Військова розвідка: Перший удар - RusActors.Ru - рецензія на серіал Військова розвідка: Перший удар

1. Серіал "Військова розвідка: Перший удар" - подвиг розвідників-диверсантів в тилу ворога.
  2. Про героїв.
  3. Сюжет серіалу "Військова розвідка: Перший удар".
  4. За кадрами серіалу.

Режисер - Олексій Свят. В ролях - Павло Трубінер, Філіп Азаров, Степан Бекетов, Сергій Кошонин, Борис Щербаков, Микола Буров, Катерина Унтілова, Лінда Лазарева, Артем Буцук, Вадим Гущин, Анатолій Петров, Ілля Мозговий, Антон Сичов, Віктор Вибріенко, Олександр Клемантович, Артур Ваха . Росія. 2012.

Серіал "Військова розвідка: Перший удар" - подвиг розвідників-диверсантів в тилу ворога.

зйомки російського   серіалу   під назвою Військова розвідка: Перший удар, знятого в жанрі військового бойовика, почалися ще в 2011 році, перші серії побачили українські телеглядачі 27 лютого 2012 року, в Росії ж серіал почав свою трансляцію 7 травня 2012 року зйомки російського серіалу під назвою "Військова розвідка: Перший удар", знятого в жанрі військового бойовика, почалися ще в 2011 році, перші серії побачили українські телеглядачі 27 лютого 2012 року, в Росії ж серіал почав свою трансляцію 7 травня 2012 року. Режисерові Олексію Праздникова за сценарієм Андрія Курейчука вдалося створити гостросюжетну картину, зйомки якої проводилися за участю компанії "Грін-фільм". Продюсерами виступили Родіон Павлючик і Ігор Марін. Тривалість кожної з восьми серій склала 50 хвилин і оповідала про план захоплення СРСР "Барбаросса" під час Другої світової війни і про подвиги розвідників-диверсантів в тилу ворога на окупованій німецькими загарбниками радянської території.

Герої серіалу:
Клим Павловський () - радянський розвідник-диверсант;
Михась Сушкевич () - радянський розвідник-диверсант;
Леха Тенишев (Степан Бекетов) - радянський розвідник-диверсант;
Олександр Петрович Саров (Микола Буров) - академік;
Костянтин Крюков (Володимир Севостьяніхін) - директор заводу;
Анна (Олена Купрашевіч) - німецький снайпер;
Катерина Сергіївна Сарова (Катерина Унтілова) - дружина академіка;
Семен (Вадим Гущин) - лісник;
Зіберт (Анатолій Петров) - німецький офіцер;
Лазарук (Олександр Клемантович) - слідчий НКВС;
Владлен Зеленко (Олександр Дергапутскій) - голова Брянського облвиконкому;
Леончук ().

Про героїв.

Є люди, яким завжди щастить Є люди, яким завжди щастить. Чи не тому що вони улюбленці долі, а тому що вони професіонали, які вміють робити свою роботу краще ворога. Ось, швидше за все, саме до них і ставилися головні герої серіалу - група радянських розвідників з розвідувального відділу РККА, виконували серйозні завдання в тилу ворога, які в будь-який момент могли закінчитися провалом. Кожне їх завдання - це було особливе доручення, і воно вимагало неймовірної сміливості, знання противника, миттєвої реакції і удачі. Вони готові були віддати життя один за одного, а коли можна було покластися на надійного друга, то будь-яке завдання було здійсненно. Актори, які виконали героїв-розвідників добре доповнювали один одного.

Клим, актор Павло Трубінер, - стратег, чарівний супермен, мачо. Трубинер Павло Костянтинович народився 20 листопада 1976, в 1995 році закінчив ГІТІС, майстерня Б.Голубовского, першу велику роль в кіно зіграв в 2005 році в телесеріалі "Плюс нескінченність" режисера Олексія Луканева.

