відгук на фільм Заводний апельсин | Фільми жахів - відгуки - рецензії - конкурси - хоррор - слешер - новинки кіно - КЛУБ-КРИК

Червоний екран Червоний екран. Саме так починається стрічка відомого у всьому світі американського режисера Стенлі Кубрика. Червоний колір - колір насильства, люті, крові. Що ви відчуваєте при таких асоціаціях? Вируюче нутро так і хоче вирватися і закричати, вбити і згвалтувати. Ти не в праві себе контролювати. Це твоє потаємне Я, це ти, але інший. У кожному є це, кожен здатний на вбивство і інші гріхи. Просто багато дуже добре прикидаються і ховають свої почуття. Може, так і треба робити. А можливо і ні.

Порожній червоний екран зник, він змінився синім, потім назва і ось, нарешті, перша сцена Порожній червоний екран зник, він змінився синім, потім назва і ось, нарешті, перша сцена. Злісний погляд. Від нього не можна відірватися. Ти дивишся, але розумієш, що зараз станеться не саме благе діяння. Камера віддаляється. Ми бачимо четвірку таких собі психів в придуркуватих костюмах «а-ля так модно». В руках молоко. Так. звичайнісіньке молоко, тільки тут воно пробуджує ультра-насильство. І ось, напруга досягає апогею. Починається найцікавіше. Криваві сцени, згвалтування, грабежі, розбої - що тут ще скажеш, це хаос, анархія. Це справжній фурор. Ненароком стає страшно, що це всього лише діти. А все написано на обличчях. Жах.

І так першу половину фільму. Тепер все буде інакше. Немає більше насильства і злості. Алекс інший. Він, може, і хоче побити, вдарити або просто потрахаться. Але не може. Його вилікували. Заради його ж блага ... На нього шкода дивитися. Він - нікчема ... Весь цей шлях становлення особистості Алекса ми проходимо з гамою емоцій на обличчі Макдауелла. Ми ненавидимо, любимо, І так першу половину фільму шкодуємо і боїмося. Ми відчуваємо те, що повинні. Це дійсно незвичайна роль. Це психічний розлад на обличчі звичайної людини. Це унікальний персонаж, неповторний образ. Один тільки фінальний епізод в лікарні чого вартий. Багатообіцяючий Алекс з відкритим ротом. Він змінився, він повернувся. Він хоче насильства. Глядачі бачать все становлення особистості, ми спостерігаємо за тим, як звичайний хлопець двічі змінюється, але все одно залишається іншим.

Все це емоційне буйство (... пишемо, розлад запам'ятовуємо) змінюється чудовими видами, чи то пак оператор без своєї порції подяки не втече. Феноменальні види жаху. Все це викликає огиду, але непідробну радість того, що це так ефектно, а головне - ефективно показано. Кубрик передав фільму справжнісіньку атмосферу жаху, жалю і страху. Ми сходимо з розуму. Ми переживаємо і боїмося. Ми можемо довго лаяти відвертість, але в глибині душі кожен залишиться задоволений. Все це емоційне буйство (

Весь фільм, як гімн насильства. У ньому розкривається вся її природа. Насильство показано з усіх боків. Тут будуть і ті, хто попався і ті, хто ловили. Кожен отримає по заслугах. Психічні проблеми в наявності, але проблеми соціальні стоять всі тим же ребром, утворюючи ще один наріжний питання. Ніяких позитивних сцен. Якщо кров, то багато, якщо Весь фільм, як гімн насильства секс, то найжорсткіший, якщо відверті сцени, то самі докладні і детальні. Немає тут усмішок і щирих почуттів. Так, нам може бути шкода, але шкода кого? Того, хто бив або того, кого били двадцять хвилин назад? Жаліти нікого, тому емоції знову відходять на план другої. У цьому відбувається якесь умертвіння всієї людської сутності, відновити яку вже не можна.

Кожен може опинитися на місці жертви. Ця вакансія завжди вільна. Поки ми не опинимося на місці побитого бомжа, ми будемо його бити, Кожен може опинитися на місці жертви навіть не думаючи про те, що ВІН все бачить і за гріхи нам воздасться. Трохи релігійно, але ж той же Алекс так старанно читав Біблію. Тільки не забувайте, заради чого він це робив ...

10 з 10

Сторінка фільму «Заводний апельсин» в КЛУБ - крик

Що ви відчуваєте при таких асоціаціях?