Рецензія на фільм «Заплуталися в любові»

Німецька комедія «Заплуталися в любові» з Висоцьким на саундтреку розповідає про примхи любові прачок, лесбіянок, пенсіонерів і романтичних випускників.

Німецька комедія «Заплуталися в любові» з Висоцьким на саундтреку розповідає про примхи любові прачок, лесбіянок, пенсіонерів і романтичних випускників

Життя розробника комп'ютерних стрілялок Роберта Циммермана була цілком стерпним, поки приятель не забруднити його піджак кетчупом. З цього моменту все і не заладилося. Прийшовши в хімчистку, Роберт знайомиться з хвилюючою приймальницею в квітчастому халаті Монікою, яка йому годиться хіба що в матері. Особа вона сувора, і не бажає витрачати час на побачення з молодиком, відбілювання сорочок їй більше до душі. Далі - гірше. У родині Роберта твориться повний хаос: батько заводить коханку, схожу на Еллочку-людожерку, мати приводить в будинок безглуздого пенсіонера, котрі вважають себе поетом, сестра-лесбіянка шукає спосіб завести дитину зі своєю повненький подругою, а колишня головного героя обриває його мобільний телефон в муках нерозділеного кохання. Загалом, все заплутано.

Загалом, все заплутано

Спекотні танці у фонтанах, пристрасний секс під гучну музику, любовні зізнання, розірване плаття і розбиті мрії - як майже всякий балаган, все це досить забавно. Особливо, з огляду на розкішно в'яне Марушку Детмерс - колись фатальну красуню з «Ім'я Кармен» і «Диявола у плоті», на нині пралю, тривожну своїм халатиком уяву юного Роберта (подає надії Том Шилінг з блаженним поглядом).

Але найбільше враження картина зробить навіть не на шанувальників Марушки або німецьких комедій, а на меломанів. Головного героя не випадково звуть Роберт Ціммерманн - справжнє ім'я Боба Ділана, як відомо, відрізняється всього на одну букву. Так що Eltment of Crime, німецька група, запозичена назва з фільму Ларса фон Трієра , Буде цілком стерпно імітувати ділановскую задушевність в заголовній пісні «Robert Zimmerman». А коли режисерові здасться, що її не вистачає, вступить ... Володимир Висоцький. Ефект від такого змішування досить сильний, але не сказати, щоб неприємний.

У режисера Хауссманн в голові приблизно те ж, що і на саундтреку - підроблений Ділан і екзотичний Висоцький. Аби не допустити слідувати поганий приклад «Муравйов в штанях» і «Дівчаток зверху» свою комедію дорослішання він орієнтує швидше на «Випускника», але щось йому заважає - нудновато суміш апломбу і пристрасті до простодушних парадоксів, ймовірно. Втім, з огляду на, що пороки ці пристрасно поділяються російським кіно, а результат все-таки поприличней, ніж середня російська комедія, може бути знайомі інтонації і відгукнуться в душі випускників 2009.

Яндекс Дзен | Instagram | Telegram | Твіттер