Що таке Спокута Ісуса Христа? Чому Ісусу Христу було необхідно пожертвувати Своїм життям?

Неможливо словами пояснити повне значення Спокути, яке є найважливішим і визначною подією в історії світу. Своїм стражданням в Гефсиманському саду і на хресті Спаситель спокутував наші гріхи. Це - радісна звістка для всіх людей!

Ми не можемо повністю зрозуміти, як Ісус постраждав за наші гріхи. Але ми знаємо, що в Гефсиманському саду вантаж наших гріхів завдавав Йому такі страждання, що кров сочилася з кожної Його пори ( Вчення і Заповіти 19: 16-17 ).

Пізніше, коли Ісус висів на хресті, Він знову відчув всю тяжкість наших гріхів, навіть з готовністю переносячи хворобливу смерть, викликану одним з найжорстокіших методів, коли-небудь відомих людству. У книзі "Jesus the Christ", стр.462, йдеться: «Схоже, що на додаток до страшного страждання, пов'язаного з розп'яттям, поновилися борошна Гефсиманії, посилившись настільки, що людині було б не під силу їх перенести. У той самий гіркий час вмираючий Христос був самотній - самотній в жахливо буквальному сенсі цього слова ».

Спаситель говорить нам:

«Бо ось Я відкрию Бог, вистраждав все це за всіх людей, щоб їм не страждати ... саме так, як Я страждав". ( Вчення і Заповіти 19: 16-17 )

Ісус Христос зробив те, що міг зробити тільки Він для спокутування наших гріхів. Щоб Його Спокута змогло в повній мірі діяти в житті кожного з нас, ми повинні мати віру в Христа, покаятися в наших гріхах, отримати хрещення і конфірмацію від того, хто має на це влада, отримати дар Святого Духа, дотримуватися Божих заповідей, отримати священні таїнства і прагнути стати подібними до Нього. Якщо ми виконуємо всі це, то через Його Спокута можемо повернутися, щоб вічно жити з Ним і нашим Небесним Отцем.