Виноградна лоза і гілки - Як бути в правильних стосунках з Богом?

Нещодавно, я почув від однієї сестри: «Не розумію чому я завжди живу в гріху. Коли щось відбувається не так, як мені б хотілося, навіть нехай я усвідомлюю, що мені на практиці потрібно застосовувати слова Божі, і при цьому зберігати спокій і проявляти толерантність до інших людей, але у мене все одно не виходить так. У мене не виходить взаємодіяти з оточуючими мене людьми. Навіть коли мій чоловік і діти не поводяться згідно з моїми запитами, мені не вдається виносити їх. Часто я втрачаю терпіння з ними. Ніякого миру і щастя немає в моєму серці, тому мені часто боляче від цього. Я не знаю, як мені відновиться, як відновити відносини з Господом ». Слухаючи її слова, інші брати і сестри відчули те ж саме. Їх стан нагадали мені слова Господа Ісуса: «Я єсмь лоза, а ви гілки; хто перебуває в Мені, і Я в ньому, той рясно зароджує, бо без Мене не можете робити нічого. Хто не буде в Мені, той буде відкинений геть, як галузка, і всохне; а такі [гілки] збирають і кидають у вогонь, і вони згораю т »(Ін. 15: 5-6).

а такі [гілки] збирають і кидають у вогонь, і вони згораю

Розмірковуючи над цими двома віршами, я зрозумів: розповідаючи притчу про виноградну лозу і її гілках, Господь Ісус цим нам сказав, що дуже важливо встановити правильні стосунки з Богом. Господь порівняв нас з гілками і порівняв себе з лозою. Наші відносини з Господом подібні відносинам між гілками винограду і лозою. Далеко від виноградної лози гілки втратять життя і зів'януть, а потім помруть. Тільки постійно живучи перед Богом, читаючи Його Слова і маючи належні відносини з Ним, ми можемо поливатися і харчуватися Святим Духом і приносити плід життя. І навпаки, якщо ми часто віддаляємося далеко від Бога, чіпляємося за мир і живемо в насолоді плоттю і матеріальними благами, але рідко читаємо Боже Слово або молимося Йому, тоді у нас не буде ніяких належних відносин з Ним, і у нас не буде роботи Святого Духа. Це подібно до того, що гілки засихають, якщо вони знаходяться далеко від виноградної лози. Не маючи роботи Святого Духа, ми все ще можемо здійснювати релігійні обряди і дотримуватися правил, такі як відвідування зборів, читання і вивчення Біблії і зовнішня молитва, але насправді все, що ми робимо, не має ніякого відношення до Бога. Це тому, що ми все ще мимоволі живемо в гріху і живемо під владою сатани, грішимо днем ​​і сповідаємося ввечері, котрі дають своїх сердець Богові щоб мати щире спілкування з Ним. Не даючи місця Богу в наших серцях, і не шануючи Його, ми часто говоримо і діємо відповідно до своїх власних ідей, розслабленості і самовпевненості, і нам важко діяти в гармонії з Його волею. Залишаючи шлях Господа, ми позбавляємося радості і миру в наших серцях. Незалежно від того, скільки зусиль ми докладаємо або скільки ми страждаємо, це не має ніякої користі; незважаючи на те, скільки років ми слідуємо за Господом, ми не можемо знайти життя. Очевидно, що встановлення правильних відносин з Богом є основою для входження в життя.

Отже, як знайти правильні відносини з Богом?

Я згадав слова Божі, з якими пару днів тому одна сестра поділилася: «Люди вірять в Бога, люблять Бога і догоджають Богу, торкаючись своїми серцями Святого Духа, знаходячи таким чином Божу радість. І коли вони за допомогою своїх сердець вступають в контакт зі словами Божими, ними внаслідок цього рухає Святий Дух. Якщо ви хочете добитися нормальної духовного життя і встановити правильні стосунки з Богом, то повинні спочатку віддати своє серце Богу, і заспокоїти своє серце перед Богом. Тільки після того, як ви вилили своє серце Богу, ви зможете поступово прийти до правильного духовного життя ... Якщо твоє серце може злитися з Богом і залишатися спокійним перед Богом, тоді у тебе буде шанс, можливість бути використаним Святим Духом, шанс знайти просвіта та осяяння святого Духа. І у тебе буде ще більша можливість того, що Святий Дух виправить твої недоліки. Коли ти віддаєш своє серце Богу, ти зможеш глибше увійти в життя на позитивній стороні і зможеш бути на більш високому рівні розуміння. А на негативній стороні у тебе з'явиться більше розуміння твоїх власних провин і недоліків, ти будеш ще більш пристрасно прагнути догодити Божій волі, і зовсім не в пасивному стані ти активно зробиш входження, а це означатиме, що ти людина правильна ». «Якщо ви хочете добитися нормальної духовного життя і встановити правильні стосунки з Богом, то повинні спочатку віддати своє серце Богу ... Коли людина не віддає своє серце Богу, його дух стає некмітливі, черствіє і стає несвідомим. І людина такого типу ніколи не зрозуміє Божих слів, у нього ніколи не буде нормальних відносин з Богом. Люди такого гатунку ніколи не змінять свій характер ... Коли ти зможеш віддати своє серце Богу, ти зможеш відчути в своєму дусі кожен найменший рух, і ти усвідомлюєш будь просвіта та осяяння, отримане від Бога. Дотримуйся цього, і ти поступово встанеш на такий шлях, на якому Святий Дух удосконалює тебе. Чим спокійніше твоє серце перед Богом, тим чутливішим і витонченим буде твій дух, і тим більше твій дух зможе відчути рух Святого Духа. А твої стосунки з Богом будуть все більш і більш нормальними ». (З «Слово є у плоті»)

