Рецензія на пілотний епізод другого сезону «Бійтеся ходячих мерців»

Так, герої відправилися подорожувати незвичним для «Ходячих мерців» водним маршрутом, але принципових відмінностей в кращу сторону в порівнянні з першим сезоном поки не видно.

Другий сезон серіалу починається рівно з того моменту, на якому закінчилася дія першого. Кілька вижили, серед яких півтори лос-анджелеський сім'ї і ексцентричний чорношкірий багач, встигають сісти на яхту останнього і відчалити від берега, де зомбі-епідемія остаточно вийшла з-під контролю. Куди плисти далі, незрозуміло, але ще гірше, що незрозуміло, кому в цьому світі, що висить над прірвою, можна довіряти.

Прем'єра серіалу відбудеться на каналі АМС у понеділок 11 квітня о 04:10 за московським часом, з повтором у той же вечір о 21:00

Є щось глибоко неправильне в тому, що саме «Бійтеся ходячих мерців» поставив рекорд глядацького рейтингу (для кабельних каналів) в своєму першому сезоні. Серіал запустився з найпотужнішою стартовою форою, і цей успіх, будемо об'єктивні, потрібно повністю віднести на рахунок його прабатька, « ходячих мерців », Зараз благополучно завершили вже шостий сезон.

Що ж до «Бійтеся», то за підсумком свого першого сезону він залишив змішані почуття. З одного боку, в ньому є фактурні персонажі (і пристойні актори), приємну різноманітність локацій і гідне поваги прагнення авторів відокремитися від «Ходячих мерців» будь-якими способами. З іншого - по динаміці до «старшого брата» серіалу далеко, плюс весь перший сезон досвідченому «зомбіману» було важко позбутися відчуття дежавю - в той час як герої «Ходячих мерців» вже давно все про «новий чудовий світ» зрозуміли і навчилися зле -бедно в ньому орієнтуватися і виживати, тут персонажі тільки робили перші кроки і ставили собі питання, відповіді на які Рик з товаришами знайшли б за пару секунд.

Проте певний кредит довіри перший сезон шоу все-таки заробив - стежити за подіями було цікаво, а під завісу серіал, до загальної радості, пішов в принципово нову площину. Замість того щоб ховатися від зомбі по лісах і руїн, герої вирішили шукати щастя на воді, і це відкривало величезні можливості для подальшого розвитку сюжету - в кінці кінців на яхті можна багато куди доплисти.

Перший епізод другого сезону проте зміцнювати позиції не поспішає, вважаючи за краще все той же повільний, навіть замислений ритм. Герої ліниво бродять по яхті, знову розбираються з проблемами, давно не актуальними для «Ходячих мерців» (чи мав один з героїв право вбивати іншого, коли того вкусив зомбі?), Задумливо дивляться в далечінь, обговорюють питання моралі і совісті (зупинитися чи допомогти купці людей на плоту або це занадто ризиковано?), ловлять рибу і між справою починають ненав'язливу боротьбу за лідерство.

Епізод закінчується ефектним «гачком» на наступний епізод, але все-таки цього мало - беззастережне право на життя серіал поки не довів і як і раніше куди меланхолійно і, що вже тут гріха таїти, нудніше, ніж ті ж «Ходячі мерці», особливо якщо порівнювати з парою останніх сезонів. Зрозуміло, що у серіалу дуже вигідне місце в ефірі (він тепер, по суті, заповнює піврічну дірку між сезонами «Ходячих»), але якщо його творці не хочуть розгубити своїх потенційних глядачів, то їм треба якнайшвидше викладати на стіл козирі - і чим більше їх буде, тим краще.

Так, герої відправилися подорожувати незвичним для «Ходячих мерців» водним маршрутом, але принципових відмінностей в кращу сторону в порівнянні з першим сезоном поки не видно Яндекс Дзен | Instagram | Telegram | Твіттер

И мав один з героїв право вбивати іншого, коли того вкусив зомбі?
Зупинитися чи допомогти купці людей на плоту або це занадто ризиковано?