«Незаперечна» доказ існування Бога. | "Обери життя"

2 грудня 2016 | Опублікував: Alena Dorofeeva

Чи існує насправді Бог? Це питання нерідко стає предметом дискусій між християнами і атеїстами. Як ті, так і інші завжди готові оскаржити точку зору опонента і, може бути, навіть не завжди пропонуючи особливо вагомі аргументи на підтримку своєї думки, кожен раз залишаються переконаними в своїй правоті. Опинившись свідком або навіть взявши участь в подібного роду дискусіях, як християнка, я мимоволі підійшла до питання «Чи існує« незаперечне » [1] свідоцтво реальності Бога? »

Відразу хочу обмовитися. Моє питання була викликана не честолюбним бажанням переспорити атеїстів або залишати за собою останнє слово в розмовах подібного роду. Це не питання чиєїсь правоти. Це питання земного життя і долі у вічності. Я щиро бажаю, щоб багато хто зміг поглянути на цю життя іншими очима, очима людини, примиритися з Богом, що має з Ним спілкування і не сумнівається в Його любові ... Щоб багато дозволили Богу розібратися зі своїми земними і душевними проблемами, викликаними гріхом і невір'ям ... Щоб багато знайшли надію і звільнилися від страху смерті і невідомості ... Особисто я, одного разу переконавшись в реальності Бога і прийнявши його в серце, шкодую лише про те, що не зробила цього раніше, і переживаю про тих людей, з якими цього ще не сталося ...

Що ж послужило для мене таким «незаперечним» доказом існування Бога Що ж послужило для мене таким «незаперечним» доказом існування Бога? Близько трьох років я провела в сумнівах і коливаннях на цей рахунок. І хоч з дитинства була схильна вірити в Нього, подорослішавши, зрозуміла, що «жива» віра в Бога передбачає певні зміни в житті, адже «віра без діл мертва», і це стосується не тільки добрих вчинків, а й усього способу життя, який повинен відповідати Божому Слову ... Своїми силами вдавалося виконати лише малу частину того, про що говорило Святе Письмо ... На багато я просто була не готова піти, тому що не була затверджена в реальності Біблійного Бога. І бачачи, що інші віруючі в набагато більшій мірі могли слідувати Євангелію, я дивувалася тому, як їм вдавалося йти на такі «жертви» і «обмеження». Напевно, зрозуміти це я змогла з двох причин: тому що, по-перше, не заперечувала реальності Бога і була відкрита до того, що свідчення Його буття досягне моєї свідомості, а по-друге, дозволяла Богу донести до мене це свідчення, наприклад, буваючи на богослужіннях або звертаючись до Нього. Тобто фактично, не маючи «незаперечного» аргументи «за» або «проти» існування Бога, я перебувала в пошуку. З одного боку, я не могла погодитися тим, що Бога немає, оскільки, в такому випадку, втрачається сенс людського життя. Виходить, що людина створена в результаті еволюції лише для нескінченного процесу самовідтворення, який не має конкретного напрямку і визначається випадковими чинниками, а я є його безликим ланкою, виконую роль будівельного матеріалу для нього ... З іншого боку, я не мала чіткого і «незаперечного» докази існування Бога. Адже якщо Біблійний Бог реальний, Йому не важко дати мені свідоцтво Своєю реальності. І одного разу я отримала це свідоцтво. На одній з молодіжних конференцій під час молитви я пережила зустріч з Ним. Я відчула глибину величі і святості Бога, не менше реального, ніж весь матеріальний світ, мене оточував, я побачила всю свою нікчемність і гріховність в Його очах і Його безмежну любов, готову пробачити мене і дати мені нове життя. З цього моменту у мене більше не залишилося сумнівів в існуванні Бога.

Моїм свідченням реальності Бога стала особиста зустріч з Ним Моїм свідченням реальності Бога стала особиста зустріч з Ним. «Але як бути з тими людьми, які не пережили такої зустрічі?» - думала я. Чи є для них універсальне «незаперечне» доказ існування Бога? Довгий час я шукала відповідь на це питання і вважала, що, цілком ймовірно, такого докази немає ... І в більшості випадків вибір між вірою в Бога і вірою в атеїзм визначається обставинами в житті людини і його природною схильністю до тієї чи іншої світогляду ... І будь-які спроби привести невіруючому людині такий аргумент на користь існування Бога, який змусив би його задуматися над цим питанням, а не захиститися контраргументом, приречені на провал. Але в якийсь момент я зрозуміла, що такий аргумент все-таки є. «Незаперечним» доказом реальності Бога є той факт, що кожному, хто відкритий до того, щоб прийняти її і хто готовий шукати аргументи не тільки «проти», а й «за» неї, Бог Сам свідчить про Себе. Мені не раз доводилося чути про те, що люди не вірять в Бога, тому що Він не відповів на їхню молитву, тому що в світі стільки несправедливості, тому що на частку невинних людей випадає так багато страждань і ін ... Але, на мій погляд, все це не говорить про те, що Бога немає ... я думаю, справжнє доказ відсутності Бога - це життя повна щирого, непідробного шукання Бога, що залишився без відповіді ... Особисто мені ще жодного разу не доводилося стикатися з подібного роду аргументами з боку невіруючих людей ... І я впевнена, що жоден чес тний перед самим собою та іншими людина ніколи не зможе привести такий аргумент. Тому що Сам Господь говорить в Писанні: «шукатимете Мене і знайдете, коли шукатимете Мене всім своїм серцем» (Єр. 29:13). І в іншому місці: «Просіть, і дасться вам; шукайте, і знайдете; стукайте, і відчинять вам; бо кожен, хто просить одержує, хто шукає знаходить, а хто стукає відчинять »(Мф. 7: 7-8). Кожен, хто відкритий до прийняття Божого свідоцтва про Себе Самого, і шукає його, рано чи пізно отримує його.

[1] Незаперечним воно є тільки для тих, хто готовий неупереджено розглядати можливість існування Бога як таку, тому дане слово взято тут в лапки.

Дорофєєва Олена

[email protected]

Що ж послужило для мене таким «незаперечним» доказом існування Бога?
«Але як бути з тими людьми, які не пережили такої зустрічі?
Чи є для них універсальне «незаперечне» доказ існування Бога?