Михась, актор Філіп Азаров, - простий сільський хлопець, бабій, веселун, відразу ж привертав до себе увагу неймовірною чарівністю. Азаров Пилип Володимирович народився 24 березня 1983 года, в 2004 році закінчив СПГАТІ, курс В.В. Петрова, з 2004 року актор Санкт-Петербурзького державного драматичного театру "Комедіанти".

Леха Тенишев, актор Степан Бекетов, - міський інтелігент, колишній студент, відмінний снайпер Леха Тенишев, актор Степан Бекетов, - міський інтелігент, колишній студент, відмінний снайпер. Бекетов Степан Олександрович народився 5 липня 1983 року в Ленінграді, в 2005 році закінчив Санкт-Петербурзький Гуманітарний університет профспілок з дипломом професійного актора драматичного театру і кіно, артист "Театру поколінь", провідний нового проекту телеканалу "Росія-Санкт-Петербург" - "Це місто Ленінград ".

Представники радянського командування: Дробот, актор Сергій Кошонин. Сергій Анатолійович Кошонин народився 11 квітня 1958 року. У 1975 році вступив в ЛГИТМИК на курс А.И. Кацмана і Л. Додіна, по закінченню якого став служити в Молодіжному театрі на Фонтанці в Санкт-Петербурзі. Сергій Кошонин - "Заслужений артист Росії" з 2006 року.

Корнєєв, актор Борис Щербаков. Борис Васильович Щербаков народився 11 грудня 1949 року в Ленінграді, закінчив Школу-студію при МХАТ, з 1972 року - актор МХАТ, в кіно з 1963 року. Борис Щербаков - "Народний артист РФ".

Працівник штабу, актор Сергій Малахов. Сергій Павлович Малахов народився 13 січня 1976, в 2002 році закінчив Санкт-Петербурзьку академію театрального мистецтва. Сергій Малахов - актор Ленінградського обласного державної установи культури "Театр юного глядача".

Олександр Петрович Саров, актор Микола Буров, - академік, головний шифрувальник СРСР, який на початок Великої Вітчизняної війни відпочивав в санаторії, і разом з іншими радянськими вченими був захоплений фашистами Олександр Петрович Саров, актор Микола Буров, - академік, головний шифрувальник СРСР, який на початок Великої Вітчизняної війни відпочивав в санаторії, і разом з іншими радянськими вченими був захоплений фашистами. Керівництво країни з цього приводу було в паніці, за особистим наказом Берії вчений повинен бути доставлений до Москви. Був в наказі і окремий пункт: академік ні в якому разі не повинен був дістатися фашистам живим. Розвідники Клим, Михась і Олексій поспішили на виручку вченому. Буров Микола Віталійович народився 12 лютого 1953 року в Ленінграді, в 1974 році закінчив Ленінградський державний інститут театру, музики і кінематографії ім. Н.К. Черкасова, з 1978 року вступив на службу в академічний театр драми ім. О.С.Пушкіна, брав участь в радиоспектаклях, читав вірші і прозу. Микола Буров - "Заслужений артист РРФСР", "Народний артист Російської Федерації", є Доктором бізнес-адміністрування державної сфери культури і мистецтва Міжнародної академії фундаментальної освіти (оксфордська всесвітня система), секретар Спілки театральних діячів Російської Федерації (Всеросійського театрального товариства).

Костянтин Крюков, актор Володимир Севостьяніхін, - директор заводу, який заради порятунку сім'ї став співпрацювати з фашистами, але незабаром, вирішивши спокутувати свою провину, сховав під одягом вибухівку, зібрався проникнути на завод і підірвати себе разом з верстатами. Севостьяніхін Володимир Васильович народився 23 квітня 1958 року народження, хороший постановник трюків, прекрасний актор і каскадер.

