кажуть, не всі воля Господа, в будь-якому діянні Його великий промисел. Однак найчистіша і щира молитва може створити справжні чудеса. Напевно, буде безпомилковим то твердження, що практично будь-яка жінка, яка почула неприємну новину, що обіцяє загрозу її вагітності, неусвідомлено звернутися за допомогою до Всевишнього. Молитва завжди заспокоює людину. А спокій вагітної жінки є одним з головних умов нормального протікання цього процесу. Навіть фахівець, який запідозрив щось неладне, намагається повідомити новину так, щоб не налякати майбутню маму, рекомендуючи вагітної проводити свій час в стані спокою.

Якщо говорити про питання збереження вагітності, тоді досвідчений лікар обов'язково призначить найефективніший і безпечний для плода лікування. А духовний служитель буде тільки підтримувати призначення фахівця, не забуваючи про молитву.

Всі жінки в положенні потребують кваліфікованого втручання, проте духовний стан ніколи не завадить зміцнити. Під час вагітності молитва стає дуже старанної. Ще в материнській утробі малюк харчується цією молитвою і вірою жінки. Майбутня мама повинна частіше причащатися, сповідавшись, особливо в найважчі моменти вагітності. Велику силу несе в собі молитва Ісуса Христа, молитва Пресвятої Богородиці і святих угодників Божих.

Про збереження вагітності сподіваються перед такими чудотворними іконами Богородиці: «Взиграніе немовляти», «В пологах помічниця», «Цілителька», «Феодоровская», «Скоропослушниця». Також прийнято молиться перед іконами батьків Божої Матері, Ганні та Йоакима, Єлисаветі і Захарію, батькам Іоанна Предтечі, Божим угодникам, які по милості Господа нашого в старості років випробували щастя стати батьками.

Справжня суть молитви про збереження вагітності

Духовні наставники навчають кожного, що неважливо, яка ікона буде перед обличчям молящего, не має значення який канон або акафіст будуть читати батьки, схилившись перед іконою, якому святому йти на уклін і просити про заступництво чи допомоги. Найголовніше - це щира віра в Божу милість і постійне перебування в молитві.

Більшість жінок ділиться своїм досвідом, кажучи про те, які вони читали молитви і підтверджують, що вони їм дуже допомогли. Для багатьох пар важка вагітність закінчилася благополучним результатом пологів. Святі отці вважають, що молитва здатна викликати особливу, незриму людському погляду силу. Всі люди заспокоюються, коли читають Святе Письмо. Молитва може втішити, дає віру в благополучне вирішення проблеми, тому вона має величезний вплив на результат важкої вагітності.

У церкві прийнято молитися подумки, про себе, своїми словами кажучи про заступництво і просячи допомоги. Однак існують також і спеціально складені молитви для майбутніх мам. У процесі читання молитви, жінка в положенні зміцнює цим свою віру, знаходить відсутню силу, що допомагає пережити всі труднощі і випробування, не втративши стійкості і віри.

Нижче представлено кілька варіантів подібних молитов для збереження вагітності, якими поділилися мами.

Молитва жінки при вагітності

Милостивий, Всемогутній Боже, сохранітель і Творець неба й землі, всіх земних створінь. Який промовив сам на всіх подружжя на цій землі своє благословення: ось спадщина від Всевишнього - діти, плід лона твого, нагорода від Тебе. Дякую, Боже, за те, що створив мене причетності до цього дару і благословення в подружньому стані. Молю Тебе, благослови дарований Тобою плід лона мого, наділи його Святим Духом Своїм, принесеш в число коханих чад Своїх і зроби причетним до святих таїнств церкви улюбленого Сина, Ісуса Христа, Господа мого, щоб він очистився від ядоносних спадкового гріха, в якому був зачатий.

Господи Всемогутній!

