Несповідимі чи шляхи Господні ?.

Так, якщо творцем світобудови був Всевишній.Але якщо творцем був Абсолют, то його і промисел його можна пізнати, якщо світобудову - не хаос, а втілена закономірність.



Нижче наводжу перелік провокаційних питань для атеїстів, які висуває християнство (y-jesus.org/russian/print/), щоб у оних викликати паніку.Зрозуміло, не без підстави, оскільки з боку офіційної науки немає чіткої відповіді на питання: хто або що є творцем всесвіту?
- Чи був Ісус Христос реальною історичною особою?
- Чи був змова да Вінчі?
- Бог чи Ісус Христос?
- Чи правду кажуть Євангелія?
- Чи був Ісус Христос Месією?
- Чи справді Христос воскрес із мертвих?
- Чи актуальний Ісус Христос сьогодні?
- Стверджував чи Ісус Христос, що він - Бог?
- Чи вірили апостоли, що Ісус Христос - Бог?
- Чи сумісні наука і християнство?
- Відкрила чи наука Бога?
Проте, якщо виходити з того факту, що існуюча наукова картина світобудови, заснована на версії Великого вибуху Протозірки виключає промисел надприродного суб'єкта, як творця світобудови, то слід його прийняти за основу атеїзму.
Проте можна стверджувати, що пророк Ісус в ролі месії таки був затребуваний суспільством.Він володів рідкісним даром цілителя, яким створив собі ореол надлюдини.Тим більше, що, завдяки магії успішного цілительства, сам того не підозрюючи (а може усвідомлено застосувавши досвід магії тибетських лам), він зміг придбати ореол сина божого і пророка іудаїзму.
Природно, піднесення іудейського монотеїзму над язичницьким пантеоном богів римлян в месіанство Ісуса не могло не викликати стурбованості римської влади.І тому його запросив до себе Понтій Пілат, щоб урезонити бунтаря.Але не вийшло, з одного боку.А публіка, з іншого боку, жадала видовища воскресіння сина божого, тобто, підтвердження його божественності відповідно до закону достатньої підстави, а саме критерієм практики.
Не виключено, що Ісус занадто пізно усвідомив всю безвихідність свого становища, опинившись типу між молотом і ковадлом, бо критерій практики невблаганний.Далі були тридцять срібників для Іуди, Голгофа, розп'яття і в ночі його таємне поховання.Тим самим розп'яття Ісуса Христа стало символом його самопожертви в ім'я порятунку людства з кайданів варварства, підкріплене його нібито чудесним зникненням з хреста.
Отже, подвиг Ісуса з Назарета був затребуваний суспільством і приніс свої плоди, посприявши зародженню християнської релігії.З тих пір багато води утекло, а християнство тим часом розширювало сферу свого впливу.
Зрозуміло - проводячи моральну політику в масах, християнство не суперечить науці образністю релігійної символіки.Його затребуваність - в духовному очищенні суспільства від гріховності, тобто, він порушення правил суспільної моралі і в наближенні її до норм біблійних заповідей.
Однак 2-х тисячолітня практика християнства не усунула громадські пороки, коли його зусилля спрямовані не на їх причину, а на їх наслідок.Проте людство стало цивілізованішим.Тобто, навчилося робити вигляд, подібно дресирувати звірові в цирку, при цьому по життєвої необхідності порушуючи біблійних заповідей.Бо суспільне буття визначає (обумовлює) суспільне і масову свідомість (Маркс).
Дивимося в корінь.У моєму попередньому повідомленні (www.politforums.net/foreign) було показано нищівної властивість критерію практики, якого, як бачимо, не уникнув і Ісус Христос.Тепер же звернемо увагу на підгрунтя закону достатньої підстави (критерію практики), до визначення якого долучалися Лейбніц, Кант, Шопенгауер та інші корифеї філософії.
Почну цитатою з вступної статті І.С.Нарского до видання томи «А.Шопенгауер.Вибрані твори ».1992.стр. 14.
