Рецензія Фільм Про на фільм: Три метри над рівнем неба: Я тебе хочу

До нової подруги Аче відчуває більш зрілі почуття. З фільму це незрозуміло, але по книзі вона любить його вже давно і постійно фотографує

Якщо перший фільм Фернандо Гонзалеза Моліни «Три метри над рівнем неба» включав в себе все, що повинно бути в картині про підліткового кохання, і нічого зайвого, то в продовженні Моліна явно перестарався. Творці не забули жодного персонажа, який хоча б мигцем з'являвся в першій частині.

В результаті маленьких сюжетних ліній виявилося у фільмі дуже багато, і жодна з них не отримує ясного розвитку. Сюжет дробиться, загадки, які створюють напругу, в результаті виявляються мильними бульбашками, а черговий апокаліпсис в житті героїв здається надмірною.

І головне: немає того центру, на якому трималася б вся історія, як це було в першій частині, - довести, що друга любов головного героя сильніша за попередню, не виходить. Першу половину фільму герої силкуються забути минуле, а другу - вдаряються в ридання, причому плачуть навіть чоловіки, тому що в Іспанії чоловік не ховає сльози, якщо вони викликані почуттям.

Письменник Федеріко Моччіа, автор романів «Три метри над рівнем неба» і «Я тебе хочу» - син Джузеппе Моччіа, режисера «Приборкання норовливого» з Адріано Челентано і Орнеллою Муті.

Аче повертається з Лондона в Барселону, де він не був після того, як порвав з Бабі, а його кращий друг загинув в гонці на мотоциклах. Він зустрічає горду і незалежну дівчину з незвичайним ім'ям Хінебра, їх відносини схожі на поєдинок, пристрасть іскриться, тяжіння наростає. І ось уже «мости налагоджені» і розуміння знайдено, як раптом в житті Аче знову з'являється Бабі, яку він не в силах забути ...

І ось уже «мости налагоджені» і розуміння знайдено, як раптом в житті Аче знову з'являється Бабі, яку він не в силах забути

Клара Лаго і Альваро Сервантес у фільмі «Гра повішеного»

Іспанцям немає рівних в зображенні пристрасті, в їх національному характері вже закладені всі складові міцної молодіжної мелодрами. Вони люблять яскраві сцени ризику, коли у вухах гуде адреналін, вони вміють тримати напругу і знають, як його вчасно послабити, щоб глядач встиг зворушитися.

Вони роблять мейнстрімова мелодрами зі смаком і всерйоз, змушуючи повірити в граничну життєвість абсолютно нереальною романтичної історії. Їх герої готові до страждань, томління, сексу, тузі, божевілля і вищих проявів почуття.

Раніше іспанських версій по книгам «Три метри над рівнем неба» і «Я тебе хочу» вийшли італійські картини в 2004 і 2008 році.

Всі актори, які складають команду «Три метри над рівнем неба: Я тебе хочу», - молоді зірки якраз таких фільмів. Клара Лаго і Альваро Сервантес в 2008 році в парі зіграли в драмі «Гра повішеного», який є зразком свого жанру і мертвою хваткою тримає глядача до самих титрів. Клара Лаго - взагалі висхідна актриса іспанського кіно, вона також зіграла у фільмі «Кузени», призера Венеціанського фестивалю Даніеля Санчеса Аревало ( «Темно-синій, майже чорний»). А Маріо Касас, чарівний для глядачок Аче, зіграв у фільмі Антоніо Бандераса «Літній дощ» - потужному за романтикою і силі впливу фільмі про тугу за втраченою невинності. Звертає на себе увагу і акторська гра Марини Салас, героїня якої не може забути, що розбився на мотоциклі одного Аче.

Все, кого потряс фільм «Три метри над рівнем неба» неминуче підуть в кіно в надії ще раз пережити всю ту гостроту емоцій, завдяки яким їм запам'ятався цей фільм. Хоча є ризик, що глядачі будуть відчувати себе на місці головного героя, який повертається до того, що любив, і розуміє, що все тепер зовсім інакше. Тим же, хто не дивився першу частину, краще подивитися її, а потім самому порівняти обидві історії.