Анна, актриса Олена Купрашевіч, - німецький снайпер. Олена Купрашевіч, яка зіграла німецького снайпера, хороша актриса, виконує душевні ролі в театрі і ролі сильних особистостей в кіно. Тонко відчуває психологію своїх героїв, показує їх в динаміці. Купрашевіч Олена Михайлівна в 2007 році закінчила Санкт-Петербурзьку державну Академію театрального мистецтва (курс Шведерского), з 2006 року - актриса Санкт-Петербурзького театру "Буф".

Сюжет серіалу "Військова розвідка: Перший удар".

Динамічний сюжет серіалу Військова розвідка: Перший удар почав свою розповідь з трагічних моментів для Радянського Союзу: план захоплення Німеччиною СРСР за планом Барбаросса здійснювався в повну силу, фашистські війська впевнено просувалися вглиб країни, змітаючи всіх і вся на своєму шляху Динамічний сюжет серіалу "Військова розвідка: Перший удар" почав свою розповідь з трагічних моментів для Радянського Союзу: план захоплення Німеччиною СРСР за планом "Барбаросса" здійснювався в повну силу, фашистські війська впевнено просувалися вглиб країни, змітаючи всіх і вся на своєму шляху. Бійці підрозділу 5-го розвідувального управління РСЧА, (їм доручали тільки особливо небезпечні завдання і інформація про них до сих пір зберігається в військових архівах під грифом "цілком таємно) своїми діями давали гідну відсіч непрошеним гостям. Їх тонка, злагоджена робота, своєчасна інформація приносили неоціненний внесок у найважчі часи, коли прикордонна частина СРСР була захоплена німецькими військами. На їх долю випало чимало випробувань, але розвідники методично виконували накази командування, адже від точності їх донесено ий залежав результат будь-якої військової стратегії.

Ворожі війська дуже швидко просувалися вглиб країни. Відважні розвідники зустрілися з ворогом практично віч-на-віч, коли їм потрібно було звільнити і убезпечити захоплених в полон радянських вчених - співробітників секретного інституту, які відпочивали на початок війни з сім'ями в санаторії. Далі і зовсім треба було підірвати машинобудівний завод, який фашисти вже встигли пристосувати для виробництва зброї, так як заводське обладнання не встигли вивезти на схід. Неймовірно величезних сил, а також кмітливості зажадала від них і операція по безперешкодному переміщенню в німецький тил радянського резидента, якого треба було не тільки доставити в повній цілості, але ще і забезпечити для нього "залізне" алібі. Розвідники повинні були дестабілізувати "новий економічний порядок", який встановили фашисти на білоруських землях, що стали зонами рейху. Для виконання цієї непростої операції розвідники опинилися в самому центрі подій і почали методичне руйнування нових правил і економічних законів з того, що знищили для початку сам мозковий центр нової економіки - білоруського зрадника-гауляйтера.

Завдання, які стояли перед розвідниками, спочатку здавалися зовсім не здійсненими, але блискучий розум і дуже міцна дружба завжди допомагали їм здобувати перемогу за перемогою, показуючи чудеса хоробрості, кмітливості і витримки, хоча їм і протистояв хитрий і розумний противник, переграти якого було часто зовсім просто ...

За кадрами серіалу.

Сцени, де висаджували німецького генерала, знімалися в одному з історичних будівель Петербурга Сцени, де висаджували німецького генерала, знімалися в одному з історичних будівель Петербурга. Природно, влаштовувати там вибухи ніхто не дозволив би. Ось і довелося художникам зводити декорації: "Як тільки добудували необхідну частину будівлі, піротехніки всю цю красу практично тут же і підірвали".

За сюжетом герої фільму виводили вченого Олександра Петровича Сарова і його сім'ю через лісові болота. Зйомки проходили восени в ленінградських лісах, коли було вже прохолодно, але комарі нещадно кусали акторів. Якщо актор Микола Буров працював всього лише з мокрими ногами, то Стьопа Бекетов і Лена Купрашевіч, яка зіграла німецького снайпера, показали себе героями. Вони провели кілька годин зйомок, перебуваючи по груди в холодному болоті.

Автор - Олексій Генералів