«У вченні про чотирьох видах дії закону достатньої підстави Шопенгауер використовував думку Лейбніца про те, що різні модифікації його дії зводяться до деякого загального основи і що всім їм відповідають свої різні варіанти істинності.Використана Шопенгауер і схема різних видів заперечення у Канта - реального, формально-логічного, математичного та антиномически-діалектичного.І подібно Канту, Шопенгауер відносить дію закону достатньої підстави у всіх його варіантах тільки до області явищ, а до сфери суті він не має ніякого відношення ».
І Лейбніца, і Шопенгауером заперечень з цього питання не маю.Керуючись філософією позитивізму, вони підійшли до «деякого загального основи».
Виявляється, цим загальним підставою і є, універсальний для зазначених трьох видів дії закону, критерій істинності, іменований в наш час критерієм практики.
Стало бути, він застосуємо лише в умовах позитивістської практики як достатня підстава дій, за винятком четвертого виду дії - діалектичного.Останній власне і є науковим методом пізнання сутності, інструментом розкриття «речі в собі».Залишається лише розпізнати сутність за допомогою вказаного методу, інтуїції і фізичних ознак її прояву.Тобто, за допомогою трьох дій по закону достатньої підстави і сформулювати дедуктивний (ноуменальний) критерій істинності.
Як ніяк, а в цьому сенсі Шопенгауер виявився пророком.
Цитую.«Що ж таке потойбічна сутність
Насправді, звичайно виступаюча на поверхню світу уявлень в закамуфльованому, так би мовити, вигляді?Будь-яке понятійне пізнання тут припиняється, "річ в собі" доступна лише інтуїтивної здогадки, на яку звичайні люди не здатні, тим більше, що користолюбство замутняет і деформує їх і без того слабкі пізнавальні можливості.Але людей, здатних до глибинного інтуїтивного прозріння, посунути хоча б до тіні знання про світову сутність може та обставина, що ця сутність сама є своїм власним вісником.Ця сутність є Світова Воля, одна і єдина, хоча в світі своїх явищ (подань) вона виступає у вигляді безмежного різноманіття ».(Там же, стор.17).
Дійсно, Абсолют ( «Світова Воля») підказує про те, де треба шукати відповідь на питання: що ж таке потойбічна сутність дійсності?Ясна річ, це - явища природи, що володіють фізичної стійкістю тривалого існування - зірки і елементарні частинки.
Отже, прихована в них сутність є спосіб їх існування, як фізичного організму.Але її можна виявити тільки за допомогою діалектичного методу, який дивним чином вибудовує характерні ознаки зазначених явищ в цілісну картину способу існування.І це видно на ілюстраціях нижче.Зворотній завдання, і досить важка, виникне при втіленні діалектики в ліберальний хаос і адміністративну систему авторитарного держави.Тут, як то кажуть, без інтуїції і нарзану не обійтися.
Таким чином, дедуктивним критерієм істинності є тотожність ознак явища природи з реконструкцією способу його існування на основі закону діалектики.
І ось тепер можна задатися питанням на злобу дня: а чи не можна стабілізувати змучений «нарзаном» суспільний організм за допомогою закону діалектики?Зрозуміло, можна.І потрібно.І тільки так можна реалізувати демократичний ідеал людства, звільнившись від пут суб'єктивізму і пороків авторитарного конфігуратора влади (за Марксом - базис).За ідеологією справжньої демократії далеко ходити не треба - вона стоїть на запасній колії.І щоб запустити, досить відмашки Кремля, зеленого семафора в сторону Чжуннаньхая і Білого Дому.
Отже, озброївшись новим методом пізнання і заглянувши всередину зірки і планети, переконуємося, що їх обертається не інерція, що не чорти, а 8 полярних пульсарів з 24-х.При цьому 16 екваторіальних пульсарів лише катаються на «каруселі», так як обертаються в різні боки.Цей факт виявляємо на поверхні Землі, в відомих так званих аномальних зонах, де знаходяться їх осі і де з'являються відомі циклони і антициклони атмосферних збурень, а також обертові спиці в океані.