Я і плід моєї утроби по єству суть чада гніву, але Ти, Отче наш, змилосердиться над усіма нами, покропи мій плід иссопом, обмий його, очисти, щоб біліший від снігу він відбілити. Збережи і зміцни його в утробі своїй до того часу, коли слід йому з'явитися на світло. Від Тебе, Всевишній, не схований був плід в утробі своїй коли він утворився. Твої руки змогли влаштувати це. Ти дав йому життя і дихання, і приглядання Твоє збереже його. Збережи мене від переляку і страху, від злого духа, який хотів пошкодити і зруйнувати справу рук Твоїх. Подаруй йому чисту душу, зроби так, щоб виросло його тіло здоровим і неоскверненим, зі здоровими цілими членами, а коли настане час і час, дозволь мене по Своїй милості. Подаруй мені силу й міць до народження, допоможи своїм всемогутнім і полегшу мої страждання, тому що це справа Твоє, чудотворна Твоя сила, милість і Твоє милосердя.

Пам'ятай про те слово, яке Ти говорив, Ти витягнув мене з утроби, я прихильна до Тебе від народження, від материнського лона, Ти мій Бог. Ти заспокоїв у грудях матері мене. Ти всемогутній і відає, зрячий нужду кожної людини.

Ти сказав, що дружина під час пологів терпить скорботу, оскільки прийшов її час. Господи! Заради Твого серцевого співчуття і виконання жалості серця Твого, молю, пішли полегшення скорботи моєї, яку Ти давно передбачав, зроби плід з утроби моєї, з живим здоровим тілом і освіченими, неушкодженими членами.

Отримую його Тобі, в Твої руки, отческому обійми, в Твоє милосердя і милість вважаю його, Ісусе Христе, в Твої святі обійми, благослови плід лона мого, як благословив дітей, які приносили Тобі, коли говорив: «Відпустіть дітей і не суперечте приходити їм до Мене, оскільки таке Царство Небесне ».

Святий Отче! До Тебе приношу цей плід лона мого, поклади на нього Свою благодатну руку. Благослови його перед Святим Духом і освяти його, коли він прибуде в наш світ, блаженним, святим хрещенням . Зроби його новою подобою Твоїм, очисти і обмий Кров'ю Своєю, зроби його членом Свого храму, святий християнської Церкви Твоєї, щоб його уста вимовляли хвалу Тобі, щоб він назавжди став чадом і спадкоємцем вічності, через гірке, святе страждання Твоє, смерть і святе ім'я твоє, Ісусе Христе.

Амінь.

Молитва Ісуса Христа про збереження вагітності

Всемогутній Господи, Творець всього невидимого і видимого! До сина улюбленого Божого, до Тебе прибігаємо ми, розумні створення, оскільки Ти створив наш рід по особливому раді, з невичерпною мудрістю зробивши наше тіло з цієї землі, вдихнувши в нього людську душу, душу від Свого Духа, щоб ми стали подобою Твоїм. І хоча з волі Твоєї було створити нас як ангелів відразу, тільки б Ти побажав, однак за мудрістю Твоєї завгодно було, щоб в установленому порядку шлюбу, через чоловіка і дружину, тривав рід людський. Ти забажав благословити людей, щоб вони множилися і росли, наповнюючи не тільки землю собою, а й ангельські сонми. Отче і Боже! Хай буде навіки-повіку прославляйте Господнє Твоє ім'я, за все, що Ти зробив для нас!

Дякую тобі, Господи, за Твоє милосердя, що не тільки я пішла від чудотворного творіння Твого і поповнюю число людей, а й що удостоєна була плодом утроби своєї. Це Ти, Твій дар, Отче тіла і духу! Звертаюся тому до Тебе і молю смиренно через усе те допомоги і милості, щоб те, що в мені дано твоєю силою, збереглося і призвело до народження.

Я знаю, Боже, що я не у владі і не в силах обирати свій людський шлях, ми занадто схильні до падіння, не можемо оминути всіх мереж, які розставляє злий дух з ласки Твоєму, не можемо уникнути злополучія, яке шле нам наше легковажність. Твоя мудрість - безмежна, все буде так, як Ти побажаєш, збережи від будь-яких напастей.

