Віра і молитва | Роздуми на кожен день

Иак 3, 13-18   Пс 19   Мк 9, 14-29   Якщо що можеш - все можливе віруючому - вірую, Господи Иак 3, 13-18
Пс 19
Мк 9, 14-29

"Якщо що можеш - все можливе віруючому - вірую, Господи! поможи моєму невірству "(Мк 9, 22-24)

Як жити це слово?

Сьогодні, в Євангелії, батько біснуватого юнака, визнає свої обмеження і має достатньо віри, щоб благати: «допоможи моєму невірству!». Батько журиться про сина, але Ісус має обох в Своєму серці, тому батько отримує множення віри, в той час як син звільняється від злого духа. Дух німоти, що його мучить, показує, як глухота по відношенню до Бога може привести людини не чути слово Боже і не відчувати більше любові Бога-Отця. Закрившись в егоїзмі, глухий більше не чує, і тому залишається в гріху, зловживаючи своєю свободою, заради хибної і обманює самостійності, в той час як Батько не перестає говорити з ним і любити його.

Віра і молитва. Віра необхідна, щоб пізнавати Бога, і сам Бог дає її всім, як дар - потрібно тільки попросити. Той бажає віри, хто відчуває, що потребує допомоги Того, Хто може все; той, вже має мінімум віри. Якщо відсутні ці два важливих, для нашого християнського життя, елемента, відкриваються, більш того, розорюються сатані вікна нашої душі. Так він заволодіває нашою душею і стає її поневолювачем. Часто до душевного страждання додається і фізична недуга, так як наше тіло ніколи не залишається осторонь.

Провал апостолів, які не змогли прогнати демона відбувається з тієї ж причини: брак віри і мало молитви. Сам Ісус оголошує їм про це. Спочатку каже публічно: «О, роде невірний доки буду з вами? Доки вас Я терпітиму вас? Приведіть до Мене », а після учням наодинці:« Цей рід не виходить інакше, як тільки молитвою та постом ». Такий досвід, зокрема, мають священики-екзорцисти, але кожен віруючий знає на власному досвіді, що сила, що тримає зло від нас на відстані, ґрунтується на молитві, скоєної з живою і безумовної вірою, яка нагадує, що «все можливе віруючому». Той же Ісус, навчаючи нас молитися, змушує нас сказати: «Не введи нас у спокусу, але визволи нас від лукавого». На жаль, в наші дні сатана грає в хованки - сильно вдаряє нас, а потім ховається, ховається. Робить все, щоб ми не помітили його, і навіть заперечували його існування. Втім, брехати - це його давнє ремесло.

Сестра Ассунта Ськопелліті, MSC

Спочатку каже публічно: «О, роде невірний доки буду з вами?
Доки вас Я терпітиму вас?