Середина Сонця і Землі

Так, якщо творцем світобудови був Всевишній.Але якщо творцем був Абсолют,
то його і промисел його можна пізнати
1-е Івана, глава 2
4 Хто говорить: "я пізнав Його", але заповідей Його не дотримується, той брехун, і немає в нім правди!
євангеліє - пізнавальна література
на Кам'яних скрижалях є Ім'я Бога?
абсалют горілку пізнав
тварцов при владі наслухався
што додати
за што платять тварци дегенерати?Підготовка до ЄДІ з російської мови.10-11 класи
ГосподьАбсолютно несповідимі.Навіть тим, кіт.вважають себе пастирями богообраними.Хоч і намагаються чогось своєї пастви вселити і пояснитиedvard goncharenko 35503 (35503) писав (а) у відповідь на:

> Проте, якщо виходити з того факту, що існуюча наукова картина світобудови, заснована на версії Великого вибуху Протозірки виключає промисел надприродного суб'єкта, як творця світобудови, то слід його прийняти за основу атеїзму.


Давайте переведемо це твердження на людську мову. Коли, дуже давно, не було нічого, ні енергії, ні часу, ні простору, і раптом, без зовнішнього потиличника, все це вибухнуло, закрутилося, закрутилося, зацокав час, виникли фізичні, а потім і хімічні закони, всупереч яким, зокрема другим законом термодинаміки, виникло життя. Життя досягла такої кульмінації опору ентропії, що зуміла сама себе усвідомити і організувати. Нормально так? Нормалек, тільки до чого тут наука? Атеїсти ставлять діагноз віруючим, апелюючи до науки, але подібна догма не витримує жодного наукового критерію, чисте безумство, яке майже сотню років такі ж божевільні доводять за допомогою дисциплін природознавства. У чому тоді відмінність від рушити всіма фазами на Біблії і адепта секти "саме все зробилося"? Давайте переведемо це твердження на людську мову - Елементи складові матеріальний світ мають розмір менше фотона. Простір наповнене такими елементами називається ефіром.
- З елементів ефіру способом кристалізації стали утворюватися перші фотони. Фотони - елементи світяться, нашого видимого спектру випромінювань.
- На основі фотонів способом подальшої кристалізації стали утворюватися елементарні частинки і, потім, перші атоми: водень, гелій.
- З скупчень водню і гелію утворилися перші зірки. edvard goncharenko 35503 (35503) писав (а) у відповідь на:
Так був. Диму без вогню не буває.

> - Чи був змова да Вінчі?

Навряд чи.

> - Бог чи Ісус Христос?

Ні, він лише син Божий, як і ми всі тільки ВІН дав йому великі можливостей і здібностей. Багато людей лікують як він.

> - Чи правду кажуть Євангелія?

Неправду. Багато не стикувань з законами природи.

> - Чи був Ісус Христос Месією?

Так, але немає пророка в своїй вітчизні. (Баба Ванга теж була послана нам як пророк, але її використовували в основному як цілющий).

> - Чи справді Христос воскрес із мертвих?

Ні, тому що в цьому випадку він повинен був весь перетворитися в енергію, а за формулою Енштейна при звільненні енергії з матерії в 60 кг весь Ізраїль злетів би в повітря.

> - Чи актуальний Ісус Христос сьогодні?

Не дуже, актуальні лише заповіді Мойсея.

> - Стверджував чи Ісус Христос, що він - Бог?

Ні, навпаки, заперечував: "Чому ти називаєш мене благим (божественним)? Один Бог благ".

> - Чи вірили апостоли, що Ісус Христос - Бог?

Ні, інакше не билися б за владу між собою, хто стане біля керма найвпливовішої секти замість Ісуса.

> - Чи сумісні наука і християнство?

Питання некоректне. Наука може поєднувати, але не поєднуватися.

> - Відкрила чи наука Бога?

Поки що немає, але вже на підході.
>
Поки що немає, але вже на підході Nitroacid TNT 39394 (39394) писав (а) у відповідь на:

> Коли, дуже давно, не було нічого, ні енергії, ні часу, ні простору, і раптом, без зовнішнього потиличника, все це вибухнуло, закрутилося, закрутилося, зацокав час, виникли фізичні, а потім і хімічні закони, всупереч яким, в зокрема Другому закону термодинаміки, виникло життя.


взагалі-то ... колись ... в просунутих "наукових колах" ... вважалося ... що сонце обертається навколо землі ...)
до речі ... як на Вашу думку ... Біблія - ​​це літературний твір ... або науковий трактат ... даж сьогодні ...? ...)
взагалі-то ІВВ (ІВВ) писав (а) у відповідь на:

Вважаю себе глибоко віруючою людиною, навіть майже християнином, але Біблія, вибачте, не хочу обговорювати, щоб не зачепити почуттів віруючих. Те ж що увійти до мечеті у взутті. Для мене розуміння Бога, вже давно вийшло за межі текстів. Будемо вважати що Біблія, це буквар для першокласників. Можна його зберегти, як пам'ять про безтурботних днях, але перечитувати і обговорювати ...... звільніть. Nitroacid TNT 39394 (39394) писав (а) у відповідь на:

