Знаменитий проповідник вважає, що Америка все далі від Бога

Відомий американський проповідник, 93-річний Біллі Грем заявив, що його батьківщина все далі і далі відходить від Бога. Грем опублікував відкритий лист, де обрушився на США за пропаганду гомосексуалізму, кошмарне кількість абортів і відступництво від Христа. "Коли дому Господь не покарає Америку, то Йому доведеться вибачитися перед Содом і Гоморрою", - вважає він. Відомий американський проповідник, 93-річний Біллі Грем заявив, що його батьківщина все далі і далі відходить від Бога

Чим далі, тим ясніше, що боголюбива напис на доларі "In God we trust", узаконені клятви на Біблії і страшна заклопотаність Штатів релігійними свободами (за межами власної країни, звичайно) прикривають цілковиту духовну розруху. Америка давним-давно відступила від Христа і у своїх справах гідна прийняти покарання, що спіткало колись за ганебні гріхи Содом і Гоморру. І так вважають не "зовнішні" - це думка самого що ні на є "американистого" проповідника, знаменитого баптиста Біллі Грема.

Читайте також: США - РФ: руки геть від екстремістських сект!

93-річний релігійний лідер, не далекий, незважаючи на вік, досягнень сучасної цивілізації, розмістив в інтернеті відкритий лист, в якому обробив під горіх свою батьківщину. "Коли дому Господь не покарає Америку, то Йому доведеться вибачитися перед Содом і Гоморрою", - з цих слів своєї покійної дружини Рут почав Грем послання.

І детально розвинув тему: чому Штати гідні встати в один ряд з містами, що стали символами всього самого мерзенного, самого брудного, недостойного бути на цій землі. Основні гріхи - потурання ницих людських бажань і вчинків: розпусті, перекручень, абортам ...

"Мільйони немовлят були вбиті в материнських утробах, а нашу країну, здається, здебільшого, це не турбує. Егоїстичне поблажливість до самих себе, гординя і відсутність сорому в гріхи вчинив - такі зараз символи американського способу життя", - пише Біллі Грем.

На жаль, треба визнати, що слова баптистського проповідника справедливі далеко не для однієї Америки. Кров'ю абортованих дітей залиті не тільки Штати, а егоїзм і гординя притаманні не тільки жителям США. Біда в тому, що залишається все менше і менше людей, здатних відкрито заявити про те, що християнству в світі залишається зовсім короткий місце. Зазвичай всім страшно говорити правду: а ну ще образиться хто ...

"Наше суспільство намагається уникати будь-якої можливості образити кого-небудь, крім Бога. Чим далі ми віддаляємося від Бога, тим більше світ виходить з-під контролю. Моє серце болить за Америку і її обманутий народ", - пише Грем.

Читайте також: Геї образилися на пастора через Адама і Єви

І, мабуть, перша фраза може стати справжнім девізом нинішньої цивілізації: ми так боїмося скривдити всіх, що готові зрадити Бога. Справедливо це для Америки, але хіба не справедливо для Європи? Для Великобританії, де звільняють за носіння натільного хрестика? Для Іспанії, заради частки туристичного доходу і "прав людини" (все більше схожих на вседозволеність гріха) прийняла закон про допустимість гомосексуальних шлюбів? Для Данії, де геїв тепер "вінчають" в Церкві?

Таке відчуття, що з нашої цивілізації вийняли стрижень, що змушував її випрямляти спину і тягнутися до неба, нехтуючи "правами" на гріх і тими вимогами людей, які йшли врозріз з моральними законами. Вийняли - або розм'якшили, розслабили, звернули сталевий стрижень в кисіль. Зробили його гнучким і гнеться, так, що тепер тільки й залишається кланятися направо і наліво, намагаючись всидіти на двох стільцях: по старій пам'яті - на християнському, і по нинішній моді - на human rights'овском.

Гомосексуальні шлюби? Будь ласка, ми закриємо очі на те, що Біблія однозначно називає це "гидотою перед Господом". Аборти? Нууу ... ми сучасні, просунуті люди, жінки мають повне право розпоряджатися "продуктами свого організму". Якщо виймуть стрижень, якщо втрачено орієнтир, якщо більше нікуди тягнутися - то і правда, навіщо когось ображати відмовою визнати "права"? Всі права в такому випадку рівні і хороші.

Все - так в повному обсязі. Наприклад, при таких розкладах права християн, "ображають" інших, слід засунути куди подалі.

Читайте також: Воювати з Христом, поклавши руку на Біблію

"Лише кілька тижнів тому християнським капеланам, які служили в поліцейській дільниці, наказали більше не вимовляти при молитві ім'я Христа - і це не рідкість в американських містах", - пише Біллі Грем. Мимоволі згадаєш, що в Євангелії від імені Ісуса шарахалися тільки біси.

Але і самі американські християни, виявляються, стоять вельми мало добрих слів. І це думка не злісних недругів, а Карла Меллера, президента і виконавчого директора американського відділення благодійної організації Open Doors, що займається проблемами переслідувань християн в різних країнах світу. Він обрушився з гірким докором на американську Церква за те, що вона не підтримує гнаних братів по всій планеті.

"На мій погляд, сьогодні американська Церква являє з себе Церква в діабетичній комі, яка наїлася цукерок багатства, матеріалізму і ідолопоклонства. Ця діабетична кома зараз небезпечна для життя. Ми як Церква перебуваємо на межі смерті", - такий діагноз поставив Карл Меллер.

Особливе обурення у нього викликає підтримка американським урядом сирійських повстанців в той самий час, коли християни в Сирії "знаходяться між молотом і ковадлом", а вже коли до влади прийдуть улюблені Штатами повстанці, доля сирійських християн буде передбачувана, сумна і коротка.

Читайте також: Християнам в Сирії влаштували Апокаліпсис

"Я абсолютно вражений нездатністю американців скласти двічі два", - заявив Меллер і закликав західних християн "прокинутися і відкрити очі".

До того ж, тільки без політичних підтекстів, закликав і Біллі Грем в своєму посланні. "Чудова звістка полягає в тому, що Господь - Бог милості, і Він відповідає на покаяння. За часів пророка Іони місто Ніневія за силою не мав собі рівних, був багатим, безтурботним і егоцентричним. Коли Іона прийшов до Ніневії і проголосив Боже попередження, народ почув і покаявся ", - пише Грем.

Так, ніневітяни дійсно покаялися і тим самим відвели від себе гнів Божий. Тільки де взяти сьогодні Йону, здатного достукатися до ожіревшіх сердець? Тепер і китів-то мало залишилося ...

Читайте найцікавіше в рубриці "Релігія"

Справедливо це для Америки, але хіба не справедливо для Європи?
Для Великобританії, де звільняють за носіння натільного хрестика?
Для Іспанії, заради частки туристичного доходу і "прав людини" (все більше схожих на вседозволеність гріха) прийняла закон про допустимість гомосексуальних шлюбів?
Для Данії, де геїв тепер "вінчають" в Церкві?
Гомосексуальні шлюби?
Аборти?
Якщо виймуть стрижень, якщо втрачено орієнтир, якщо більше нікуди тягнутися - то і правда, навіщо когось ображати відмовою визнати "права"?
Тільки де взяти сьогодні Йону, здатного достукатися до ожіревшіх сердець?