Поведінка в храмі | Як потрібно поводитися в храмі

  1. Як потрібно поводитися в храмі?
  2. Правила поведінки в храмі
  3. Моліться про інших
  4. Якщо ваша свічка впала або згасла
  5. Якщо погано чутно молитву

Православний храм - це місце таємничого і незбагненного присутності Бога на землі, це величний будинок Божий Православний храм - це місце таємничого і незбагненного присутності Бога на землі, це величний будинок Божий. Поведінка в храмі має бути побожним, так, щоб не образити велич святині, не викликати на себе гнів Божий.

Як потрібно поводитися в храмі?

Приходити в храм слід до початку богослужіння, щоб встигнути подати записки за здоров'я та за упокій, купити свічки, поставити їх і не поспішаючи, благоговійно прикластися до ікон, покласти пожертвування на переддень.

Правила поведінки в храмі

Прийшовши в храм, бережіть священну тишу храму. Не розмовляйте. Нічого не питайте у тих, хто молиться, чи не відволікайте від молитви. Правильна відповідь на своє питання можна отримати тільки у священика після служби.

У храм потрібно приходити заздалегідь, до початку служби, щоб поставити свічки перед іконами, налаштуватися на сповідь і молитву.

Під час читання Євангелія, Діянь і Послань святих апостолів, коли біля вівтаря або перед Царськими вратами на амвоні читає священик або диякон, або в центрі храму - паламар, - забороняється будь-яке пересування по храму. Уважно слухайте слова Писання, зверніть погляд свій вниз і не відволікайтеся.

Не турбуйтеся, якщо відразу все не зрозумієте. Будь-яке знання не дається легко. Господь не залишить без уваги і самого малого зусилля, якщо воно щиро. Ходіть в храм частіше і, по молитві, все відкриється.

Якщо вам хтось зробив зауваження, не поспішайте дратуватися, щоб не втратити отриманої благодаті. З лагідністю скажіть: «Спаси вас, Господи!» І вам корисно, і повчає.

Свічки можна передати. Якщо вас просять - теж передайте. Передаючи, молимося: «Пом'яни, Господи, рабів, імена яких Ти сам знаєш» (відаєш, знаєш).

Моліться про інших

Моліться про інших, бо молитва про ближнього більш угодна Богові. У цій молитві Він і вас не залишить. Чи не хваліться потім перед знайомими, що за них свічку ставили - від такої молитви користі мало. Добра справа робіть таємно, і Господь, відаючи таємне, віддасть явно.

Якщо ваша свічка впала або згасла

[Ads1]
Не хвилюйтеся, якщо ваша свічка впала або згасла - запаліть її знову. Якщо ж її прибрали перш, ніж вона догоріла - це для того, щоб інші теж мали можливість запалити свою свічку на славу Господа. Не вірте в дурні прикмети і поради чаклунів, екстрасенсів, знахарів, цілителів. У цьому виражається слабкість віри. А ваша віра в Бога повинна бути набагато сильніше віри в темну силу, бо сказано: «По вірі вашій нехай буде вам».

Під час служби вслушивайтесь в спів хору, намагайтеся осягати сенс молитовних слів. Згадуйте земне життя Спасителя і замислюйтесь про своє життя. Запитайте свою совість, чи жива вона? Чи не відчуваєте ви її докорів? Чи не образили чи кого, не проявили чи жорстокості та байдужості? Пробачили чи всіх? .. Чи можете сказати, що любите всіх, як любить нас Господь? .. Що відповість вам на такі питання ваша душа? Не соромтеся сліз і докорів сумління, сповідайтеся перед Господом - прийдіть до храму на сповідь.

[Box type = "info"]

Читайте: Як правильно сповідатися в церкві . Очистіть душу покаянням.

[/ Box]

Якщо прийшли не самі - не ходіть один за одним, тим більше не слід триматися за руки. Сидіть з Богом наодинці.

Переходячи центральну доріжку в храмі, перехрестилася на Царські Врата.

Не стійте спиною до вівтаря. Чи не розглядайте людей. Дивіться на святі ікони і в глибину душі своєї.

Під час богослужіння не діліться враженнями, які не коментуйте службу, не захоплюйтеся хором.

У храмі йде тільки одна розмова - з Богом, а з Ним ми говоримо мовчки, в серці своєму.

Якщо погано чутно молитву

Якщо вам не чути слів молитви або того, що говорить священик, що не нарікайте: «Не чую, не чую!» Від цього тільки більше шуму. Стійте і зі смиренням читайте Ісусову молитву: «Господи, Ісусе Христе, Сину Божий, помилуй мене грішного». А після служби запитайте у тих, хто ближче стояв, про що говорили і що вам треба знати, від вас не втаїться.

Любіть всіх, що стоять поруч з вами: і буркотливу стареньку, і розфарбовану жінку, так і дівчину в брюках. Завтра дівчина прийде в спідниці, і жінка зітре помаду, і старенька покається, а ви можете в суєті мирській забути змити гріхи з душі своєї і за це відповісте і в цім віці, і в майбутньому.

Може бути, не всі ще правильно в діях тих, хто прийшов в храм Божий, але вони зробили свій перший крок. А прийшли ваші діти і близькі сьогодні в храм?

Як потрібно поводитися в храмі?
Як потрібно поводитися в храмі?
Запитайте свою совість, чи жива вона?
Чи не відчуваєте ви її докорів?
Чи не образили чи кого, не проявили чи жорстокості та байдужості?
Пробачили чи всіх?
Чи можете сказати, що любите всіх, як любить нас Господь?
Що відповість вам на такі питання ваша душа?
А прийшли ваші діти і близькі сьогодні в храм?