> Давайте переведемо це твердження на людську мову. Коли, дуже давно, не було нічого, ні енергії, ні часу, ні простору, і раптом, без зовнішнього потиличника, все це вибухнуло,


Людська мова блудливий. Давайте користуватися науковою мовою. Дуже давно не було нічого, крім абсолютної можливості виникнення матерії, коротше - Абсолюту. Тим самим Ніщо не абсолютне, так як вічно існує заперечення заперечення. Цей закон - життєстверджуючий, якщо хочете - той самий "запотиличник". Дерзайте. Людська мова блудливий Алексєєв (adwan) писав (а) у відповідь на:

>> - Відкрила чи наука Бога?
> Поки що немає, але вже на підході.


Так і є. На підході, але там виявився не Всевишній, а закон заперечення заперечення, який силою опору зупиняє абсолютний колапс простору в Ніщо. За Хокингу - в сингулярну точку. Ну, це умовна точка, коли безвідносно. А скоріше - первинне простір, що перебуває в стані флуктуацій сферичних мініпространств і тим самим зберігає можливість зародження матерії. Корифеї філософії його називають по-різному - Абсолют, Світова Воля, Абсолютна ідея і т. Д. Так і є edvard goncharenko 35503 (35503) писав (а) у відповідь на:

Що таке Абсолют, опишіть. Можете науковою мовою. Знаєте що таке інстинкт? Наукове слово таке, це коли вчений не знає, чому павуки виплітають павутину, витримуючи кути до ангстрема, тоді він поправляє очечки, здіймається перст в небо, і каже, - інстинкт. І відразу всім все ясно, yoлипали, ось ми тупі, це ж інстинкт! Так і ви, - Абсолют! Без шведської горілки того ж назви і не врубав, але після літра на рило, зрозумієш все, і ще інших навчиш. Nitroacid TNT 39394 (39394) писав (а) у відповідь на:

> Що таке Абсолют, опишіть. Можете науковою мовою.


Вже опісля. Читайте моя відповідь Алексєєву вище. Вже опісля edvard goncharenko 35503 (35503) писав (а) у відповідь на:
Хокінг вважає (розрахував), що при розширенні Всесвіту утворилося кілька паралельних світів, які відняли частину гравітації у загальній, внаслідок чого Всесвіт ніколи вже не стиснеться.
Мені далеко до Хокінга, але я вважаю, що крім усього іншого при розширенні Всесвіту поряд з матерією утворилася польова (хвильова, нематеріальна) розумна форма життя. Вони розвивалися паралельно, як єдність протилежностей. І так як природні катаклізми на польову форму життя не впливає і не знищує, то нічого їй не заважало розвиватися мільярди років, що дало їй можливість розвинутися до Вселенського Розум (Бог, святий дух). Після смерті матеріального істоти, то що було життям (душею) переходить в розпорядження Бога (Вселенського Розуму). Бог розводить нас для душ, тому що ТАМ душі не можуть розмножуватися - вони можуть з'явитися тільки в матеріальному світі. (Тут якраз і відбувається зв'язок матеріального і нематеріального). Бог стежить за нами, як пастух за стадом, але не втручається в наше життя, як пастух не втручається в життя стада, тому що стадо живе за своїми законами (якщо барани б'ються, то це їх, дурників, справа). Бог через Мойсея дав нам десять заповідей морального поведінки як людини, так і суспільства. Але на жаль людина придумав собі своїх законів пов'язаних з матеріальними відносинами і живе по ним, поклоняється золотому теляті і часом зовсім забуваючи про ЙОГО законах моралі. Звідси і б'ємося на війнах як барани.
Return to the list of threads

Зрозуміло, не без підстави, оскільки з боку офіційної науки немає чіткої відповіді на питання: хто або що є творцем всесвіту?
Чи був Ісус Христос реальною історичною особою?
Чи був змова да Вінчі?
Бог чи Ісус Христос?
Чи правду кажуть Євангелія?
Чи був Ісус Христос Месією?
Чи справді Христос воскрес із мертвих?
Чи актуальний Ісус Христос сьогодні?
Стверджував чи Ісус Христос, що він - Бог?
Чи вірили апостоли, що Ісус Христос - Бог?