Рецензія на фільм «Президент Лінкольн - мисливець на вампірів»

1. Трохи про сюжет
  2. режисура
  3. підсумок

Ті з вас, хто не прогулював в школі уроки історії, напевно пам'ятають, що Авраам Лінкольн - це американський президент, при якому в громадянській війні північ переміг південь. Також, він став одним з головних ініціаторів скасування рабовласництва в країні. У фільмі «Президент Лінкольн - мисливець на вампірів» збережені багато цілком реальні як біографічні, так і історичні факти. Але з поправкою на кровожерливих вампірів, і величезна сокира з срібним лезом, як знаряддя захисту демократії і всієї Америки.

Трохи про сюжет

Будучи маленьким, Авраам ставати сиротою - його маму вбиває вампір. Через роки, коли маленький кучерявий хлопчик ставати зміцнілим юнаків, він дізнається, що вампірів в Америці досить багато. Вони більше не боятися денного світла, мають навички ставати невидимими і, в основному, живуть на півдні. Ось так ось: виявляється, тамтешні панове рабовласники були справжніми кровожерами не тільки в переносному, а й у прямому сенсі цього слова. Наставник Лінкольна вчить його, як правильно боротися з вампірами, виховує в ньому сильний дух і тренує фізичні навички.

В кінці вони укладають угоду: Лінкольн, за допомогою посрібленого сокири вбиває вампірів, на яких йому вказує його вчитель. Це було обов'язковою умовою угоди, адже сам Авраам попросив навчити його боротьбі з вампірами, щоб помститися за смерть матері.

Втім, в тому, що Лінкольн перетворився в мисливця на вампірів, винен не тільки Тім. Цей треш-хоррор - екранізація творів Сета Грема-Сміта, автора книги «Гордість, упередження і зомбі». Також, серія включає в себе і пародійний шедевр «Анроід Кареніна» по Льву Толстому.

режисура

Вкотре Тимур Бекмамбетов підтверджує статус людини-блокбастера: його абсолютно не бентежать ні фрази, з зашкалюють кількістю пафосу, ні величезні діри в сюжеті, ні повна абсурдність певних сцен. Як і в своїх минулих роботах, він грамотно розподілив зусилля і бюджет на корекцію, 3D, спецефекти і екшен-сцени. Саме тому робота вийшла зі стильною похмурої картинкою, великою кількістю ефектного монтажу, масових баталій і безліччю "slow-mo".

Тут відразу згадується той факт, що Бекмамбетов починав саме як режисер реклами. Напевно, займатися серйозною роботою і драматургією йому, поки що, рано. Адже вся стрічка нагадує яскравий барвистий рекламний ролик, тривалістю близько двох годиною, і зі слоганами замість реплік в діалогах героїв.

підсумок

Звичайно, отримати задоволення від фільму можна. Якісна постановка, велика кількість графіки і реалістичні спецефекти - все це тут присутня. Але шукати якийсь глибокий сенс, що ховається десь між рядків сценарію, на жаль, не доводиться, адже його тут просто немає. «Мисливець» - це як репліка на колісні диски . Начебто добре проглядаються класичні риси, але загальна якість, м'яко кажучи, залишає бажати кращого.