Мусульманський сонник, тлумачення мусульманських снів

  1. Які бувають сни?

До істинно віруючим мусульманам часто приходять віщі правдиві сни. Те, що мусульманські сни часто збуваються, є одним з численних ознак наближення Судного дня, і сьогодні це помічають вже багато: ще давним-давно Посланник Аллаха сказав: «Коли наблизиться час Судного дня, майже всі сни мусульманина будуть правдивими».

Подивіться також наш сонник - тлумачення снів онлайн.

Перший сон, який коли-небудь був помічений людиною, приснився ще Адаму. Одного разу Всевишній запитав у нього: «Ти бачив все, створене мною. Але чи не помітив ти з усього побаченого кого-небудь схожого на тебе? »Адам відповів тоді:« Ні, про Господь, сотвори ж мені пару, схожу на мене, щоб жила зі мною і визнавала тільки Тебе і поклонялася тільки Тобі, як і я ... ». Аллах приспав Адама і створив Єву. Коли ж Адам прокинувся, Аллах запитав у нього: «Хто це, що сидить біля твоєї голови?» І Адам сказав: «Це бачення, яке ти показав мені уві сні, про мій Господь!»

На сьогоднішній день можна знайти безліч так званих мусульманських сонників на арабській мові, які пояснюють сни по Корану і сунне. Серед них є як зовсім малі, так і досить великі і авторитетні. Однак лише зовсім небагато, пізнали мудрість релігії і бачень, можуть використовувати їх в досконало і виконати тлумачення снів за мусульманськими звичаями - більшість хоч і бачить віщі сни час від часу, не може їх правильно інтерпретувати.

Саме тому ми пропонуємо вашій увазі основні правила, які допоможуть вам в пізнанні своїх снів. За основу взято сонники по Корана і сунни - праці великого арабського аліма Імама Мухаммада Ібн Сирин Альбар, Імама Джа'фара Ас-Садик і Ан-Наблус.

Які бувають сни?

Перше, що необхідно знати, це які бувають сни і яке їх походження. Сни бувають наступних видів: хороші сни, погані сни, сни-переживання. Є ще плутані сни, які не належать до жодного з перерахованих видів, - вони нескладні, змішані і неявні, а тому їх неможливо розтлумачити.

Ці сни з'являються від Аллаха і є однією з частин Пророцтва. Їх також називають аль-мубашшіратамі - Пророк говорив, що це «праведні сни, які бачить людина або бачаться вони йому».

Якщо вам наснився хороший сон, то необхідно зробити наступне: возвеличити Всевишнього Аллаха за дане їм бачення, радіти і чекати хорошого, розповісти цей сон того, хто вас любить і бажає добра, а також розтлумачити його правильно і добре.

Ці сни наводить шайтан, щоб викликати у людини страх в душі і знущатися над ним уві сні. Сни, які приходять від шайтана, насичені поганим, засуджує Аллахом, вони безглузді і закликають до вчинення гріхів. Потрібно знати, що сни від шайтана приходять, якщо людина ліг спати нечистим, з поганими думками або на ситий шлунок. Для того щоб надалі людині приходили сни від Аллаха, необхідно лягати спати чистим, з думками про Аллаха і читаючи молитву дуа.

Якщо ж поганий сон все ж наздогнав вас, то для того, щоб він не завдав шкоди, необхідно зробити наступне: попросити Аллаха захисту від зла цього сну, тричі попросити Аллаха захисту від шайтана, тричі поплювати в ліву сторону, поміняти положення, в якому спав , і зробити намаз. І нікому не розповідайте цей сон і ніколи не тлумачте його для себе!

  • Сни-переживання

Ці сни відають про те, про що мусульманин думав або що трапилося наяву, що він звик робити або що його сильно турбує.

Мусульманські сонники докладно описують присутність кожного символу уві сні. Наприклад, згідно з ними, молоко означає знання, бо так їх трактував сам Пророк, а корабель - порятунок, бо Всевишній Аллах говорив: «... І Ми врятували його <листопада> і тих, хто були на ковчезі ...».

тлумачення снів по сунне - дуже цікаве і корисне справу, адже як саме ви істолкуете свій сон, так він і збудеться.

Бережіть себе і нехай береже Вас Аллах!

Бережіть себе і нехай береже Вас Аллах

Якщо ви знайшли помилку, виділіть текст і натисніть Ctrl + Enter.

Які бувають сни?
Але чи не помітив ти з усього побаченого кого-небудь схожого на тебе?
Коли ж Адам прокинувся, Аллах запитав у нього: «Хто це, що сидить біля твоєї голови?
Які бувають сни?