З цих слів ми бачимо: якщо ми хочемо встановити правильні стосунки з Богом, ми повинні віддати наші серця Йому, і часто заспокоїться серцем перед Ним. З усього нашого єства, серце являє найбільшу цінність перед Богом. Біблія оповідає про це так: «Бог є дух, і Йому вклоняються, повинні в дусі та в правді» (Ін. 4:24). Бог є Дух. Тільки серцями ми можемо з'єднатися з Його Духом і встановити з ним належні відносини. Якщо ми хочемо віддати свої серця Богу, нам потрібно спочатку, мати спокій в душі, часто приходити до Нього, спілкуючись з Ним через молитву від серця. Це означає що нам не просто потрібно сказати пару слів безтурботно або релігійно помолиться, навпаки нам слід відкрити серце і розповісти Богу про справжній стан речей і труднощах в входження в життя, віддаючи повністю свої серця Йому, шукаючи Його лідерства, волі і пристрої. Подібні молитви і пошук - це практика встановлення зв'язку. Це те, що означає встановити належні відносини з Богом. І навпаки, якщо ми просто будемо говорити завченими фразами або доктринами в молитві, при цьому не маючи справжнього з'єднання з Богом, не відкриваючись серцем перед Ним, проявляючи своє єство, то це подібно словами з книги Ісаї: «... так як цей народ наближається до устами своїми, і губами своїми шанує мене, але серце своє віддалив він від мене ... »(Іс. 29:13). Це не щира молитва. В Божих очах це обман. Бог не визнає таку молитву, тим більше Він не слухає ці недбалі молитви. В результаті ми не будемо схвалені Їм, не кажучи вже про встановлення належних відносин з Ним.

Більш того, якщо ми хочемо віддати свої серця Богу, нам потрібно дозволити Йому панувати у всьому, в наших серцях. Нам потрібно заспокоїти наші серця перед Ним, міркувати над Його словами і шукати Його волю. Незалежно від того, з чим ми стикаємося, ми повинні шукати Божу волю і того, що Бог очікує від нас у Своєму Слові і діяти відповідно Божим словам. Тоді ми ходимо в Боже благовоління, і можемо жити під Його турботою і захистом і більше не знаходиться в ураженні беззаконь. Однак в реальності, ми рідко віддаємо свої серця Богу. Велику частину часу ми беремо управління в свої руки; не шукаємо істини у важких ситуаціях, поверхнево звертаючись до слів Божим; спотворюючи і навіть невірно витлумачуючи Його слова, грунтуючись на своїй волі і власних уявленнях. Зовні, ми як би діємо згідно Його словами; насправді ж ми вже пішли проти Його волі і вказівок. В результаті ми робимо багато чого, що не має нічого спільного з істиною і часто живемо без належних відносин з Богом. Хоча зовні ми і йдемо за Богом, але наші серця не належати Йому, і ми не живемо перед Ним, це викликає Його ненависть і видаляє Його від нас. Зрештою, ми втрачаємо роботу Святого Духа і живемо в темряві. Якщо нам постійно не вдається перебувати в правильних стосунках з Богом, сатана поглине нас. Як говорив Господь Ісус: «Хто не буде в Мені, той буде відкинений геть, як галузка, і всохне; а такі [гілки] збирають і кидають у вогонь, і вони згоряють »(Ін. 15: 6).

Таким чином, чим більше ми віддаємо свої серця Богу, тим більше правильними стають наші відносини з Ним, і тим більше ми отримаємо просвітлення і просвітництво Святого Духа, і так ми зможемо свідомо слідувати керівництву Святого Духа. Ми зможемо також мати бачення і вирішувати питання, грунтуючись на істині. Так ми стаємо свідками численних Божих дій і приходить розуміння Його волі і вказівок, таким чином ми істинно пізнаємо Його. Одночасно, рішення і бажання любити Бога і догоджати Йому буде зростати в наших серцях. Ми також зможемо протистояти плоті і практикувати істину в середовищі існування, в яку Бог нас ввів. Перебуваючи в цьому стані, ми звільняємося від зарозумілості, самоправедності та інших негараздів; Богу знаходиться місце в наших серцях; живемо в Божому страху і покорі Богу, ми зростаємо і, як результат, приносимо плоди життя.

Отже, як знайти правильні відносини з Богом?