Я, великий і милосердний Отче наш, дав у Твої руку себе в моїй печалі, молю, щоб ти змилосердиться і зберіг від усякого страждання. Пішли чоловікові милому моєму і мені відраду, Владика радості життя! Щоб, після Твого благословення, поклонялися Тобі від усього серця і служили з радісним духом. Я не хочу втратити те, що Ти наклав на весь наш рід, наказуючи в хвороби народити чадо. Я смиренно прошу допомоги перенести всі страждання і пішли благополучне вирішення. Якщо почуєш Ти мою молитву і пошлеш нам гарне і здорове дитя, клянемося привести його до Тебе знову і присвятити служінню Твоєму, щоб зміцнився для нашого насіння милосердним Отцем і Богом, клянемося бути Тобі завжди вірними слугами з дитиною нашим.

Почуй, милосердний Господи, молитву Твоєї раби, виконай молитву мого серця, заради нашого Спасителя, Ісуса Христа, який втілився заради нас, перебуваючи нині з Тобою і Духом Святим, щоб правити в вічності.

Амінь.

Молитва до Пресвятої Богородиці про збереження вагітності

О, Пресвята Божа Мати, помилуй мене, Твою рабу, прийди до мене на підмогу в годину небезпек і хвороб моїх, з якими народжують свої чада все бідні нащадки Єви. Згадай, Благословенна Матір Божа, з якою любов'ю і радістю йшла Ти поспішно в країну гірську, щоб відвідати Свою сродніцу Елисавету в пору її вагітності, яке чудове дію Твоє благодатне відвідування справило на матір і на дитину. Даруй мені по Своєму невичерпного благословення вирішитися благополучно від тягаря, подаруй мені благодать, щоб дитина, яка покоїться під моїм серцем, прийшов в цей сир, подібно до Івана, святому немовляті, поклоняючись Господу нашому, Божественному Спасителю, який з любові до людини, і Сам був колись немовлям.

Велика радість, якої було переповнене Твоє незаймане серце про погляд на Твого новонародженого Сина, Ісуса Христа, та потішить скорботу, яка належить мені серед хвороби народження. Життя всього світу, мій Спаситель, якого Ти народила, та врятує рабу свою від смерті, яка присікає багатьох матерів в день дозволу і прічтет плід моєї утроби до числа Богом обраних. Почуй, Богородиця, смиренну мою благання і зглянься на бідну грішницю Свою, оком Твоїм благодаті. Чи не посором сподівання мого на велике милосердя Твоє і осені мене, Ісцелітельніца, Божа Матір, щоб сподобилася і я випробувати на собі, що Ти - милосердна Мати, щоб я прославив я Твою благодать, що рятує всіх від хвороби і скорботи, які не спростовує молитви грішників.

Амінь.

Молитва перед іконою Богородиці «Казанська»

Читайте також:

Преблагая моя Царице, Надія моя, Богородиця, предстательніца дивних і сірих приятелька, скорботних в радості, обділених, покровителька! Почуй мою біду, забери мою скорботу, допоможи мені немічною, грішниці Твоєї. Забери кривду мою, дозволь Ти, яко воля Твоя, допоможи рабі своїй. Молю Тебе, Божої предстательніци, на благі справи утешітельніци, Велика Богоматір, збережи мене і благослови на віки віків.

Амінь.

Велика Матір Божа, Не відверни Свого особи від мене, Твоєї грішній раби (вказуєте ім'я), благослови від Твоєї Чудотворної ікони, Божої Матері Казанської, не бери у мене, прийми молитву мою, яку від щирого серця підношу Тобі, збережи плід в утробі моїй і допоможи благополучно народити в покладений мені годину. Благоволи великою Твоєю і невимовною милістю.

Амінь.